Seuraa 

olisin vähän neuvoja kysellyt.Ajattelin tehdä valokset vauvan kummastakin jalasta. riittääkö pakkauksen kipsimäärä siihen? pitääkö molemmat jalat valaa samaan aikaan vai pystyykö tekemään ensin toisen jalan ja sitten toisen? Ohjeissa käsketään käyttämään läpinäkyvää astiaa. onko siinä pointtina vain se, että näkee ettei jalka kosketa astian rreunoille?vastauksista kiittäen

pingviini

Kommentit (6)

että siinä paikallaan olossa voi tulla ongelmia. Myyjä kaupassa sanoi, että kannattaa kokeilla valua nukkuvan lapsen kanssa. Vaan kai se lapsi siihen herää, kun jalka työnnetään kylmään kipsiin?! Itse myyjä ei ollut tuotetta kokeillut, mutta sanoi näähneensä valmiita onnistuneita tuoteita jossain messuilla. Tiedä sitten kuinka monet vedokset sinne oli tehty ennen kun oli saatu onnistunut tuote.No yritämme kuitenkin...

eli kaksi jalkaa valettu. Toisesta ei tullut ihan " priima" , koska jalka ei ollut suorassa muotissa (osa varpaista jäi muotin ulkopuolelle). Kokonaisuudesta tuli kuitenkin ihana ja persoonallinen!Vinkiksi uusille valajille sanoisin, että ehdottomasti kannattaa valaa nukkuvan lapsen jalka. Me jaoimme muottiaineksen pienempiin osiin, koska tarkoituksenamme oli valaa vain jalkapohjat, ei nilkkaa myöden. Näin meille jäi aineksia yhteen harjoituskappaleeseenkin. Me ensin koitimme valaa sylissä hereillä olevan lapsen jalkaa, ei tullut mitään. Sitten odotimme kunnes lapsi nukahti syliin. Jalat roikkuivat alaspäin, jolloin ne pystyi sujauttamaan muottiaineeseen. VAroiksi oli myös tuttipulossa maitoa, jotta lapsi pysyi rauhallisena. Me valoimme molemmat jalat samaan aikaan eri kippoihin eli valajia oli kaksi (+ sylissä pitäjä). Varaa riittävän laakea astia, ettei jalka ole herkästi kiinni reunassa tai pohjassa jos vähän liikahtaa. Alussa on aikaa vähän fiksata asentoa, mutta kun aine alkaa kovettua se tapahtuu aika äkkiä. Sitten vain jalka pois muotista ja kipsiä tilalle. Ensin pieni määrä, jolla valeltiin muotti kauttaaltaan pariinkin kertaan ja sitten muotti täyteen. Pari tuntia odoteltiin ja irroitettiin valmis veistos muotista ja valettiin kehykseen.Tosi hieno tuli, vaikka täytyy kyllä sanoa, että tässäkin asiassa harjoitus tekisi mestarin. Seuraava valos menisi varmasti vieläkin paremmin. Minusta tuon pakkauksen ohjeet olivat aika epäselvät ja tulkinnanavaraiset, mutta suosittelen kokeilemaan ensin pienemmällä massamäärällä (jos jalan koko antaa myöden) ja jos eka kerta menee pieleen on sitten vielä varaa tehdä toinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä olisi vinkki, jolla pääsee halvemmalla ja voi huoletta vähän harjoitellakin:Tee taikataikina (ohjeita on monenlaisia, niitä löytää varmaan googlettamallakin, joten en tähän nyt kaiva reseptiä). Painele taikina vaikka pakasterasiaan. Paina sitten siihen vauvan jalkapohja tai käsi ja anna muotin kuivua kunnolla. Jalkaa/kättä ei tarvitse pitää taikinassa sen pidempään kuin että painaa sen siihen. (jalka on helpompi)Siinä on muotti, johon voi sitten valaa kipsin; toistaa suunnilleen sormenjäljetkin. Pelkkä kipsi nimittäin on liki ilmaista...Ennen kun kaataa löysän kipsimassan muottiin, sivele muotin pintaan ruokaöljyn ja fairyn seosta, niin kovettunut kipsi lähtee muotista helposti irti. Ja jos ennen kipsin valua lakkaat taikataikinamuotin, niin samalla muotilla saa vaikka kymmenen jalkaa valettuna.Tällä tavalla me tehtiin aikanaan joululahjaksi jääkaappimagneetteja esikoisen jalasta kun tämä oli 9 kk.

En tiedä onko tämä samanlainen kuin mikä sinulla on,mutta minä onnistuin tekemään taulun kun minun vauvani oli 4 kk vanha ja onnistui kerralla. Tein sekä käden että jalan. Jalka oli helpompi tehdä. Käden tein silloin kun vauva nukkui mahallaan,niin ujutin käden kipsiaineeseen. Vähän hän ensin reagoi kylmään aineeseen,mutta jatkoi sitten unia. Jalan tein niin että kun imetin istueltaan niin isä ujutti jalan kipsiaineeseen ja piti jalkaa paikoillaan. Yksi varvas hieman liikahti joten siitä ikäänkuin puuttui palanen,mutta senkin sai hyvin korjattua niin että lisää siihen hieman kipsiä kun muotti on valmis.Luulisin että onnistuu tehdä kaksi jalkaa,mutta varmaan niin että ne tehdään omissa astioissa eli erikseen.

Kannattaa ainakin kokeilla, meinaan sitten kun se onnistuu niin se on todella hienon näköinen kun sormien ja varpaiden pienetkin yksityiskohdat näkyvät.Onnea kipsaukseen!

Me ostettiin sellanen paketti, mistä just tehtiin yhdestä jalasta kipsiveistos..

Se onnistui erittäin hyvin ihan ekalla kerralla. Ja luulisin, että aine riittää kahteen jalkaan. Pitää vaan sitten tehdä eri aikaa toinen ja sit myöhemmin toinen. Kun kuitenkin se geeli, mikä sekoitetaan eka, ja sit siihenhän se vauvan jalka työnnetään, niin se kovettuu sitten . Ja sitten siihen laitetaan se kipsimassa. Eihän sitä jalkaa tarvii kauaa pitää siinä geelissä, ja ohjeissakin muistaakseni luki, että vaikka vauvan jalka vähän liikkuis niin ei se haittaa.Me tehtiin se kun lapsi nukkuin, eikä ollenkaa herännyt siihen ku laitettiin se jalka siihen geeliin... ... että meillä se tosiaan onnistui hyvin...Onnea teidänkin kipsiveistos yritykselle :)

Toivottavasti onnistuu hyvin:)myrtti- ja Ronja 2,5kk

Ostin pakkauksen ja koitimme tehdä vauvamme jaloista vauluita ,mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Yksinkertaisesti vauvamme jalkaterä ei pysy muottiaineessa rauhassa yhtään. Olin tosi pettynyt tuotteeseen ja sainkin siitä rahat takaisin. Mielestäni tämä sopii sen ikäiselle ,jolle voi sanoa ,että nyt ihan hiljaa 2 minuuttia eli melko isolle lapselle:). Aineet riittää kyllä hyvin vaikka mihin.

Kerro jos onnituit ja miten !

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat