Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ja muutenkin, älkää kävelkö keskellä tietä, Suomessa on oikeanpuoleinen liikenne.

Sivut

Kommentit (42)

Jokapäiväistä kauraa pyöräilijälle on, että pihoilta ja kolmion takaa kaahaa autoja eteen pyörätielle, vaikka nämä ovat väistämisvelvollisia. Siitä voi seurata rumaa jälkeä, ja on seurannutkin.Ja vielä pari pikku vinkkiä: suojatiellä kävelijöiden päälle ei mielellään saisi ajaa, ja jos toinen auto on pysähtynyt suojatien eteen, sen viereen olisi suotavaa pysähtyä. Muuten tulee jauhelihaa. Olisi myös ihan kliffa juttu, jos ei ajettaisi punaisia päin. Jne. jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

autotieltä!!! Että pistää v*tuttamaan varsinkin nämä " kilpapyöräilijät" jotka ajelevat autotiellä vaikka pyörätie kulkee ihan vieressä...Flexit pitäis lailla kieltää!!!

Vierailija:

Lainaus:


Ja eivät tietenkään väistä ja vielä se koirakin juoksee koko radan leveydeltä, niin että kumpaakaan kautta ei pääse ohi.
koiraa talutetaan oikeaoppisesti vasemmalla puolella, joten on loogisempaa kulkea kadun vasenta reunaa kun siellä se nurmikko on (koira kusee nurtsille jne.).Silloin kun meillä vielä oli koira niin mua ärsytti suunnattomasti kun ihmiset yritti tunkea ohi juuri minun vasemmalta puolelta missä koira oli. Vaikka itse menin ihan vasempaan reunaan nurmikolle niin silti ihmiset kävellen tunkivat samaan pusikkoon. Monesti sanoin että voitko kiertää minut toista kautta, on helpompi hallita se koira kun minä olen välissä... Eikä meidän koira ikinä kulkenut kävelytiellä vaan aina ihan reunassa nurmikolla, eikä se poikkoillut tien yli. Ja flexiä me ei edes omistettu!Ongelmalliset koirat ovat yleensä näitä pikkupuudeleita, mamman mussukoita joilla ei ole mitään kuria eikä järjestystä.

Kävelin Helsingissä vanhempieni kanssa ja he tepastelivat keskellä pyöräkaistaa. Sanoin siitä niin äkästyivät, että eihän se nyt vaan ole pyörille ja mitä välisä sillä nyt on! Asun Hollannissa ja täällä kyllä ihmiset ajaa karusti sen päälle joka seisoo pyöräkaistalla. Toki pyörätien yli on pakko joskus mennä, mutta sillon katsotaan tuleeko pyöriä. Eihän kukaan nyt autotienkään yli ryntää katsomatta...

Joo, siis vanhempani eivät ole vielä oikeen sisäistäneet että se todella on vain pyöräkaista...Niin ja en nyt puhu sellasesta tiestä joka on viivalla erotettu jalankulkijoille ja kävelijöille vaan ihan oikeasta kaistasta joka on erillään jalankulkutiestä (tämä kertomani episodi tapahtui Espalla siinä Alankomaiden suurlähetystön vieressä, sopipa hyvin, että juuri tuossa!).

jotka eivät katso ympärilleen risteyksessä? Kovaa vauhtia vaan yli jos on etuajo-oikeus. Autoilijat ja jalankulkijat huomioivat muutkin tiellä kulkevat. Jos pyöräilet niin missä itsesuojeluvaistosi????????

Jos joku kävelee pyörätiellä, niin on ihan varmaa, että ajan liki heidän ohitseen, niin että varmasti pelästyvät, koukkaan välittömästi ohituksen jälkeen takaisin oikealle ja jos on tarvetta, niin jarrutan oikein äänekkäästi heidän takanaan.

Borgå72:

Lainaus:

Tarpoeetonta. Kerran kun poksautat naruun niin se koirankusettaja ei enää ikinä tule pyörätielle.7:Flexit pitäis lailla kieltää!!!


tarvii itsekään paljoa enää kuleksia kun on pyörällä kaatunut makeasti flexin takia.

Vuonna 1998 tieliikennelakia muutettiin siten, että jalankulkija saa kulkea kevyen liikenteen väylällä kumpaa laitaa hyvänsä. Tämä ei tietenkään koske niitä kevyen liikenteen väyliä, joilla on erillinen pyöräkaista, mutta muita kyllä. Pyöräilijöillä on edelleen oikeanpuoleinen liikenne.

Pitääkö se vallata se koko kaista? Yritä siinä sitten mennä ohi kun vastaan tulee koko ajan autoja ja pyöräilijät eivät väistä. Raivostuttavaa!!!

Tai näin muistelisin olleen ainakin Amsterdamissa ja niinpä sitä kyllä vaistonvaraisesti enemmän varoikin sitä pyöräkaistaa siellä heiluessa.

niin ja mikään pakko ei ole ajaa tuhatta ja sataa. Ajakaa siellä lujaa, missä ei ole muuta liikennettä. Henki kurkussa saa pelätä kaahaavia pyöräilijöitä.

Ihan samalla tavalla toimii kuin silloin, kun ajat tavallisella (auto-)tiellä jalankulkijaa vastaan - tavallisella tiellähän jalankulkijan on kuljettava joka tapauksessa liikennesääntöjen mukaan vasenta puolta. Ei siellä muidenkaan ajoneuvojen kanssa aleta " arpoa" , kumpi väistää. Jalankulkija on aina reunimmaisena.29Vierailija:

Lainaus:


ja kun tuo henkilö huomaa vastaan tulevan pyörän, niin siinä sitten arvotaan, että kumpi väistää ja kumpaan suuntaan.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat