Seuraa 

emme saaneet baby baskettia koneeseen. Joten tyvär menee sitten sylissä koko matkan aina thaimaaseen asti..oisko vinkkejä miten saisi esim. nukkumaan kunnolla? yms... kyseessä yölento..

Kommentit (2)

Eli vauva on nyt 8,5 kk, ja ollaan jo lennetty hanen ja mieheni kanssa Atlantin yli niin, etta han oli 4kk mennessa ja vajaa 6kk tullessa. Nyt on sama homma edessa kesalla, mutta talla kertaa kyseessa on jo liikkuva lapsi (silloin 12kk) ja mina matkustan yksin hanen kanssaan...

Viimeksi kaikki meni tosi hyvin. Kyseessa on suht' rauhallinen tapaus, joka nukkui suurimman osan ajasta. Silloin oli viela helppoa, kun lapsi mahtui autonistumeen, jonka saimme ottaa mukaan pidemmille lennoille ja meidan vieresta saimme paikan istuimelle, vaikkemme olleet siita maksaneet (riippuu paljon matkustusajankohdasta, mutta aina voi kysya). Imetin vain valilla ja vauva nukkui. Meilla oli myos lyhyempi lento, jolla lapsen taytyi matkustaa sylissani, mutta siinakin han nukkui suurimman osan ajasta. kasi siina tosiaan puutui... Tosiaan, miehen tuki on tarpeellinen, seka leikittajana etta auttajana esim. vaipainvaihtoreissuilla, koska ne vessat on niin ahtaat, etta meilla ainakin oli helpompaa kun toinen vaihtoi ja toinen ojensi tavaroita. Valilla vahan kanniskeltiin, jos vauva oli karsimaton. Kannattaa tosiaan ottaa mukaan peitto, harsoja, yopuku, vaipanvaihtotarvikkeet (sellainen matka-alusta on superkateva) ja leluja. Takasintulomatkalla vauva soi jo kiinteita, joten lentoemannat lammittivat sen purkin pyynnosta vesihauteessa. Tietysti helpompaa on, jos voi ottaa mukaan kylmina syotavia ruokia. Kuumaa vetta sielta saa, jos puuroa haluaa sekoitella, mutta niitakin on kylmaversioita.

Nyt siis tilanne on paljon hankalampi. Baby Baskettiahan ei saa jos vauva osaa jo istua, silla vauva voisi kavuta/pudota siita pois esim. sinun nukkuessasi. Nyt siis vauva matkustaa minun sylissani koko matkan ajan. Aion varustautua kantoliinalla, johon vauva voi nukahtaa syomisen jalkeen (toivottavasti viela silloin tissimaidolla, jotta voi helposti nukahtaa) ja minulle jaa kadet vapaiksi, etta voin tehda edes jotain (syoda, ehka lukea jne. nukkua en varmaan voi). Ostin myos matkarattaat kentokenttia varten ja hyvan " vaipparepun" , jossa on eri lokerot pulloille, ruualle, vaipanvaihtotarvikkeille jne, silla hyva pakkaus helpottaa asioita huomattavasti. Mukaan otan tietenkin ruokaa, pari lelua ja paalle vaihdan nukkumaan mennessa yopuvun, koska luulen etta rutiinit auttavat. Meillakin pitka lento osuu iltaan/yohon, joten toivottavasti auttaa. Muuten poika tulee olemaan kuin ikiliikkuja, ja luulenkin etta saan olla hanen kanssaan liikkeessa koko ajan.

Vanhemmalle lapselle on kateva olla matka-DVD-soitin, mutta 11kk ei viela varmaan jaksa sellaista. Meillakaan eivat nousut ja laskut vaivanneet (vaikka niita oli paljon), vaikka imettamaan ei niissa kylla pystynyt. Toisilla lennoilla vauvaa piti pitaa silloin olkapaalla lepaamassa aitia/isaa vasten, toisilla taas oli omat vyot, joissa lapsi istui sylissa. Autonistuimessa vauva sai olla yleensa nousun ja laskun aikana.

Nama kokemukset eivat varmaan paljon auta, koska kyseessa on jo vanhempi lapsi, ja olen siina asiassa myos aika avuton. kaikenlaiset vinkit otetaan taallakin siis vastaan ilomielin! Mielestani tarkeinta on ehka rauhallinen mieli ja maalaisjarki, silla kaikenlaiset byrokratiat on lentokentilla erilaisia. Tukholmassa ei saanut ottaa rattaita edes koneelle asti (muilla sai), mutta turvatarkastuksessa vauvan joutuu ottamaan pois rattaista kai kaikkialla (en tieda kantoliinoista).

hyvaa matkaa teille!

Meillä on takana neljän tunnin lento 6kk tytön kanssa. Ei siis ihan sama tilanne, mutta jotain ajatuksia tuli mieleen.Se, että teillä on yölento, on hyvä asia lapsen nukkumisen kannalta. Meillä ainakin mennessä päivälennolla oli ongelmia nukkumisen kanssa ja itkeskelyä, johon auttoi vain tissi. Paluulento oli yöllä, jolloin tyttö nukkui sylissäni ihan koko lennon. Uneliaisuutta varmaan lisäsi vielä sekin, että hän valvoi jostakin syystä koko lähtöpäivän.Menomatkasta viisastuneena otimme käsitavaroihin paluumatkalle harson ja pienen fleecepeiton. Imettäessä harso roikkui olkapäältäni ¿telttana¿ tytön päälle ja hän sai olla rauhassa eikä valot ja ympäristö häirinneet. Kun tyttö nukahti, annoin harson edelleen olla suojana. Fleece toimi nukkuma-alustana ja helpotti sylissä pitämistä (ja matkakohteessa oli kätevä heittää sängylle ym. hotellin päiväpeittoa puhtaammaksi leikkialustaksi). Lentoemänniltä saimme vielä peiton ja pikkutyynyn (tyyny oli tarpeen kyynärpääni alla, ettei kova käsinoja painanut).Ja paluumatkaksi puimme tytölle alle mahdollisimman ohuet vaatteet, päälle kaksiosaisen paksumman kerroksen (voi sitten lisätä ohuiden vaatteiden päälle tarvittaessa nauletakkia tai housua tai molempia). Mennessä koneessa oli tosi lämmin ja tytöllä body+paksu kokopotkari, mikä oli ihan liikaa. Päässä oli ohut korvat peittävä myssy mennen tullen.Tuttipulloja (ja korviketetroja) kannattaa ottaa käsitavaroihin 2kpl (nousun ja laskun ajaksi), koska koneessa ei pullon peseminen onnistu. Hyvä olla mukana myös pieni muovipussi, johon käytetyn tuttipullon saa laitettua, ettei sotke muita tavaroita. Lisäksi käsitavaroihin pari lelua ja esim. unilelu.

Muuta tarpeellista: käsipaperia, vaippoja, varavaatteet, puhdistuspyyhkeitä, muovitettu frotee. Näillä me pärjättiin lennot ja lentokentällä oleskelut.

Ja käsitavaralaukkuna reppu on mielestäni ehdoton ¿ sitä pystyy kantamaan kumpi vaan, olipa sitten lapsi sylissä tai matkalaukku kädessä.Lentokentällä annoimme matkarattaat heti ruumaan, joten koin tosi käteväksi rintarepun (tai kantoliinan), jossa tyttö ¿roikkui¿ mukana. Ja minun käteni pysyivät vapaana.Lopuksi vielä suosittelen sopimaan isukin kanssa jo etukäteen, että MOLEMMAT ovat tässä rumbassa mukana ¿ eli vaikka ei pystyisi joka hetki fyysisenä apuna olemaankaan, niin on vieressä henkisenä tukena ellei toisin sovita.

Ettei käy niin kuin meillä, kun mies yläilmoihin päästyämme vanhasta tottumuksesta tilasi lasin viiniä ja avasi Iltiksen - ja minä istuin huonossa asennossa huutava lapsi sylissä¿ ja sain raivarin ;) Teillä esim. noin pitkän lennon ollessa kyseessä, olisi reilua jakaa lapsen sylissäpitovuorot eli molemmat pitää puolet ajasta. Se on nimittäin todella uuvuttavaa ja puuduttavaa..Hyvää matkaa! Ei kannata liikoja etukäteen jännitellä. Esim. nousut ja laskut menivät mun mielestä vauvan kanssa tosi helposti ja muutenkin ainoa hankaloittava tekijä oli huonot tilat. Lentokoneen ääni tuntui toimivan melkein unilauluna lapselle :)Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat