Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (20)

Jos olet itse aivan puhki, koita saada apua yöhoitoon välillä, jotta saat itsekin levättyä. Pitkäaikainen univelka altistaa esim. masennukselle. Yöt todennäköisesti paranevat, kun kiinteätä ruokaa alkaa mennä enemmän, mutta sitä odotellessa on tärkeää, että saat itsekin nukuttua.

Ei onnistu meidän 4,5kk:ltakaan... KOlme kertaa vähintään syö yöllä, ei varsinaisesti herää tai itkse, mutta ähkii. Ekan pätkän nukkuu 5h, sitten herää 2h välein.En valita, koska eka lapsi " meni nukkumaan" klo 4 aamulla, nukkui 3h ja heräsi. Nukkui sitten n. klo 10-21 ne " yöunensa" muutaman tunnin pätkissä... Tätä jatkui 6kk asti, jonka jälkeen koulutettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

nukkuu vähän miten sattuu.. yleensä menee nukkumaan klo 21.30-22.30 ja herää joskus 6.30 syömään..(nyt annan aina illalla 100ml velliä ja päälle tissiä) sitten vielä nukkuu 1-3h kunnes herää.. joskus heräilee yöllä itkemään mutta tutti riittää..

pitämään. Soseitakin söi nelikuukautisesta eteenpäin. Aloitin puolivuotiaana unikoulun ja sen jälkeen on elämä asettui kohdilleen. Toki lipsumisia on sairastelujen ja hampaiden puhkeamisten yhteydessä.Ja kakkoselle tiedoksi. Meilläkin esikoinen nukkui yönsä parikuukautisesta eteenpäin ja keskimmäinen jo kuudesta viikosta. Olivat pullolapsia. En minäkään tule sinulle ihmettelemään, että miksi sinun lapsesi söi vielä seitsenviikkoisena öisin, kun meillä keskimmäinen ei enää syönyt.. ;)

Mietin vain meidän tilannetta. Täällä 5 kk vanha syö kolme kertaa ja saattaa sen päälle vielä herätä 2 kertaa. Nyt alkaa äitiä vähän väsyttää. Nauretaanko mut ulos, jos haen tässä tilanteessa ulkopuolista apua? Eli tyyliin " ainahan lapset heräilee yöllä, se on ihan normaalia" .Soseita on jo maisteltu. Ja nyt olen parina iltana antanut maissivelliä, mut silti nukkuu korkeintaan 3 tuntia näillä eväillä. Muuten imetyksellä.

Yöimetyksestä voit yrittää eroon niin, että pitkität sitä ensimmäistä imetystä vaikka puoli tuntia kerrallaan. Näin voit vähitellen päästä kahteen, sitten yhteen yöimetykseen ja hyvässä lykyssä saat senkin siirtymään lähelle aamua. Meillä tämä toimi molemmille lapsille, tosin esikoiselle piti siltikin laittaa tuttia suuhun pari kolme kertaa yössä ainakin 1-vuotiaaksi asti (ja hän heräili muuten vähintään kerran yössä vielä 7 v:näkin...)2:lle: kuinka monesta vauvasta sinulla on kokemusta? oletko kuullut että vauvat ovat yksilöitä? Minä tunnen hyvin tarkkaan lähes 10 vauvan unitapoja (omat, sukulaiset ja läheiset ystävät) ja voin sanoa, että joukkoon ei mahdu yhtäkään joka olisi 2-kuisesta lähtien nukkunut yön läpeensä. Toki joillakin on ollut hyvän nukkumisen kausia jo pienestä pitäen, mutta ne eivät ole kestäneet kovin montaa viikkoa kerrallaan ennen 6 kk ikää...

sinä olet väsynyt ja tarvitset apua, niin on sekin ihan normaalia eikä toisten mielipiteitä siinä tarvitse miettiä. Ja kakkoselle tiedoksi, että alle puolivuotias tarvitsee normaalisti ruokaa yölläkin, joten ei ole mikään saavutus ja tavoite, että lapsi nukkuu yön läpi. Ja tilanne voi iän myötä muuttua, kokemusta siitäkin on.

Jos ette ole vielä kokeilleet perhepetiä, niin kokeilkaa ihmeessä! Äidin ei tarvitse herätä kokonaan yöimetysten takia vaan onnistuu puoliunessa. Ainakin meillä perhepeti on vaikuttanut ratkaisevasti jaksamiseen.

Näin teki omatkin lapseni. Nyt nukkuvat ihan täysiä öitä.Jotkut nukkuvat läpi yön synnäriltä saakka, toiset eivät, mutta pelkää tissiä saavan vauvan ei kyllä oleteta nukkuvan todellakaan öitä läpi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat