Vierailija

Onko lapset liian pieniä? Kokemuksia kaipailisin.

Entä minkälainen trampoliini on hyvä ja mitä seikkoja kannattaisi ottaa huomioon?

Sivut

Kommentit (55)

EHDOTTOMASTI TURVAVERKKO!!!!Meillä edellisessä kodissa ja uudessakin on kaivettu trampalle kuoppa ja näin ollen se on maantasalla (esteettisesti nätimpi ja ehkä himppasen turvallisempi).Yks kerralla hyppimässä isompia temppuja tai kaikki kerralla pienemmästi pomppimassa.Meillä esikoinen varsinkin on kamala sirkuspomppia ja välillä saa huomautella ettei tee liian huimia ja vaarallisia temppuja, ettei katkee jalka, niska tms.Btw hyvä laite myäs vanhemmille ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei ole toistaiseksi vahinkoja sattunut, mikä ei tietenkään tarkoita etteikö niitä voisi sattua... Silti aiotaan nyt ottaa riski ja kerätä nelivuotissynttärilahjaksi jättitrampoliini - turvaverkkoineen luonnollisesti.

Nyt keväällä hankimme, ilman turvaverkkoa. Hyvin 3 v hyppii ja hallitsee itsensä hyppiessään. Lapset hyppivät joskus yhdessä ja joskus yksin.

Minusta lapsesi liian pieniä, vartalonhallinta huonoa . Ja isommillekin turvaverkko! t. leikkausalihoitaja, joka näkee kyynärluun murtaneita melkein joka päivystysvuoro. Trampoliini on ortopedien " kirosana" mutta tietää heille töitä...

Toinen kesä menossa ja ilman haavereita lasten iät väliltä 2-12 vuotta. Välillä kolmekin yhtäaikaa mutta säännöt ovat hyvin pysyneet muistissa eli hurjat hypyt vain kun ollaan yksin.Toisaalta suosittelen hankkimaan omaan pihaan jos yhtään arveluttaa miten siellä naapurin trampoliinilla toimitaan. Omassa paljon helpompi vahtia.Kolmanneksi on paljon lasten luonteesta kiinni, meillä on tuollaisia rauhallisia hyvin tottelevia. No, ei se silti vahinkoja estä, rullaluistelevat ja pyöräilevät ja hyppivät tornista järveen, enkä aina voi olla vieressä vahtimassa.noin kielteisiä vastauksia. Hyvä kuitenkin, että niitäkin tuli, vieläpä hyvin perustein.Olen äiti, sieltä hysteerisemmästä päästä varovaisuuden suhteen ja

olen yrittänyt relata asian kanssa mm. tämän trampoliini asian kanssa.Mitenköhän käy jos ei osta omille lapsille trampoliinia ja kahdella tai kolmella naapurilla (pihat vastakain), sellainen on. Vinkuukohan lapset koko kesän, että pääsisivät hyppimään ja tuntevatko että jäävät jostain todella hauskasta paitsi?Olisi mukava kuulla vielä lisää mielipiteitä.Ap

tramboliini, kolmas kesä alkoi tuon vehkeen kanssa ja nyt lapset 5 ja 8 vuotiaat. Alusta asti ovat molemmat siinä pomppineet, turvaverkko ehdoton! Muuten siinä saa olla kolme aikuista vahtimassa, ettei kukaan tipu ja isommilla vauhti menee jo kovemmaksi joten heilläkin verkko on tärkeä.

Harjoittaa lapsen tasapainoa ja koordinaatiota, voipa siellä harjoitella kuperkeikkojenkin tekemistä ja aikuisillekin tosi hyvää liikuntaa!

vastaavasti olleet ehdottoman ein kannalla verkon suhteen.

Lapset olivat hyppineet verkkoa vastan ja siitä pääsivät sitten tippumaan ranne edellä, lyöden pään turvaverkon kehikkoon.

Verkko kuitenkin antaa periksi, kun sitä vasten hyppää.

Meillä myös aikuiset ovat innostuneet hyppimisestä:)

Noin pienet eivät vielä osaa hallita vartaloa hyppiessään, alas tullessa tramppa helposti heittää lapsen ihan holtittomasti minne sattuu. JOs tulee alas pahasti selkä notkolla (kuten trampalla käy kun yrittää korjata ilmassa asentoa) saattaa selkä sattua todella pahasti, ihan tavallisesti ilmaan hyppiessä.Rautakauppatrampat on korkeita hökötyksiä joista singahtaessa alas vaikka ihan nurmikolle taittaa niskansa helposti ja henki menee. Vähäisemmistä vammoista kuten ranteiden murtumisista nyt puhumattakaan.Kun lapset alkava yrittää temppuja joihin heillä ei ole taitoa, on todella suuri vaara pudota trampoliinille pää edellä ja taas on niska vaarassa. Taatusti 5-vuotias tällaisia alkaa jo kokeilemaan.Lisäksi todella todella vaarallista on se, mitä näkee päivittäin: Kaksi lasta hyppii yhtäaikaa. Kun molemmat tulevat alas sopivasti yhtäaikaa, sinkoaa toinen heittoistuimen vauhdilla hallitsematta suuntaa pahimmillaan suoraan maahan. Tämä on ehkä pahinta kaikista koska vauhtia tulee niin paljon.Väitän että aikuiset jotka lapsille ostavat trampoliineja eivät ole koskaan itse hyppineet trampalla - jos olisvat, eivät sellaista lapselleen ostaisi.Itse en osta ikinä, vien lapset jumppaan jossa oppivat oikean tekniikan.Terveisin entinen telinevoimistelija ja lasten temppukoulun ohjaaja, nykyinen lääkäri ja 6-, 4- ja 1½ vuotiaiden äiti.

Käytäthän autossakin turvavyötä vaikkei koskaan ole mitään tapahtunut. Kerta se ensimmäinenkin ja se kerta voi olla kohtalokas.

En ota kantaa onko trampoliini hyvä vai ei, mutta edesvastuutonta jos ei siihen laiteta turvaverkkkoa.

Jos kovin hysteerinen äiti on niin ehkä kannattaa sitten kieltää myös pyöräily/luistelu/pulkkailu/rullaluistelu jne ja laittaa lapsi pulloon asumaan...

Ja turvaverkko sittenkin, vaikkei se kaikkia vammoja tietenkään estä, niin vähentäähän se joidenkin riskejä. Ja sitten valvotusti yksi kerrallaan.Itse en osta sen takia, että kuka noita naapurin lapsia sitten valvoo, tulevat kuitenkin hyppimään aamusta iltaan, ja siinä saa sitten olla vastuussa.

Mutta kiistatta trampoliini on erittäin vaarallinen tottumattomalle.Tätä voi kysyä ihan keneltä tahansa hoitohenkilökuntaan kuuluvalta joka päivystyksessä työskentelee.Turvaverkko auttaa, mutta pahoja vahinkoja sattuu myös ihan verkolle pahasti alas tultaessa. Meillä töissä tapaus, jossa raaja olisi menetetty ellei vuorossa olisi ollut maan parhaisiin kuulunut spesialisti. Syynä hypystä alas tulo jossa raaja pahasti vääntyi.Trampoliini on erinomainen harjoitusväline urheilijoille; voimistelijoille, lautailijoille jne. He kuitenkin hyppivät ammattilaisille tarkoitetulla trampoliinilla voimistelusalissa. Trampoliini yleensä maan tasalla upotettuna monttuun ja alastulot superlon monttuun.trampoliini kehittää lastenkin koordinaatiota, mutta tekniikka tulisi opetella osaavassa ohjauksessa ja ihan pikkuhiljaa. Tätä ei noilla kotitrampoilla yleensä tapahdu, vaan temput on ihan holtittomia. Vaikka vanhemmat olisivat vieressä, ei vahinkoa voi useinkaan estää.

Hurjasti on ollut käyttöä, vahinkoja ei ole sattunut ja vekotin on mitä mainioin juurikin oman kehon hallintaa opeteltaessa. Meillä tuossa hyppii aikuisetkin ja kunto on parantunut huomattavasti (ympärysmitatkin pienentyneet). Säännöt on hyvä olla olemassa: yksi kerrallaan, hypitään keskellä, ei hypitä märällä trampalla ym. Hyvä turvaverkko kestää hyppimisen päinkin, mutta ei ole varsinaisesti sitä varten tehty (ei meillä saa pyöräilykypäriäkään paiskoa maahan!). Trampan painoon kannattaa kiinnittää huomiota; mitä painavampi, sitä turvallisempi. Viidellä jalkaparilla vekotin on tukevampi ja reunapehmusteet oltava kunnolliset (ei niitä halppistramppojen lirularu-kankaita vaan väh. 2½ cm paksut kunnolla kiinnitettävissä olevat.

tramppa ostettiin viime kesänä ja hyvin ovat hengissä pysyneet :) Ilman turvaverkkoa.

Eikä kolhuja ole tullut.Hanki todellakin se kaikista suurin vaihtoehto eli 4-4,3m.Tosi taitavia ovat jo :)

mitä järkeä sitten on hankkia sellainen isoin mahdollinen trampoliini, jos siinä kuitenkin pomppii vaan yksi pieni lapsi kerrallaan? Esim. 4v tai 7v??

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat