Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko se joku hyve olla kokoajan suunapäänä jokapaikassa? Itselläni melko arka taapero ja usein saa kuulla kommentteja siitä tyyliin, että " ettekö käy lapsen kanssa missään kun se on noin arka" . Naapurin täti kyseli lapselta, kun tämä oli 1v5kk, että " veikö kissa kielesi kun et puhu mitään" . Onko arkuus jotenkin paha piirre ihmisessä?

Sivut

Kommentit (53)

Tuntuis lähinnä, että sellainen lapsi joka rohkeana ottaa kaikkiin kontaktia, ei ole muodostanut kiintymyssuhdetta kehenkään.Ja tosiaan, arka/ujo lapsi ei ole aikuisena ollenkaan välttämättä mikään ujo.

Vierailija:

Lainaus:


Tuntuis lähinnä, että sellainen lapsi joka rohkeana ottaa kaikkiin kontaktia, ei ole muodostanut kiintymyssuhdetta kehenkään.Ja tosiaan, arka/ujo lapsi ei ole aikuisena ollenkaan välttämättä mikään ujo.
Kyllä minun lapseni on perheeseen, mummoihin ja ystäviin kiintynyt. On vain utelias ja haluaa tutustua muihinkin.

Ja rohkea lapsonen ei jää jalkoihin, sen ei vältäämättä tarvitse 10 kaveria vessareissulle, tai pitämään puoliaan.

Hiljaiset ei oikein enää maata peri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esim Japanissa suositaan rauhallisia ja ujoja lapsia ;-) Ja Jenkeissä taaspäinvastaisia ominaispiirteitä. Siis juuri noita temperamenttipiirteitä mille ei kukaan voi itse tehdä mitään.

Vierailija:

Lainaus:

uskoisin että silläkin on vaikutusta että lapset ovat kotihoidossa niin pitkään suomessa


Tyttäreni on ollut kotihoidossa 2 vuotiaaksi, ja hän on silti todella rohkea ja reipas tekemään tuttavuutta ihan ennestään tuntemattomienkin kanssa. Ja puhetta tulee niinkuin ruuneberiltä.

Eiköhän ole ihan luonteenpiirteistä nyt kysymys.

Vähänkin erilaisella on vaikeaa. Varsinkin pojilta jopa odotetaan ja hiljaa hyväksytään riehakas käytös ja villiys. Kun taas villiä tyttöä yritetään vaientaa ja jopa sanotaan, ettei tuommoinen käytös sovi tytölle. Ja pojilta se kuitenkin hyväksytään, sanotaan että pojat on poikia jne. Niin vahvassa elää vieläkin käsitykset siitä mikä on sopivaa millekkin sukupuolelle. Ja tämähän on ihan p:stä. Rohkaise poikaasi, että on aivan yhtä hyvä kuin muutkin juuri sellaisena kun on. Tietysti voi myös rohkaista olemaan avoimempi, toisen luonnetta ei kuitenkaan voi yrittää muuttaa.

Tässä ketjussa on kyllä joitakin kommentteja, joita en oikein kestä. Miten joku voi haukkua lasta jostain asiasta johon lapsi ei voi itse vaikuttaa.

vielä olevan millään tapaa rohkea. Toihan nyt on ihan normaalia kysyä, että veikö kissa kielen. Se on vain toisen yritys lähestyä lasta. Ehkä vähän tökerö, mutta ei ilkeämielinen.

onjokaisen ihmisen luontainen ominaisuus. Jotkut ihmiset (vauvat/lapset) vaan ovat ujompia ja arempia. Ei siinä mitään vikaa ole jos ei ole riehakas ja menevä. Käytöstavat on asia erikseen, mutta käsittääkseni AP pohtii juuri temperamenttieroja?? Eri kulttuureissa arvostetaan erilaisia luonteenpiirteitä, Suomi on edelleen hyvin länsimaalaistumassa jotemn sitä mukaa myös ulospäivsuuntautuneisuutta, avoimuutta, rohkeutta jne luonteenpiirteitä pidetään lapselle tällä hetkellä toivottavina.

Tämä on taas sitä että vain yksi juttu on in ja hyväksytty eikä muuta suvaita. Sangen suomalainen piirre.Minunkin 12 kk pojalta naapuri kysyi " onko kissa vienyt kielesi" kun ei vastausta kysymykseensä saanut =o

Poika osaa sanoa vasta " ppuh" (=lamppu) ;D

Nyhveröt vain istuvat paikoillaan, ilme ei värähdäkään ja et tiedä, ovatko tyytyväisiä, vai ei. Pienintäkään asiaa ei saa kysyttyä, eikä minkäänlaista kontaktia muodostettua.

Todella turhauttavaa!

en ole kyllä huomannut, että meidän perheen ujoilla lapsilla olisi tästä jotain haittaa. Yksi näistä tosi ujoista lapsista on jo kasvanut melkein aikuiseksi ja opiskelee työhön, jossa pitää olla todella sanavalmis ja sosiaalinen, ja sellainen hän onkin nykyisin.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat