Vierailija

Suomalainen on puhdasta. Jos tiedät tarkasti mitä eroja tuotteissa on, kerro minullekin.Entä ulkomaiset vihannekset joita ei voi kuoria kuten kukkakaali, pidätkö turvallisena? Mikä sille olisi vaihtoehto?

Kommentit (16)

luomumansikoita.

Perverssinnäköinen äijä tonkii niitä sinisissä 70- luvun shortseissaan paskaruohojen joukosta ja ennen kuin luovuttaa ämpärit, kaivaa sormella nenäänsä, pyyhkäisee housuihin ja laittaa viel pari mansikkaa silmää iskien kaupan päälle.Kotona sokeroin ne joka puolelta ja pakastan kiireesti, jotta toivottavasti kaikki se bakteeriräkä mikä niissä on, kuolisi pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


luomu=luonnonmukaisesti viljelty, ei siis mitään kasvuhormoneja tai pahoja kemiallisia myrkkyjä käytetty
Jos asiatieto on tällä tasolla, niin voivoi.Suomessa ei käytetä hormoneja. Kasviviljelyssä ei muuallakaan, lihan kasvatuksessa joissain maissa (USA) tietyillä lajeilla.Myrkkyjä käytetään tarpeen mukaan, Suomessa onneksi talvi hoitaa ison osan tihulaisista luonnonmukaisesti (;). Myrkkyjä (siis oikeasti torjunta-aineiden) käyttöön on tarkat rajat, kasveja ei saa kerätä ennen varoajan umpeutumista, jolloin pitoisuudet ovat häviävän pienet. Eläimiä lääkitään tarpeen mukaan, mutta vain sairauksien hoitamiseksi ja ehkäisemiseksi, ei tuotannon tehostamiseksi.Lannotteen ovat tavallisessa tuotannossa ihan normaaleja kemiallisesti tuotettuja yhdisteitä, eivät mitään myrkkyjä (suolakin tietysti on myrkkyä, jos liikaa syö, mutta toisaalta, kyllähän se luomupaskakin on syötynä aika ikävä annos...)Tutkimuksissa ei ole havaittu systemaattisia eroja luomun ja tavallisesti tuotetun sadon torjunta-ainejäämissä. Useimmissa testeissä luomua ei edes erota tavallisesta edes maun perusteella.Luomutuotanto käyttää vähemmän rehevöittäviä lamnnoitteita per pinta-ala, mutta luomun sadot ovat pienempiä ja suhteessa satoon tuossakaan ei ole eroa.Eläintuotannossa suosin itse luomua, lähinnä eläintä kohtelun takia. On hienoa, että esim naudat pääsevät ulos talvisin jne. Kasvisten osalta en voisi vähemmän välittää, koska suomalainen sato on joka tapauksessa puhdasta.

Koko EU:ssa samat säädökset lannoitteista ja kemikaaleista! Täällä käytetään samoja kamoja kuin muuallakin. Lannoitetta joissain paikoissa jopa enemmän, kasvun turvaamiseksi.Ja muistakaahan: talvella täällä kotimaassa tuotetaan kasvihuoneissa vihanneksia keskellä hirveitä pakkasia = käytetään tonneittain ÖLJYÄ lämmitykseen. Se ei todellakaan ole ekologista!!!!!!!!!Vaikea verrata onko hollantilainen tomaatti jotenkin huonompi (?) kuin kotimainen, todennäköisesti ei. Espanjassa on ne siirtolaistyövoiman huonot olot ongelmana, mutta niiden ei tarvitse lämmittää öljyllä... Mikä painaa vaa' assa, hankalaa.Paras olisi talvisin esim. eteläeurooppalainen luomu, kesäkaudella kotimainen luomu.

Jos haluaa tulevaisuudessakin saada puhtaita kotimaisia elintarvikkeita eikä tehotuotettua geenimanipuloitua moskaa, kannattaa tukea pieniä kotimaisia tiloja ostamalla luomua.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat