Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

" Yhdysvalloissa asuntojen myynti romahti maaliskuussa enemmän kuin lähes kahteen vuosikymmeneen. Yhdysvaltain kiinteistöalan kansallisen järjestön mukaan olemassa olevien asuntojen kauppa romahti maaliskuussa 8,4 prosenttia helmikuun tasosta.

Viimeksi pudotus ylsi yhtä suureksi tammikuussa 1989, jolloin kauppoja tehtiin 12,6 prosenttia edelliskuukautta vähemmän.Syynä ovat muun muassa kasvavat ongelmat alhaisilla vakuuksilla myönnettävien luottojen markkinoilla. Asuntomyynnin uskotaan jäävän alhaiseksi myös lähikuukausina.Yhdysvalloissa raportoitiin lisäksi kuluttajien luottamuksen rapistumisesta nousseiden polttoainehintojen vuoksi ja laajentuvien taloushuolien tähden.Yhdysvaltain talouskehityksen mittareita seurataan tarkasti myös Euroopassa, jossa hiipuminen Atlantin takana voi vaikuttaa talouteen merkittävästi."

" Asuntokupla puhkesi Espanjassa?24.04.2007 16:14 (muokattu 24.04.2007 16:17) - Kiinteistöala on rytissyt tänään Madridin pörssissä.Moni kiinteistö-. rakennus- ja pankkialalla toimivan yhtiöin osake laski tänään Madridin pörssissä Grupo Inmocaral SA:n ja Montebalito SA:n johdolla. Kiinteistöalan kaksikko putosi 14 ja 20 prosenttia kertoo Bloomberg. Joku asiantuntija epäili jopa kiinteistökuplan puhjenneen."

Ja sitten Suomessa!!!!" Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen enteilee asuntojen hintojen romahdusta. Asuntohintojen sikasykli on nyt vaiheessa, jossa myös jonkinasteinen romahdus on mahdollinen, Korpinen sanoo kirjoittamassaan EVA-raportissa Helsinki – tulevaisuuden kaupunki.Korpisen mielestä asunnonostajat aliarvioivat selvästi korkoriskiä.

-Jos inflaatio edelleen kiihtyy EU-maiden noususuhdanteen myötä, korot tulevat nousemaan tuntuvasti. Kuplaantuneet asuntojen hinnat eivät kestä korkoyllätystä.Hänen mukaansa asunnonostajilta on myös jäänyt huomaamatta, että reaalikorot ovat luonnottoman matalalla, mikä ei voi jatkua loputtomasti."

Kommentit (24)

Remonttiin menee se mahdollinen etu vanhan asunnon hinnassa. Itse otan mieluummin uuden kuin ryhdyn kalliiseen ja hermoja raastavaan remppaamiseen.

Tosin vuosi sitten hehkuteltiin, että viime syksynä asuntojen hintojen olisi pitänyt pudota sen 20 %:a, mutta eipä ole täällä päin näkynyt. Kumma juttu. Missäköhän niitä -20 % asuntoja oikein on? Kertokaa minullekin, niin lähdetään heti okt:n ostoon tästä rivarista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytiin viime viikonloppuna katsomassa yhtä taloa (rakennettu -05 eli luulisi että menisi nopsastikin) Vantaalla, ihan kiva talo sinällään mutta ei ihan meidän juttu.Mutta asiaan; mieheni kysyi välittäjältä kauanko talo on ollut myynnissä. Kuukauden verran sanoi välittäjä, lisäsi vielä että edellisessä näytössä oli ollut paljon kävijöitä ja osa käynyt jo pariin kertaankin uudelleen (me olimme ainoat kävijät siinä näytössä). No jatkettiin katselua. Hetken kuluttua välittäjä aloitti " no miltäs näyttää, laitetaanko tarjouspaperit" -höpötyksen ja samaan hengenvetoon selitti että pyyntihinta oli alunperin 410 000 eur että tultu jo vähän hinnassa vastaan (nyt pyynti siis 385 000 eur)Lähdettiin siitä sitten kotia kohti mutta vähän jäi kyllä ihmetyttämään että jos asunto on ollut vasta kuukauden myynnissä ja ihan uuden veroinen niin miksi hintaa on jo nyt tiputettu 25 000 eur??? Ei tainnut myyntiaikapuheet pitää paikkansa...

jokaisella oli samansuuntainen näkemys tämänhetkisestä tilanteesta: asuntojen hinnat eivät laskussa, mutta keskimääräiset myyntiajat hieman (joitain päiviä...) pidentyneet. Pitkään myynnissä roikkuvissa asunnoissa on yleensä se ongelma, että omistajilla on epärealistiset odotukset hinnasta, luulevat kämppäänsä jotenkin ainutlaatuiseksi, vaikka onkin oikeasti ihan tusinatavaraa. Toisekseen alue merkitsee paljon, pääkaupunkiseudulla hinnat nousseet paljon enemmän kuin muualla, joten siellä mahdollisesti laskuakin enemmän jossain vaiheessa odotettavissa.

Eli en jaksa uskoa että välittäjät joiden leipä on kiinni välitettävissä asunnoissa lähtevät ensimmäisinä ennustamaan hintojen laskuja vaan päinvastoin - tottakai heidän intresseissään on että hinnat ovat ylhäällä ja kukaan ei jää odottamaan laskua = ennustavat hintojen pysyvän ennallaan tai jopa nousevan.

Viimestään kesällä tiedetään että mitä joistain asunnoista on TODELLISUUDESSA maksettu. Että kuinka paljon on sitä ILMAA!!! Ja mitä olen kuullut, niin sitä on melkoisesti!

Etuovelta ja oikotieltä löytyy aina vain enemmän ja enemmän asuntoja ja niiden myyntiajat ovat tuplaantuneet??? Miksi välittäjien listoilla on paljon asuntoja jotka ei ole menneet kaupaksi vaikka ovat olleet myynnissä useita kuukausia, toiset yli vuoden? Miksi näytöissä välittäjät sanovat että tehkää vaan reiluja tarjouksia, eivät enää siis hoe että kyllä tämä lähtee ihan tällä hinnalla jne. Viimesen vuoden sisällä on tapahtunut jotain, aivan selvästi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja seuraavan vuoden aikana tapahtuu lisää kun pakkohuutokaupat alkavat lisääntyä...


mutta luultavasti hinnat ei enää tästä nousekaan.Luulen muutenkin, että tuo Suomen juttu koskee nimenomaan Helsingin keskusta-asuntoja, eikä välttämättä päde ihan koko Suomen asuntomarkkinoita...

Pääkaupungissa ei hinnat ainakaan tule romahtamaan, myyntiajat saattavat pidentyä, mutta hinnat eivät laske, päinvastoin nousevat jokusen %.Toivottavasti ostajat tajuaisivat asuntoa harkitessaan, että se raha minkä he ovat sijoittamassa uudiskohteeseen, niin sillä saa vanhan, - suht uuden asunnon ja rahaa jää vielä remonttiin ja muuhun elämiseen...

voi tietty pitää paikkansakin mutta mitäs arvelette - kun asunnonvälittäjien palkkio on % -osuusmyyntihinnasta niin luuletteko että toivovat/ennustavat hintojen laskua?

Ja parasta on ostaa tietysti silloin, kun asunnon hinta on alhainen ja korot ylhäällä (eikä toisinpäin). Korot voi tulla alas mutta se honta on jo maksettu.Siis nyt on huonoin aika ostaa kun on korot alhaalla- > hinta on ylhäällä.

hintojen kovaan laskuun, vaikka pyyntihinnat ovatkin hieman alentuneet ja asuntokauppa hidastunut. Moni uskoi hintojen pysyvän ennallaan tai aavistuksen nousevan, osa uskoi 1-3 % laskuun. (juttu tämän päivän Keskisuomalaisessa)Myös Jyväskylässä hinnat ovat viime vuosina vain nousseet, näiden kahden ja puolen vuoden aikana, joina asunnon olemme omistaneet, nousua o ollut n. 15%. Ainakin minua kiinteistövälittäjien näkemykset rauhoittivat.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat