Vierailija

pikkuisen hän raottaa ensin silmäterää...En löytänyt sanoja mistään, osaako joku ihana ihminen auttaa?Kiitos jo etukäteen!!!

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Googlettamalla: 1980-luvulla ilmestyi hieno lastenrunokokoelma Pikku Pegasos (Otava 1983). Siitä löytyy Aale Tynnin runo Kertun syntymäpäivänä, joka alkaa: Kerttu täyttää kuusi vuotta. Aamulla hän herää. Pikkuisen hän raottaa ensin silmäterää. Runon kuudes säkeistö on seuraava: Syödään, juodaan, leikitään, vaan kun loppuu leikki, matot, tuolit järjestää huolellinen Heikki.

Paljon vanhemmassa teoksessa : Kultainen aapinen (2. p. 1957) ovat edellisen runon lisäksi myös runot Reipas Reino (Olkoon pakkanen tai tuisku, ei se lainkaan haittaa tee, ulkona on Reino aina, hiihtää taikka luistelee. jne) sekä Karamelli-Kalle (Katsokaapas, tässä on Karamelli-Kalle. Kuinka ahne olikaan Kalle makealle. jne. ) . Näiden kahden jälkimmäisen tekijää ei mainita, mutta uskoisin niidenkin olevan Aale Tynnin käsialaa; koko aapisen tekijät ovat Martti Haavio, Aale Tynni ja A. Hinkkanen. Toivottavasti näistä tiedoista on apua. En ole itse törmännyt Reippaaseen Reinoon tai Karamelli-Kalleen muualla kuin tässä aapisessa, Kertun syntymäpäivänä sen sijaan löytyy useammastakin kokoelmasta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat