Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

ja mustelmia tulee herkästi, ei ole kuitenkaan leukemiasta kyse. Mitä voisi olla?

Kommentit (28)

niin teille lienee kerrottu että jos tulee sisäinen verenvuoto ei ole mitään tehtävissä.Sukulaisellani oli kehno tilanne sillä Marevan lääkitys oli päin peetä ja iho oli mustelmilla, kuitenkin selvisi. Sanottiin että ei voida ennustaa selviääkö vai ei ja sanottiin tuosta sisäisen vuodon mahdollisuudesta, sydänsairas hänkin oli. Selvisi tuosta mutta puolen vuoden kuluttua menehtyi.

tutkittiin ja tutkittiin, ja mitään ei löytynyt. Raskauden jälkeenkin ovat olleet melko alhaiset, mitään syytä ei ole löytynyt. Ja nyt siis tuosta raskaudesta aikaa 9v, eli tuskin mitään vakavaa, koska tässä vielä tallustelen ;-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Trombosyytit (B-Tromb)

Senkka ja 100 muuta tutkimusta

9.5.2003* Viitearvot

o 150¿400 E9/lVerihiutaleet eli trombosyytit osallistuvat veren hyytymistapahtumaan. Silloin kun niitä on liian vähän (trobosytopenia), ilmenee tavallista helpommin verenvuotoa nenästä ja muualtakin. Onneksi luonto pelaa varman päälle. Trombosyyttejä on elimistössä normaalisti melko paljon enemmän kuin välttämättä tarvitaan, minkä vuoksi kohtuullinen määrän pieneneminen ei vielä johda vuotovaaraan. Jos arvo on 50¿100 tienoilla, vuotoa ei tarvitse pelätä, mutta tällöin on kyllä syytä selvittää trombosytopenian syy.Trombosyytit voivat vähentyä monista syistä. Niiden määrä vähenee maksasairauksissa, ja rankka ryyppyputki voi pudottaa arvon alle 100:n, sillä alkoholi häiritsee solujen tuotantoa luuytimessä. Trombosyyttejä vastaan syntyy joskus vasta-aineita, jotka hajottavat veressä kiertävät verihiutaleet. Lisäksi on lukuisa joukko harvinaisia luuytimen sairauksia, joissa trombosyyttien määrä voi pienentyä.Trombosyyttien määrä voi hieman kasvaa monissa tilanteissa ilman, että kyseessä on varsinainen verisairaus. Jos arvo on jatkuvasti yli 600 (trombosytoosi), se saattaa merkitä luuytimen sairautta. Kun trombosyyttejä on huomattavasti liikaa, veritulppien vaara suurenee.

Saa kai sitä aina kysyä??

En usko että tuon luuydintestin tulos oli virheellinen, jos tietäisitte kaikki faktat mitkä tähän asiaan liittyy niin uskoisitte varmasti että arvo voi hyvinkin olla tuon 1.

Ja vaikka että uskokaan niin sama se minulle on.

Kyseessä siis on sydänsairas henkilö jonka elämä on varsinkin viime aikoina ollut muutenkin aika epävakaalla pohjalla :( Huolestuttaa nyt kun lääkärit eivät tunnu tietävän mikä tämä uusin vaiva listassa on eivätkä siis osaa sitä hoitaakaan.

Minulla on monet kerrat tippuneet jonnekin kymppiin ja ei ole tankattu kuin ennen leikkausta. Ja en ole sairas syytä siihen ei ole löytynyt, arvot välillä lähellä viitearvon alarajaa.

mulla itsellä noin 16 vuotiaana trombosyytit oli 4. Mitään vaivaa en huomannut, paitsi mustelmia tuli tosi herkästi. Viikon verran tiputettiin jotain lääkettä suoneen ja arvot lähti korjaantumaan. Syytä tromb. matalalle arvolle ei löytynyt eikä oo toiste tullut.

Varmastikin saa trombosyyttejä tiputuksena nyt kun tuo on todettu. Ja tiedoksi vielä, että Marevan ei vaikuta trombosyyttimäärään vaan muuta kautta veren hyytymiseen.t. lääkäri, joka ei tod myöskään tiedä mikä sairaus se voisi olla

Joillakin potilailla trombosyytit voivat muodostaa kasoja in vitro. Verenkuva-analysaattorit eivät aina tunnista kasoja trombosyyteiksi (kasojen suuren koon vuoksi), jolloin analysaattorin antama lukema voi olla virheellisen matala. Trombosyyttien kasautumistaipumuksesta johtuvaa virheellistä trombosytopeniaa kutsutaan pseudotrombosytopeniaksi. Kun B-Trom on alle 70 E9/l (riippuen myös analysaattorin antamista varoituksista ja potilaan aiemmista tuloksista), tarkistetaan laboratoriossa mikroskooppisesti ilman eri pyyntöä, onko näytteessä trombosyyttikasoja. Tuloksesta annetaan lausunto. Pseudotrombosytopeniassa voi olla hyötyä, jos näyte otetaan sitraattiputkeen tai siten, että potilas on analysaattorin vieressä ja näyte analysoidaan välittömästi. Laboratorio voi antaa tästä suosituksen B-Trom-tuloksen yhteydessä. Hoitoyksikön tulee puolestaan seuraavaa tutkimusta tilatessaan varmistaa, että tieto välittyy näytteenottajalle.

niin silloin hän hyvinkin todennäköisesti syö jatkuvastoi verenohennuslääkettä. Tämä selittäisi alhaisen trombosyyttitason. Muistiko sukulaisesi varmasti kertoa lääkityksestä hoitavalle lääkärille?

Lääkärit sanoivat että trombosyyttiarvo on 1, se kuulostaa minunkin mielestäni uskomattoman alhaiselta kun alemmaksi ei voi edes päästä mutta tämä henkilö on siitä huolimatta tilaansa nähden ihan ok kunnossa ei ole sisäisiä verenvuotoja tms.

Toivottavasti lääkärit keksisivät pian mikä on vialla ennen kuin on liian myöhäistä :´(

Idiopaattinen trombosytopenia.Sairastin sitä noin 10v.sitten. Menkat kovat,vuodin kun aisaa.Minullakin meni pahaksi,ei veri hyytynyt. sairaalareissu,vajaa viikko. Sen jälk.kortisonihoitoa 2kk,lihoin 10 kg ja veret oli huonot.Pikkuhiljaa paranin.Oli pelottava tauti.idiopaattinen tarkottaa että aiheuttaja tuntematon.

abba

Täällä myös idiopaattisen trombosytopenian sairastanut. Arvot olivat silloin 5.

2 viikkoo sairaalassa, luuydinnäytteen otto, jotta saatiin leukemia karsittua.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat