Vierailija

Eilen illalla tyttäreni näki pahaa unta, itki ja sanoi " äiti älä lyö mua. äiti ei. äiti se sattuu" .Aloin miettiä unta tietenkin kamalasti. En ole koskaan lyönyt lasta tms. Pikkuveljensä kanssa kyllä muksivat toinen toisiaan jatkuvasti, mutta se kai normaalia sisaruksilta.

Mitä uni mahtoi tarkoittaa??? Voiko olla alitajuntaisesti jotain pelkoa tms??? Vai skitsoanko turhaan??? Yleensä jos näkee pahaa unta, niin uni on aina niin että vain äiti voi auttaa tai lohduttaa, oli mikä tilanne vaan.

Kommentit (5)

Vaikka telkkarista (joku äiti suuttunut ja lyönyt lastaan), muiden kertmuksista. Tai sitten jotain valistusta eskarissa/tarhassa siitä, että kukaan ei saa lyödä, ei edes omat vanhemmat. Tuon ikäinen on kykenevä kuvittelemaan asiaa omalle kohdalleen (vaikka sitten toteaisikin, että ei varmasti miedän äiti niin tekisi) ja unissahan nuo purkautuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja että heillä, aivan kuin minullakin saattoi olla salaisuuksia, vanhemmat pystyivät valehtelemaan yms. Selitän nyt vähän että sekavasti mutta muistan että tuollainen älynväläys/tajuaminen iski pääkoppaani joskus 6-vuotiaana.No kuitenkin, koskapa unet yleensä käsittelevät asioita joita on alitajunnassa, tässä voi olla vähän samasta asiasta kyse. Mieli eräällä lailla testaa ja kehittyy tajuamaan että omat vanhemmatkin ovat ihmisiä siinä missää muuta ja kykeneväisiä negatiivisiin asioihin, ja koska lyöminen on usein sellaista mitä lapsilta kielletään (varsinkin jos on sisarruksia jotka tappelevat, tuntuu että jotkut äidit huutavat joka välissä " älä lyö" vaikkei kukaan ole yrittänytkään lyödä) se on lapsille eräänlainen symboli pahanteosta.

5-vuotias huutaa aivan paniikissa että päästä irti, älä lyö, ei saa, älä koske, mene pois, älä älä älä... Tulee ihan hirveä olo kun kuvittelee että mitä se lapsiparka näkee. Potkii ja riehuu samalla, on pakko nostaa hänet pois kerrossängyn yläpediltä ettei putoa. Paukuttaa päätä tyynyyn (kun viedään isoon sänkyyn rauhoittumaan) ja potkii minkä pystyy. Lapsi sanoo ettei muista nähneensä pahaa unta.Itse muistan nähneeni tuossa iässä unta, jossa isä oli robotti, sillä oli vetoruuvi (vai mikä vieteri se on) selässä ja se puhui ja käveli omituisesti. Seuraavana päivänä oli isänpäivä, aamulla otetussa kuvassa olen ihan kauhistuneen näköinen kun istun isän sylissä. Niin ja isä on ihan kunnollinen, ei mitään alkoholiongelmia tms. taustalla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat