Pitääkö paikkansa että harjoittelujaksoja on viiisi, joista kukin kestää seitsemän viikkoa? Aika paljolta kuulostaa vaikka hyvähän se vain on.

Entäs saako missään tapauksessa työkokemuspisteitä(siis opiskelemaan vasta pyrittäessä) omien lasten hoitamisesta?

Ja vielä harjoittelusta:missä paikoissa esim ko harjoittelut tapahtuvat.

Siis haen vasta syksyllä opiskelemaan mutta näin ennakkoon jo kyselen.

Kommentit (4)

Voin vastata vain oman koulutukseni puolesta mutta oletan että kuviot on aika samantapaiset kaikissa kouluissa.Harjotteluita on todella viisi. Ensimmäinen kestää kolme viikkoa. Toinen muistaakseni neljä tai viisi ja viimeinen vasta seitsemän. Eli ensin ollaan harjoittelussa vaan muutama viikko ja sitten harjoittelut pikku hiljaa pitenee. Ensimmäisenä harjoitteluna meillä oli perheharjoittelu (jos itsellä jo perhe ja lastenhoito sekä kodinhoitokokemusta niin voi mennä jonnekkin muualle.) Toisena oli päiväkotiharjoittelu. Kolmantena itse olin sairaalan vuodeosastolla. Neljäntenä kotihoidossa ja viides on oma valintainen.Hakupisteistä en osaa sanoa mitään! =(Toivottavasti tässä jotain tietoja mitä kaipasit! =)

Näyttö arvioidaan tiettyjen arviontikriteerien pohjalta, joita on pitkä lista... näytössä näytetään osaaminen, eli tehdään niitä töitä, mitä työssäoppimisen aikanakin on tehty. Työpaikalla oleva näytönvastaanottaja arvio koko ajan työskentelyä. Lisäksi pitää näyttää teorian tietämys, lait yms. Päiväkodissa näytön antaminen meni siinä työnteon ohessa, siinä pystyi aika hyvin juttelemaan kaikista asioista näytönvastaanottajan kanssa. Vaikea selittää lyhyesti, kuulostaa paljon kamalammalta, mitä se sitten käytännössä on. :)

Meillä on aikuispuolella aika tiivistä opiskelua, koska kolmen vuoden oppimäärä käydään kahdessa vuodessa. Aika paljon etätehtäviä, mut toisaalta sitten taas vähän tenttejä, kun ei saada todistukseen kuin näytöistä numerot. Itse olen raskaana, hyvin ainakin väsyttää,kun illalla menee nukkuun.:) Kyllä perheellinenkin näistä opinnoista selviää, jos on vain oikea asenne!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Opiskelen näyttötutkintoon valmistavassa koulutuksessa lähihoitajaksi. Meillä oli ensimmäinen työssäoppiminen kolme viikkoa päiväkodissa, jonka jälkeen oli viikon kestävä näyttö siellä samassa paikassa. Seuraava työssäoppiminen on syksyllä jossakin sairaalassa tms. se kestää sitten 4+1 viikkoa, sitten on vielä kuntoutuksen työssäoppiminen loppu vuodesta vanhainkodissa tms. paikassa se kestää ilmeisesti myös 4+1 viikkoa. Ensi vuonna on sitten kaksi työssäoppimisjaksoa, jotka kestää ilmeisesti vähän pidempään ja paikat riippuu siitä minkä koulutusohjelman valitsee.Opiskelija valintoihin vaikuttaa tietääkseni eniten soveltuvuuskokeet, aikaisemmista opinnoista voi saada opiskelussa joitain hyväksilukuja. Työkokemus ei hyvitä työssäoppimisjaksoja. Näin ainakin Hesotessa.

ja onko miten vaativa koulutus muuten?

Itsekin mietin hakua syksyllä alkavaan aikuispuolen vanhuslähiopiskelun ryhmään. Vain ajankohta mietityttää kun nuorin lapsi olisi tuolloin vasta n.9kk vanha, että miten sitä jaksaisi ja kaksi vanhempaa lasta lisäksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat