Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

meillä on 11kk vanha poika joka välillä nousee varpailleen ( ei osaa vielä kävelä itse), onko ohjattu fysioterapiaan vai kotijumppaohjeita?

Kommentit (5)

Jos poika nousee vain ajoittain varpailleen, ei välttämättä mitään jumppaa tarvita. Kannattaa välttää hyppyyttämistä, myöskään hyppykiikkua tai kävelytelinettä ei kannata käyttää, ne vahvistavat varvistamista.Meillä esikoinen oppi seisomaan 11kk ja varvasti koko ajan. Fysioterapiasta hän sai sisäsandaalit, joita hän käytti puolisen vuotta. Senkin jälkeen hän ajoittain nousi varpaille, mutta pääsääntöisesti käveli kanta maassa.

Poika nyt tasan 2-vuotias ja varvstaa vielakin. Kenkia pyritään pitämään mahdollisimman paljon. Varvastus ja myos autistiset piirteet ovat onneksi vähentynyt viime aikoina. Olemme neurologin ja fysioterapeutin seurannassa. Scarlett, minkälaisia autistisia piirteitä teillä on? Oletteko saaneet mitään diagnoosia? Meillä taas viikon päästä neurologi.

Varvastaminen kannattaa ottaa puheeksi neuvolassa, koska voi tosiaan olla merkki jostain muustakin kuin pelkästä akillesjänteen jäykkyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä päiväkodin keskustelussa otettiin puheeksi 1,5 vuotiaan varpaillaankävely. Kysyimme tätä neuvolassa, josta todettiin että " kai se varpaillaankävely ohi menee, ei tarvitse huolehtia" . Varpaillaankävely jatkui, neuvola vaihtui ja taas kysyttiin, että mitäs tehdään. Sama vastaus kolmevuotiaalle: kyllä se ohi menee.Sitten vaihtui neuvolantäti, joka huomasi mm. väliin jääneen rokotuksen ja otti muutenkin hienolla otteella asioita hoitaakseen. Hän patisti meidät fysioterapeutin luo, joka oli aivan kauhuissaan ettei asialle ole tehty mitään.Eli vältä meidän kohtalomme ja ole ajoissa yhteydessä asiantuntijoihin, palvelut kun saa vielä kunnallisella puolella! Meillä neljävuotias edelleen kävelee varpaillaan ellei käytä sisäkenkiä (niilläkin yrittää varpistaa).

Kun sai lähetteen fysikaaliseen. Kävi muutaman kerran ja siellä annettiin just noita kotijumppaohjeita ja tarkistettiin vielä ettei akillesjänne ole tiukka.Nuo ohjeet on hyviä mitä edellinen vastaaja antoi, sen lisäksi, kun kävelytätte, katsokaa ettette pidä niin, että joutuu varpaillaan seisomaan, että ylettyy lattiaan. Mieluiten kävelyttäessä kannattaisi pitää kiinni kainaloiden alta.Ja kun seisoo tukea vasten ja varvistaa, niin painatte kainaloiden alta niin, et kantapäät osuu maahan aina uudelleen ja uudelleen. Sit vielä sellaset leikit on hyviä missä joutuu menemään syväkyykkyyn esim poimii jotain maasta. Pääseehän lapsi syväkyykkyyn? Ettei ole liian tiukka akillesjänne?Kunnon kengät on oltava aina, ei lenkkareita.Meillä poika nyt 2 v ja joskus vieläkin kävelee varpaillaan, mut hyvin kuitenkin yleensä pitää kantapäät lattiassa.Rosa

siitä asti on ollut tukikengät käytössä 6h/päivä, mutta edelleen ilman niitä varvistaa.

Autistisia piirteitä ollut, jotka tosin ovat koko ajan vähenemässä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat