Vierailija

Hei onko kellään kokemusta tai edes näkemystä että voiko vesirokko olla lähes oireeton?Pojalla ilmestyi eilen vajaa parikymmentä näppylää jalkoihin, punaisia joissa selkeästi keskellä kohouma. Kutisivat myös, lisäksi lämpöä ja kurkkukipua.Olin varma että kyseessä on vesirokko.Tänään kuitenkin näppylät ovat jo kuivuneet ja joissakin on rupi keskellä, uusia ei ole ilmaantunut.Ymmärrän että kukaan ei osaa varmuutta antaa näkemättä mutta kokemuksia haluaisin kuulla.kiitos!

Kommentit (19)

oli aikuisen lievä vesirokko. Kuumetta, turvonneet kaulan imusolmukkeet ja muutama hassu vesirakkula. Ei suurempaa kutinaa ja meni ohi muutamassa päivässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tekemistä.vyöruusu on vesirokon jälkitauti.olen myös kuullut että lapsista se joka saa ekana tartunnan saa lievemmän vesirokon kuin esim toinen, mutta se voi olla jo sattumaa....

Meillä oli tytöllä(silloin 4-vee) hyvin vähän näppylöitä ja hieman kuumetta. Mutta sitten pojalla (silloin 3-vee) ei ollutkaan sellaista kohtaa jossa ei olisi näppyjä ollutkaan. Kuumetta viikko 40 asteessa, kutina oli järkyttävä ja se oli vielä kesällä, kun oli kuuma ja muutenkin tukala olla. Lääkärissä käytiin ja saatiin droppia. Että näin meillä...

se oireili pienenä levottomuutena/itkuisuutena parina iltana sekä kolmena vesirakkulana. Eli siis tosi lievä. Neuvolassa sanoivat että voi olla ettei immuniteetti kestä koko ikää tuon perusteella pelkästään.

tuli vähän kuumetta ja muutama näppylä, vesikelloja varmaan 5.Mutta eipä ole saanut tartuntaa myöhemmin, vaikka perheemme nuoremmat lapset (3 kpl) ovat sairastaneet taudin, kukin eri aikaan.

Rakkuloita oli vain muutamia, kuumetta ei ollenkaan. Hän sairastui sitten 7-vuotiaana vyöruusuun. Itsekin sairastin lapsena lievän vesirokon ja 11-vuotiaana sain vyöruusun. Mutta en tiedä, onko tuolla vesirokon lievyydellä mitään tekemistä sen kanssa, että myöhemmin saa vyöruusun, vai oliko vain sattumaa.

Meillä oli nuoremmalla (8kk) juuri tuollainen vesirokko. Pari näppyä siellä täällä - ei ollut edes kuumetta, kutinaakaan en huomannut. Vanhempi olikin sitten melko sairas. Eli uskoisin, että on mahdollista.

kovasti kun näin moni jaksoi heti vastata.varasin ajan lääkäriin joten eiköhän sielläkin jotain selviä- lähinnä haluaisin tietää sitten tulevaisuuden varalle onko tauti sairastettu vai ei ja pitääkö olla eristyksissä miten pitkään...

Raskauksien välissä kävin tutkituttamassa vasta-aineet, ja vanhoja vasta-aineita löytyi. Kyselin labrasta tuleeko vastaus vasta-ainemääränä vai ihan vain kyllä- tai ei-vastauksena, ja se on ihan muotoa, " löytyy vasta-aineita" . Mutta olivat silti sitä mieltä että on ihan yksiselitteistä että vastustuskykyä pitäisi löytyä. Toivottavasti asia on niin että jos vesirokon sairastaa " hyvinhyvinlievänä" , ei vasta-aineita näy myöhemminkään ja silloin voi sairastua uudelleen.

vesirokon. Koska äitini aina sanoi että olen sairastanut vain tuhkarokon.

Sitten raskausaikana vahemat laspet sairastu vesirokkoon joten koska en ollut tietojeni mukaan sitä koskanaan sairastanut niin kävin lääkärissä otatuttamassa vasta-aineet ja kuinka ollakkaan olinkin sairastanut sen joskus huomaamattomasti.. Eli kaiketi kaikki on mahdollista.

Isäni joutui olemaan ruusun takia sairaalassa lähes kolme viikkoa. Koko ajan meni suonensisäinen antibiootti. En tiennytkään, että ruusu voi olla vesirokon jälkitauti.

Ja kyllä ne näppylät säilyy aika pitkään, viikon ainakin.Mun esikoiseni sairasti vesirokon vuosi sitten. Hänellä oli seitsemän näppylää, ei mitään muita oireita. Eli lievänäkin voi tulla. Jostain luin, että vesirokon voi sairastaa jopa saamatta yhtään näppylää, mutta niin lievänä se ei välttämättä kehitä vastustuskykyä, vaan siihen voi sairastua myöhemmin uudelleen.

JJ

Vierailija kirjoitti:
Hei onko kellään kokemusta tai edes näkemystä että voiko vesirokko olla lähes oireeton?

Pojalla ilmestyi eilen vajaa parikymmentä näppylää jalkoihin, punaisia joissa selkeästi keskellä kohouma. Kutisivat myös, lisäksi lämpöä ja kurkkukipua.

Olin varma että kyseessä on vesirokko.

Tänään kuitenkin näppylät ovat jo kuivuneet ja joissakin on rupi keskellä, uusia ei ole ilmaantunut.

Ymmärrän että kukaan ei osaa varmuutta antaa näkemättä mutta kokemuksia haluaisin kuulla.

kiitos!

Minulla on ollut ja veljelläni oireeton. Se tarkoittaa vasta-aineiden kehittymistä suoraan vereen altistuksesta. En jaksa edes muistaa muitakin rokkoja, jotka eivät 80-luvun huumassa tarttuneet. Vanhemmat veivät toisten lasten luo tartuttamaan tahallaan lapsiinsa, jotta ei olisi niin kova tauti aikuisena. Silloin uskoivat kaikkeen paskaan, mutta mikään ei tarttunut. Naisystävän pojalle tuli vesirokko, luulin säästyneeni vain taudilta ja teetin vasta-aine testit ja lääkäri kuunteli kummissaan ja totesi ettei ole urallaan törmänny moiseen väittämään.. mutta mahdollista sekin on. Tosin erittäin erittäin harvinaista. Omaan ilmeisesti tavallista kovemman vastustuskyvyn ainakin viruksiin nähden. 8 vuotta nuorimmaisellakin se oli pari näppyä ja vähän pää kipeä ja seuraavana päivänä ei mitään. Talossamme kiersi kaikki muut lapset vesirokossa toisella paikkakunnalla asuessa. Vaikea sanoa mistä mutaatio on peräisin, mutta ois kiva kyllä tutkituttaa, olisiko siitä jollein muullekin hyötyä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat