Seuraa 

Haaveilemme matkasta esim. Teneriffalle ensi talvena. Neljävuotias esikoisemme on allerginen, ruokavalio on maidoton, munaton sekä luontaisesti gluteeniton. Olemme olleet aikoinaan häämatkalla ko. saarella, mutta silloin ei ollut tarvetta ' ruoka-analyyseihin' .Kaipaan siis kokemusta allergisen perheen matkailusta. Miten parhaiten selvittää ruuan sisällön (espanjaa lienee syytä ainakin opetella hieman...)? Pahimmat reaktiot tulevat meillä viljasta (vehnä, ohra, ruis). Kotimaan matkailussa olemme selvinneet helposti, kun pyydämme mahdollisimman yksinkertaista ruokaa (pihvi/kala, ranskalaiset, vihannekset), tosin aina pitää painottaa ettei maidoton ole sama kuin laktoositon/hyla.

Kommentit (4)

Hyvä tietää tuo herkkujen tarjoaminen, tosin poika on tottunut siihen, ettei kysymättä saa syödä mitään tarjottua (esim. joulupukin namit yms.). Vielä jos jollekin jotain mieleen tulee, mielelläni luen kokemuksia!

Olin syksyllä viereisellä saarella Bahia Felizissä kahden allergikkolapseni kanssa ja hyvin meni.

Vanhempi oli 4v silloin ja oli (ja on vieläkin) allerginen mm.maidolle, munalla, viljoille, perunalle, maissille. Myöskään kana, nauta tai kala eivät käy. Nuorempi silloin täysimetyksellä ja minä sen vuoksi mm.viljattomalla, maidottomalla, munattomalla, omien allergioiden takia kalattomalla etc.Meillä oli myös huoneistohotelli ja lisäksi puolihoito; ilman ennakkoilmoituksiakin löysimme sekä aamiaiseksi että päivälliseksi valikoimista aina syötävää kaikille. Puistoissa ja retkillä vaadittiin välillä aikamoista venymistä, mutta aina selvittiin.Play del Inglesin isommista hypermarketeista löytyi luon.gluteenittomia tuotteita, esim muutakin leipää kuin riisikakkuja. Mukaan otin Suomesta riisipastat, leipää muutamaksi päiväksi ettei tarvi heti lähteä kauppoja metsästämään, maidottoman margariinin samasta syystä, kauramaitoa muutaman purkin, keksejä.Yleensä Etelä-Euroopassa ei ruuan valmistuksessa käytetä voita, maitoa eikä kermaa. Ravintoloista saa possua, lammasta tai mm. kania, peuraa tms erikoisempia lihoja jos/kun osaa kysyä. Aina on saatu marinoimattomana tai leivittämöttämänä. Kannattaa hankkia sellainen ruokasanasto suomi-espanja-suomi valmiiksi. Muistaakseni sellaisia on joko allergialiiton sivuilla tai sitten keliakialiiton sivuilla.Ja lentokoneeseen kannattaa varata evästä mukaan, ainakaan Finnairin eikä TuiFlyn lennoille saa moniallergiselle sopivaa ateriaa. Myös paluumatkalle...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

maitoallergisen(ja muitakin allergioita kyllä löytyy) lapsen kanssa ja reissu sujui oikein hyvin. Kertaakaan ei tyttö saanu allergista reaktiota. Ravintolassa tyttö söi pääasiallisesti ranskalaisia ja sitten kanaa/lihaa vanhempien lautaselta. Mehujakin löytyi allergiselle hyvin (persikkamehu oli tytön ehdoton lemppari :) )Omiakin ruokia meillä oli mukana, soseita lähinnä, joita syötiin välipaloiksi hotellilla. Ja aamupalalla tyttö söi tyytyväisenä esim hedelmiä ja paikallista pekonia.Tuon minäkin koin ongelmaksi, et esim kaupassa myyjä saattoi tulla tarjoamaan tytölle suklaata, jota hänelle ei tietenkään voinut antaa...Ittekin hivenen jännitin sitä, et miten reissu tytön kanssa menee, mutta nyt haaveilen jo uudesta lomasta. Ainut mikä harmittaa, niin lähtötohinassa unohdin ottaa mukaan maidottoman margariinin joka kyllä oli ostettu, mutta unohtui jääkaappiin...Ja meidän tyttö siis vajaa 2 vuotias..

teneriffalla 2,5v allergisen kanssa. Meillä oli huoneistohotelli, joten osittain teimme ruokaa (mm. aamupalat) itse. Ja ravintoloissa turvauduttiin helppoihin ruokiin kuten ranskalaisiin (ja suolaisiin kanarianperunoihin ;), riisiin, paistettuun kanaan, kalaan tms., salaatteihin ja hedelmiin. Meillä ei tule oireita pienistä määristä, joten en tivannut esim. voin käyttöä paistamisessa. Ihan mukavasti meni. Tosin poika ei viikkoihin suostunut syömään ranskalaisia ;) Joka ravintolasta löytyi jotain pojalle sopivaa. Ja espanjalaiset taitaa yleensä suosia oliiviöljyjä, tomaattipohjaisia kastikkeita ja muutenkin simppeleitä ruokia. Ainoa mikä meille aiheutti haasteita, oli majoneesipohjaiset dipit ja kastikkeet, joita tuotiin pöytään tosi monessa paikassa. Ja poika kun rakastaa dippailua. Ja tikkarit. Tosi monessa ravintolassa annettiin lapsiolle suoraan tikkarit jälkkäriksi. Joten jos niistä seuraa jotain niin niitä voi olla vaikea välttää. Muutenkin ko. paikassa rakastetaan lapsia ja niille tarjotaan helposti kaikenlaista extraa kuten banaania, jugurttia, karkkeja... Ja sitten olet outo äiti kun et anna syödä jugurttia tai syynäät heti tuoteselosteen ;)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat