Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän neiti painoi syntyessään 3200 g, 49,5 cm pitkä. Nyt 3 kk vanhana painoa vähän vajaa 4800 g ja pituutta 59,5 cm. Eli hoikka neiti. Muuten tyttö on mitä ihanin; on koko ajan ollut hyvin tyytyväinen vauva, itkee vain nälkää/väsymystä. Pissaa paljon ja kakkaa monta kertaa päivässä. Nukkuu yöt oikein hyvin. Kehittyy muuten normaalisti, nyt kolmekuisena kääntyy jo vatsalleen ja takaisin selälleen, hymyilee ja nauraa ääneen, juttelee kovasti, tarttuu tavaroihin. Iho on kuiva, mutta muuten kaikki on aivan loistavasti.Mutta tuo painonnousu. Neuvolan mielestä liian verkkaista. Lääkäri totesi että katsotaan kuukausi eteenpäin miten nousee. Käydään välipunnituksessa taas parin viikon kuluttua. Vauva ei vaan suostu syömään enempää; nauraa vain minulle kun yritän tarjota toista rintaa lisäksi. Ollaan siis ihan rintamaidolla. Pullosta neiti syö huonosti mutta jos huolii niin uutena neuvona lisätä milli rypsiöljyä maitopulloon.Onko muilla kokemusta vastaavasta ja miten asia edennyt?? Meille väläytetty lähetettä verikokeeseen mistä tutkittaisiin ekaksi allergioita (maito, vilja)..

Luulisi että kyseiset allergiat aiheuttaisivat vauvalle myös itkuisuutta tms. vaivaa?Kiitollinen jokaisesta kommentista saman kokeneilta/par aikaa kokevilta :)

Kommentit (4)

... syntyessä isohko, 51 cm 3832 g, syntymäpainonsa saavutti uudelleen vasta n. neljän viikon iässä ja kolmenkuukauden + viikon iässä oli 5320 ja 61.7 cm. Meillä neuvolantäti oli huolissaan alussa kun ei paino noussut, mutta halusi vielä vain seurata tilannetta - mikä musta on pahin mahdollinen, että tavalla tai toisella vihjataan, että nyt voisi olla ehkä huolta, mutta katsotaan nyt vielä - siinähän jää tosi epätietoiseksi ja alkaa miettiä mitä vaan - toivoisin, että sanovat epäilyksiä - huolenaiheita - ääneen vasta jos on valmiita lähettämään johonkin tutkimuksiin --- joka tapauksessa, meillä siis samoin hyväntuulinen, syö hyvin, nukkuu hyvin, kolmenkuukauden iässä kanssa alkoi kieriä ympäri --- enää terkka ei ole ollut huolissaan kun kulkee käyrällään (paitsi viimeeksi päänympärys oli muka vähän pieni), ja itsellä kun on neljäs lapsi ja kaikki on olleet sellaisia tosi rääpäleitä, hentoja ja aina miinuskäyrillä, niin uskon että ovat vaan sitä laatua... vaikka ekalla olikin kaikenlaisia allergioita, jotka voisi vaikuttaa kokoon, mutta kun muut allergittomatkin ovat olleet samanlaisia... Hyvä jos lähettää tutkimuksiin, mutta tuskin (toivottavasti) mitään hätää...

Syntymämitat neidillä olivat 2810g/48cm. Eilen 8kk neuvolassa mitat olivat 6500g/68cm. Painoa oli 2kk aikana tullut lisää vain 380g. 3kk iässä mitat olivat 5010g/59cm eli aika samoissa kuin ap:lla.Neuvolassa ovat olleet huolissaan kun painokäyrä on laskeva, mutta seuraava kontrolli on vasta 2kk kuluttua. Iloinen ja tyytyväinen tyttö on. Syö paljon ja kiinteitäkin j5 kertaa päivässä ainakin pikkupurkillisen verran kerrallaan. Minä uskon, että neiti nyt vain on tuollainen pikkuinen ja siro ihan syntyjään eikä hitaan kasvun taustalla ole allergioita tms. N'iden tutkimista ei ole edes ehdotettu, kun on todella tyytyväinen lapsi kyseessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän 3kk poika painoi syntyessään 3360g ja eilen neuvolassa 5230g/63cm, painoa oli tullut vajaassa kuukaudessa 230g mikä oli ainakin tämän oman terkkamme sijaisen mukaan aivan liian vähän, painokontrolli on parin viikon päästä ja sitten jos painokäyrä laskee entisestään niin terkan mukaan olisi hyvä aloittaa maissivelli aamuin illoin tai sitten jo kiinteät kehiin, meillä esikoinen oli pullea ja täysimetin häntä 6kk, nytkin maitoa tulee hyvin mutta jostain syystä paino ei vaan tuon enempää nouse.allergioista ei ollut mitään puhetta.

Lainaus:

Meidän neiti painoi syntyessään 3200 g, 49,5 cm pitkä. Nyt 3 kk vanhana painoa vähän vajaa 4800 g ja pituutta 59,5 cm. Eli hoikka neiti. /--/

Mutta tuo painonnousu. Neuvolan mielestä liian verkkaista. Lääkäri totesi että katsotaan kuukausi eteenpäin miten nousee. Käydään välipunnituksessa taas parin viikon kuluttua. Vauva ei vaan suostu syömään enempää; nauraa vain minulle kun yritän tarjota toista rintaa lisäksi. Ollaan siis ihan rintamaidolla.


Syntymäpainostahan ei absoluuttista painoa koskaan mitata, vaan alimmasta painosta, joka hyvin harvoin on syntymäpaino. Monesti ns. alin paino mitataan synnärillä lääkärintarkastuksessa tai hieman sitä ennen. Mutta kertomasi mukaan laskin, että tyttösi on kasvanut vähintään sen 500g/kk, joka on neuvolasuosituksissakin se vähimmäismäärä. Jos menee sen alle, on ihan oikea syy lisätä vauvan saamaa maitomäärää esim. lisämaidolla.Kerroit yrittäneesi tarjota toista rintaa lisäksi. Ymmärsin tuon niin, että olet yrittänyt tarjota samalla syötöllä toista rintaa, mutta vauva ei sitä ole huolinut. Onnistuisiko paremmin, jos muutaman imetyskerran hoitaisit ns. double feedinginä, eli siis pitäisit n. vartin taukoa, jonka jälkeen imettäisit uudelleen samasta rinnasta.

Minkälaiseen tahtiin yleensä imetät? Olisiko mahdollista lisätä uni-imetyksiä? Tai sitten voisit esim. pitää lasta ihokontaktissa (sängyssä "pesien" tai kantoliinassa kantamalla), sillä sekin aktivoi vauvaa käymään rinnalle useammin.Hienoa kuulla, että olette painoseurannassa! Parempi, että seurataan kuin se, että jätetään kokonaan huomioitta. Niitäkin tapauksia on, valitettavasti.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat