Vierailija

Naapurit olivat tässä lomilla ollessamme pykänneet pienelle pihalleen grillikatoksen, etäisyys n. 1 metri pihojemme välisestä aidasta.

Katos on myös ihan makuuhuoneemme ikkunan alla, joten viime viikonlopun grillibileet kuuluivat meille sangen hyvin.

Olen käsitänyt, että jonkinlainen etäisyys pitäisi olla, ja kun uutta pytinkiä tekee, myös naapureille siitä ilmoittaa. Vai miten on?

Kommentit (16)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Googletin tuossa ja jossain oli että jos neliömäärä on yli olikohan se 12 tai 15 niin vaatii rakennusluvan.Pienempiin tarvitaan paloviranomaisen lupa.Jos kohde on niin iso että tarvitaan rakennuslupa niin naapureita pitää kuulla.

ja käytännöt vaihtelevat kunnittain.Puhutaan rakennukseta joka on luvanvaraista ja rakennelmista joita voidaan pysyttää jopa ilman lupaa.Ratkaisevaa on tuo kiinteys - onko upotettu maahan - rakennus

vai onko kyseessä rakennelma joka on helposti siirrettävissä ja purettavissaToinen merkittävä asia on neliömäärä jonka hökötys vie tilaa joissakin kunnissa näyttäisi olevan 7 neliömetriä tuo luvanvaraisuus, joissain 10 ja toisissa 12 neliötä.Kuitenkin kaikissa tapauksissa on huomioitava tuo etäisyys tontin rajaan ja lähimpään rakennukseen.Eipä ole muuta vaihtoehtoa kun soittaa kuntasi rakennusvalvontaan ja selvitää asiaa sieltä. Jos on luvanvaraista niin naapurisi on kusessa kun teitä ei ole kuultu ja lisäksi tuo paloturvallisuus asia sekä hajuhaitat joita tulee väkisin teillekin.Olisiko niillä mahdollista siirtää tuota paikkaa kauemmas teistä joka tapauksessa, itse ainakin pyrkisin neuvottelemaan naapurin kanssa asiasta.


Mielestäni katos vaatii rakennusluvan.Meidän kerrostaloon katos rakennettiin ja piirustukset piti hyväksyttää ja hakea rakennuslupa.Tiedän että metrimäärät on olemassa ja on yli tuon mainitsemasi metrin toki niihin myönnetään joskus poikkeuksia.

Rakennusluvan lisäksi on ilmoitusmenettely. Täälläpäin jos rakentaa alle 5 m rajasta vaaditaan usein myös naapureiden suostumus. Sekin vaikuttaa, onko rakennelma osa taloa (terassi) vai irrallinen (grillikatos). Terassiin vaaditaan enemmän byrokratiaa.

No ei muuten tarvitse. Varsinkin kun kivet ei ole maa-ainesta. Vallankin jos ne on just rajalla tai rajan lähellä naapurin omalla puolella. Naapuri voi todeta että ne on hänen mielestään raja-aita.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat