Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Minun mielestä ei ole, ei lasten, ei nuorten eikä aikuisten kesken. Piste.

Esimerkkinä esim. Big Brother miten ilkeitä ja suvaitsemattomia ihmisiä sielläkin on, ei siedetä Cheryliä ei siedetä Teroa, kun on outo jne. Paha olo kumpuaa tästä ilmapiiristä joka ikäluokassa.

Kommentit (17)

mua aina lomilla Suomessa järkyttää nimenomaan suvaitsemattomuus jota tämäkin palsta pursuaa.

Suomi on hieno maa ja suomalaisilla monia hienoja ominaisuuksia mutta suvaitsemattomuus ja ehdottomuus yhdistettynä kyttäämiseen on niin ahdistavaa etten enää koskaan tule pysyvästi Suomeen muuttamaan. Jotenkin ainaa tuntuu että ihmiset oikein rakastavat sitä itsesäälissä pyöriskelyä ja negatiivisten kommentien laukomista asiasta kun asiasta, positiivista sanomista ei oikein tunnu olevan kenelläkään mistään.

suvaitsevaine maa todellakaan, vaan Suomessa vallitsee todella ahdistavan tuomitseva ilmapiiri mielestäni välillä.

Asioista on olemassa vain yksi yhteinen hyäksytty mielipide, ja auta armias jos siitä poikkeaa.Tältä näyttää siis auvoisa Suomi täältä etäältä, jäykkyyden ja muodollisuuksien kehdosta, Englannista, katsoen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomesta on mun mielestä tullut viimeisen 20-30 vuoden aikana ahdas, kova ja kaksinaismoralistinen maa. Pikku-USA, todellakin. Se on surullista.

Lainaus:

tai ehkä me vaan ollaan rehellisisiäeikä teeskennellä suvaitsevaisia. Ennakkoluuloisuus on ihmiselle luontaista.
Sanoisin ennemmin suvaitsemattomia ja ilman käytöstapoja. Peruskohteliaisuus ei ole sama kuin valehtelu.

Olen asunut ulkomailla viitisen vuotta elämästäni ja muutin takaisin Suomeen viime vuonna. Tykkäsin tosi paljon tulla takaisin. Ainoa huono puoli on juuri tuo suvaitsemattomuus, nipottaminen ja poliisimeininki.Täällä Helsingissä siihen ei nyt sinänsä kamalasti törmää, kun valitsee kaverinsa huolella. Mutta av-palsta tietää tässäkin asiassa kaiken...

Neekeri sanaa ei käytetä mutta sitten ei edes siedetä naapurin valintoja lastenhoidon suhteen tai haukutaan kaverin usi talo selän takana lyttyyn koska se ei olekaan ihan samanlainen kun oma. Arjen suvaitsevaisuutta ei Suomessa ole olenkaan , tekosuvaitsevaisuutta sitä enemmän.

suvaitsemattomuus on lisääntynyt viimeisen 20 vuoden aikana ihan hirveästi, vaikka me mielellämme kuviteltaisiin toisin. TOki meillä nyt on monikulttuurisuutta eikä saa puhua neekereistä, mutta näitä itsestään selviä, kauan näkyviä juttuja lukuunottamatta arkipäivän suvaitsemattomuus on lisääntynyt. Kaikkien on sovittava samaan muottiin. Se ajatus, että erilaisten kanssa on vaan tultava toimeen, on kadonnut johonkin. Nyt ne erilaiset yritetään hoitaa erillisissä laitoksissa, sairaaloissa, terapioissa ja erityisluokissa samanlaisiksi ja arvaan, että se aiheuttaa paljon traumoja.

Otetaan vaikka asenne kouluk- ja työpaikkakiusaamiseen, tai se tuomitsevuus mitä esitetään kotiäitien ja ns. uraäitien toimesta toisiaan kohtaan. Tämä on näkynyt erityisesti pikkupaikkakunnilla käydessä (miestä meinattu vetää turpiin pitkän tukan takia, kaveria sen takia että on homo eikä sitä peittele jne.), onneksi asutaan Helsingissä jossa sentään vähän vapaampi ilmapiiri.

suvaitsevaisuus tarkoittaa sitä, ettei kutsu mustaihoista neekeriksi tai vastusta homoliittoja. Silti nämä samat muka-suvaitsevaiset ovat ottaneet asiakseen kertoa muille ihmisille, miten pitää elää. Suomi on suvaitsematon paikka ja pahemmaksi vaan menossa. Oikein luokkayhteiskunta! Juuri päästiin vapaampaan ja ihmistä kunnioittavampaan tyyliin, niin nyt ollaan taas palaamassa 100 vuoden takaisin.Hyvä esimerkki on tuo keskustelu siitä, saako lapsi olla kaveria esimerkiksi yh:n tai ammattikoulutetun vanhemman lapsen kanssa. Suurin osa on järjissään, mutta yllättävän moni kieltäisi tai ainakin yrittäisi ohjata muualle. HÄVETKÄÄ. Ei tuollaista ollut 80-luvulla ainakaan mun tuttavapiirissä, vaikka esimerkiksi omat vanhempani olivatkin siinä yhteisössä sekä ekonomisesti että sosiaalisesti menestyneitä. Siinä sai tulla työttömien yksinhuoltajien lapset meille kuin muutkin. Tervetulleita olivat ja vain lapsen oma käytös ratkaisi, ketä suosittiin kaverina ja ketä ei.

Allekirjoitan kaiken, ap, mitä tuossa sanoit!Missä on avarakatseisuus, omilla aivoilla ajattelu, myötätunto, lempeys? Älykkyys?Ja toi rehellisyys-sanan väärinkäyttö; sen voitte jo lopettaa! Rehellisyyden tilalle voitte sen sijaan laittaa vaikka junttiuden (asuinpaikasta viis), kateellisuuden, ahdasmielisen kyttäysmentaliteetin...

Poliitikot yrittävät tehdä nuoresta polvesta ns. silmänpalvojia: ainakaan julkisesti ei saa sanoa rumasti yhtään mistään mutta kotiin Eiraan voikin sitten linnottautua kun kansa vaatii verta.

Ulkomailla kahteen kertaan asuneena ja takaisin palanneena järkytys on ollut melkoinen. Tuntuu, ettei voi oikein edes hengittää.Juuri tuollaista tekopyhää suvaitsevaisuutta löytyy; olla sanomatta neekeriksi tai hymistellään homoliitoille, mutta mitä on niidenkin taustalla? Yhdenmukaisuuden paine olla edistyksellinen & moderni?Yhteisöllisyys ja toisen kunnioittaminen tai välittäminen loistaa poissaolollaan. Tai tietysti omasta perheestä välitetään, mutta ne naapurin kirotut kakarat! Tuntuu, että lapsistakaan ei välitetä (ainkaan toisten), ulkomailla heihin suhtauduttiin (oman havaintoni mukaan, poikkeuksia tietysti on) lempeämmin.Täällä on "kukin pärjätkööt omillaan"-mentaliteetti, "jokainen on oman onnensa seppä"- mentaliteetti ja "vähät muista" - mentaliteetti. Jos joskus oli sellainen, että "kaveria ei jätetä", niin sen aika oli ja meni.V****aa suomalainen ilmapiiri. Lähden veks, jos vielä tulee sellainen tilaisuus. Ja ainiin, Asuimme Englannissa ja Australiassa. Etenkin jälkimmäinen on suvaitsevaisuuden suhteen yksi parhaista kokemuksista.

Olen asunut Yhdysvalloissa, Hollannissa, Ranskassa ja Espanjassa. Yhdysvalloissa suvaitsemattomuus häiritsi samoin kuin täällä Suomessa. Noissa muissa oli mielestäni huomattavasti suvaitsevampi ilmapiiri.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat