Vierailija

Meidän pikkuinen on kasvanut hitaasti omaan tahtiin. Hän on oikein iloinen, pirteä, aurinkoinen ja monella tapaa taitava vauva, kävelee jo ja sanoo sanoja. Mutta niin kovin pieni ja siitä saan kuulla kaikilta. 11kk neuvolassa mitat olivat 7300g ja 73cm.Muita pikkuisia siis kyselen:)

Kommentit (5)

eiko olekin kamalaa, kun meidan lapsia aina verrataan toisiin lapsiin.... ARGH!Meiden ykkonen oli pieni syntyessaan ja on vielakin tosi "kukkakeppi". Eli 18kk ja painoa 8kg, mutta hyvin energinen ja iloinen ja terve lapsi, eika mitaan allergioita haittaamassa ruokajuttuja. On vaan hyvin kevytrakenteinen eika hanella koskaan ollut "vauvamakkaroita"....En ole Suomessa neuvolassa kaynyt, mutta jokaikinen lastenlaakari Aasiassa sanoi, etta ala huolehdi painosta, niinkauan kuin lapsi kasvaa OMALLA kayrallaan. Ja, omaa kaikkien kayrien alapuolella olevaa kayraa pitkin ollaan menty.Eipa ole hartiat tullu koskaan kipeiksi kun on niin hentonen neito ;)

150cm vanhempien vauvat ovat tuskin samankokoisia kuin 2-metristen.Esim. me ollaan pitkiä vanhempia, minä 177cm ja mieheni 189cm ja lapsemme kasvavat tasaisesti +1 pituuskäyrällä. Esim. 5xmutsin pikkuisin on meidän vauvojen mitoissa tosi pieni, koska tyttömme ovat olleet 3kk ikäisinä samankokoisia.Mutta lapsia (edes saman perheen!) ei voi verrata koskaan keskenään juuri sen takia, että a) jokainen kasvaa omalla käyrällään YKSILÖLLISESTI ja b) vaikka sisaruksillakin on samat geenit, toisesta tulee pitkä ja toisesta pätkä.Hyvä asia tietysti on, että tarvittaessa pieni- ja suurikasvuisuuttakin tutkitaan. Saa ainakin mielenrauhan jos mitään ei löydy, ei tarvitse sitä murehtia. Ulkopuolisten kommentit osaa kyllä satuttaa, mutta kannattaa aina muistuttaa, että aika harvat kasvavat juuri keskikäyrällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli älä stressaa. Toi varmasti ärsyttää, siis muiden päivittelyt.

Minulle päivitellään taas tuosta isosta koosta, varsinkin kuopuksen kohdalla. Olen jopa kuullut arvosteluja (ja rivien välistä lukenut) että imetän liian usein ja anna ruokaa liikaa, kun vauva on niin iso (siis painava, ei pitkä). Nyt puolivuotiaan painaa jo yli 10kg.

Neuvolassa tosin ei olla asiaa päivitelty. Sitä paitsi ollaan molemmat vanhemmat oltu vauvoina pyöreitä, nyt kylläkin ihan normaalipainoisia, minä jopa aika hentoinen ja lyhytkin.Eli oli niin tai näin, niin saa kuulla arvosteluja ja päivittelyjä. Äitiys ja vanhemmuus ei ole helppoa.Ja täytyy vielä sanoa, että minusta on ihana katsella pikkuisia vauvoja, kun omat ovat olleet lähes syntymästään saakka isokokoisia :)

Onhan se hyvää että tarkkailee jos on jotain, mutta mitään järkyttävämpää ei ole kun joka suunnalta saa kuulla siitä. Muistan sen niin hyvin.Meidän tytöt ovat molemmat olleet kanssa aika pieniä. Syntyessään he molemmat olivat yli 4kg!!!, mutta 1v tarkastuksissa esikoinen oli 8020gr/74cm ja kuopus 7900gr/72cm. Eli taulukoissa reilusti miinuksen puolella.Esikoinen täytti juuri 4 ja on edelleen yhtä virkeä ja meneväinen kuin aina, ja painossa lähes nolla viivalla.

Kuopus on nyt 1v9kk ja on suunnilleen 10200gr/82cm.(tämä mitat tuli kun esikoinen kävi neuvolassa. Pikkusisko piti kanssa saada mennä vaan päälle).Ainahan voi olla jotain, allergioita tai muita sairauksia, mutta sitten kannattaa tutkia kunnolla.

Meillä selvisi että esikoisella oli lievä maitoallergia. Sen saimme kuntoon niin johan ruoka alkoi taas maistua.

Molempien kanssa oli alusta lähtien todella vaikeat ilmavaivaongelmat, ja se kyllä huomasi myös neuvolassa kun kävimme.Syitä voi olla vaikka mitä mutta ainut neuvot mitä voin sulle/teille antaa että tsemppiä, tsemppiä.

Kuten sanoit hän on virkeä!!

Meillä pian 4v oli syntyessään yli 4kg, 1v 7,4kg 73cm 2v 82cm 10kg... nyt 4v reilut 90cm noin 14kgSitten meidän kirppu on 9kk 5,5kg 63cm...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat