Seuraa 

heippa! Tässä viime viikoilla pohdin sitä, kun lekurini sanoi, että IVF-lapsilla on taipumus syntyä ennen laskettua aikaa ennemmin kuin mennä yli la:n - onko kokemuksia?-mooli 36+4

Sivut

Kommentit (23)

" clomifen-esikoinen" oli 4150g ja 52cm

ja PAS-vauva 3700g ja 48cmnyt 3 kk tiedot neuvolakortissa melkein samat, pituuseroa alle 1cm ja painoeroa alle 100g!!!

eli kasvun hidastumista loppuvaiheessa, kun 2,5 vk aikana ultra näytti aina samaa kokoarviota 3,5kg, mutta tyttö oli syntyessään 3,9 kg ja syntyi käynnistettynä rv 40+1. Eli ei tuo nyt hirveän pieni ollut eikä ennen aikojaan uloskaan halunnut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen raskausviikolla 33+5 ja parin päivän menossa kokoseurantaultraan kohdunpohjan kasvun pysähtymisen (ja jopa kohdunpohjan korkeuden pienentymisen vuoksi) Kyseessä on ensimmäinen IVF alkuinen raskauteni ja kohdunpohjakorkeus oli viikko sitten mitattuna häthätää 24 (olen pitkä ja melko hoikka rakenteeltani), edellinen mittaus oli ollut 25,5 eli 1,5cm näyttäisi tapahtuneen laskua.Onko muilla ollut samankaltaisia tilanteita IVF raskauksissa?ruu.

IVF-raskautta seurattiin ihan samalla tavalla kuin muitakin, ei mitään ylimääräistä.Vauva syntyi viikolla 40 + 4 eli yli meni ja oli iso. Painoa yli 4,5 kiloa ja pituuttakin reilusti.Meillä rikottiin kaikki ennakko-odotukset, IVF-beibi ja äiti yli 40. Tilastot sanovat, että jo äidin iän vuoksi olisi pitänyt tulla pienempi vauva. Vaan geenit sanoi toisin :)Mupsi

IVF-poika syntyi rv 38+2 ja aika pieni olikin 3090g. Ei seurattu Tampereella mitenkään, sf-mittakin oli kyllä yläkäyrällä.Nyt tulossa luomuvaavi ja toivon että noilla viikoilla silti syntyis... ;)Baby, IVF-poika 1v 9kk ja luomuylläri rv 35+3

Syntyi laskettuna aikana täysin keskipainoisena ja -pituisena. Yhtään ylimääräistä ultraa tai muuta seurantaa en saanut, vaikka luulin pääseväni erikoisseurantaan jo ikänikin vuoksi. Olin synnyttäessäni jo 39, ja siis ns. iäkäs ensisynnyttäjä. Kaikki meni kuitenkin niin " mallikelpoisesti" , ettei mihinkään ylimääräiseen, kuten sokerirasitustesteihin, ylimääräisiin sairauslomiin, ylimääräisiin seurailuihin tms. ollut tarvetta koko aikana.

Tämä aihe näyttää pysyvän pinnalla, ja nyt kun törmäsin tuolla lapsettomuuspuolella jonkun laittamaan linkkiin:http://www.gynekologiyhdistys.fi/materiaalia/Sykli22006.pdfSivut 18 ja 19. Sivulla 18 juttua juuri IVF-lasten riskeistä, sivuilla 19 keinohedelmöitykseen liittyvistä epämuodostumista. Ihan fiksu ja selkokielinen juttu. Ei kannata kuitenkaan lukea, jos kauheasti stressaa ja hermoilee riskien kanssa. Ovat kyllä pieniä, mutta niitä on olemassa.

Ei mitään ylimääräisiä ultria eikä muutakaan spesiaalia seurannassa. Poika syntyi rv 39+6, 3460g ja 49,5 cm. Raskaus oli todella helppo ja normaali.

Minulla molemmat PAS tytöt on ultrattu ylimääräisen kerran viikolla 30 keinoalkuisuuden takia.Esikoinen syntyi 39+4 ja oli 49cm ja painoi 3050gr. Sairaalan lääkärin tarkistuksessa lääkäri sanoi, että oli terve mutta pieni tyttö ja jatkoi, että " niinhän nämä keinoalkuiset lapset usein ovat" . Minä järkytyin lääkärin sanoista niin, että itkin varmaan seuraavan tunnin. No varmaan niillä hormoneillakin oli osansa tästä itkusta.Toinen tyttö syntyi 39+0 ja oli 48cm ja painoi 3170gr.Hantta

olisko niin, että alkinsiirrossa se raskauden kesto on paljon tarkemmin määriteltävissä, kuin perinteisin kotimenetelmin aikaansaadussa raskaudessa, luomuovulaatio kun voi heittää useemmankin päivän..meillä PAS- poika syntyi suunnitellusti sektiolla rv 39+3. sektio siksi, kun ekassa synnytyksessä tuli reippaat repeämät, niin enää ei ole kuin sektiovauvoja luvassa mulle.esikoien ennen häntä syntyi rv39+1 alateitse. rasakus oli clomifen-hoidolla avustettu, mutta kotikonstein aikaansaatu.

synnytys käynnistyi itsekseen.

Hoidoissa ollessamme lääkäri " varoitteli" myös meille IVF-lasten ennenaikaisuudesta ja pienipainoisuudesta ja käytiin ylimääräisissä ultrissa.

No ei kyllä osunut sitten kohdalle tämä teoria kun vauva syntyi rv41+4 ja oli 3980g, 51,5cm.

... Ensimmäinen luomulapsi syntyi 42+1 käynnityksellä ja IVF-lapsi 39+0 ja oli vähän pienempi kuin ensimmäinen, vaikkakin ihan normaalikoinen.

Oma lääkärini sanoi myös, että ennenaikaisuuden lisäksi IVF-lapset voivat olla pienikasvuisempia kuin muut. Liittyykö tämä sitten suoraan tuohon ennenaikaisuuteen vai tarkoittiko, että myös täysiaikaiset voivat olla pienempiä... en tiedä.Näistä kahdesta syystä johtuen IVF-raskauksia tulisi kuulemma seurata tarkemmin, myös ultralla loppuvaiheessa. Julkinen puolihan ei tällaista seurantaa tietenkään tarjoa.Kuulisin myös mielelläni, jos jollakulla on omakohtaisia kokemuksia tai tietoa asiasta.

tuplat rv 33+0 ja toisella istukan vajaatoiminnan takia sikiöaikainen kasvuhäiriö. Painoivat 1950g ja 945g. Sairaalakäynneillä on tullut kyllä melko paljon vastaan sekä ennenaikaisesti syntyneitä IVF-lapsia että sellaisia IVF-lapsia, joilla on jotain ongelmia. Ei riski varmasti kovin suuri ole, mutta kun itselle on osunut niin sairaalassa juuri törmää niihin toisiinkin, joiden kohdalle on osunut.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat