Vierailija

Ei sitä tajunnut että kun isä kuolee on meidän lapsien haalittava sellainen summa kokoon kuukauden sisään sillä isäni oli varaton. Pelkkä hautaustoimiston lasku oli yli 1000e (sis. kuljetukset, kukat ja arkun halvimmasta päästä), lisäksi maksoi muistotilaisuuden tarjoilut, perunkirjoitus, hautakivi jne.

Kommentit (18)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kaivaminen ja sen jälkeen täyttäminen ja jopa ruohonsiementen viskominen maksoivat todella paljon.Muistotilaisuutta ei ole pakko pitää suudelle porukalle, eikä ole pakko tarjota ruokaa.

meidänkin äiti kuoli varattomana.varmaan oltaisiin saatu hautajaisavustusta mutta ylpeytemme esti. ajateltiin että kerran äitimme ei eläessäänkään hakenut sosiaaliavustuksia vaikka olisi ollut niihin oikeutettu niin ei viimeisellekään matkalle niitä sitten. kaavittiin rahat jotenkin kokoon sisarusten kesken. ruokahautajaiset lähipiirille pidettiin.lisäksi oli vielä hautakiven kaiverrus, kivi oli jo isän ajoilta valmiina. plus sairaalakulut. sairaalasta vainajan siirtämisestä siunauskappeliin matkastakin tuli kuluja.ei sitä monet tajua miten bisnestä se onkaan, ihmisen viimeinen matka.

hän kuoli varattomana, joten pesästä ei saanut hautajaiskuluja kuten usein sa.Pienet hautajaiset, tarjoomukset tehtiin itse, tuhkaus ja uurnan hautaaminen uudelle hautapaikalle, yht. n. 1500 euroa. Erikseen vielä 300e kuolinilmoituksesta.Hintaa lisäsi se, että vainaja piti kuljettaa paikkakunnalta toiselle ja hänet haudattiin kotipaikkakunnallemme, joka ei siis ollut hänen silloinen asuinpaikkakuntansa.Hautaustoimistoja on eri hintaisia. kannattaa kysyä akieksta, mikä on edullisin vaihtoehto. Saattavat piilotella niin että esim. ne halvimmat ei ole framilla esillä.

kallitsa kuin hautaus vaikka muuta luullaan!Siinä maksaa uurna (500-1000 kevyesti), hautapaikka, kivi, kaivaus jne.ellei sitten tee uurnalle jotain muuta

Jos vainaja on täysin varaton (ei rahaa, eikä omaisuutta esim. asunto, auto), voi kunnalta/kaupungilta (sosiaalitoimistosta) hakea hautausavustusta, joka ainakin meidän pikkukunnassa ja pikkukaupungissa on hieman yli 400 euroa hautaustoimiston kuluihin. Varmaan myöntävät myös seurakunnan kuluihin avustuksen erikseen, tästä en ole varma.Meidän hautaustoimistossa asioidessa vainajan hautaus maksaa vähimmillään 443 ¿ (sis. arkun, vainajan vaatteet ja pukemisen sekä kuljetuksen). Tämä siis silloin, kun vainaja haudataan samalle paikkakunnalle, kuin missä on kuollut.TerveisinHautaustoimisto yrittäjä

monet hautaa tuhkat nk. sirottelunurmelle, jolloin vainajalle tulee läheiseen aitaan tms. muistomerkkiin oma nimilaatta.On totta että hautakivi maksaa todella paljon. Monet hankkiikin nykyään puuristin.

kenenkään ei tarvii toisen ihmisen hautausta maksaa , mut eriasia jos pitää ruokaa ym . tarjota

t . toinen hautaustoimisto virkailija

ps . kyllä meidän toimistossa ainakin pystyy sopimaan vähittäis maksusta

kun veljeni oli kuollut väkivaltaisesti, alkaa siinä tilassa selvittämään hintoja ja tinkimään. Mutta muutakaan ei voinut, hän siis kuoli varattomana ja me muutkin oltiin silloin tosi pienituloisia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat