Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Pari lapsista on vesirokossa, myös tämä 4v. Perjantaina poika alkoi kouristelemaan ja valitti kovaa päänsärkyä.

Menivät sairaalaan, jossa otettiin selkäydinnestepunktio, joka oli puhdas. Lapsi jäi kuitenkin varmuuden vuoksi lastenosastolle pariksi päiväksi antibioottitippaan.

Heti kotiutumisen jälkeisenä päivänä poika alkoi taas valittaa hirvittävää päänsärkyä ja oksenteli koko ajan. Otettiin TT- kuva aivoista ja se oli normaali. En tiedä otettiinko uutta selkäydinnestenäytettä vai valmistuiko se perjantainen vasta nyt, mutta pojalta löytyi aivonesteestä herpes virus =(Sivut

Kommentit (50)

Ja yleensähän tämä aivokalvontulehdus tulee kai vesirokon jälkeen, ei sen aikana?

Oli käsittääkseni kuitenkin saanut kotona jatkettavaksi tuota Zoviraksia.

ap

Jos tietäisit, että vaikka joka 3000 lapsi, joka rokotetaan neuvolassa, saa siitä rokotteesta enkefaliitin, jonka seurauksena 1/3:lle jää pysyvä vamma, suostuisitko rokotukseen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

nuorin lapseni rokotettu viime viikolla viimeksi....rokotteet tilattu jostain... olisko ollut kansanterveyslaitos...eli kyllä niitä saa edelleen...

5. EnnusteHerpesenkefaliittiin liittyy hoitamattomana suuri kuolleisuus (jopa 70-84 % menehtyy) ja alle 3-10 % potilaista parantuu ilman neurologisia seurauksia. Mahdollista tosin on, että taudinkukuvat nykyisin ovat lievempiä ja kuolleisuus pienempi, sillä nämä ennustetutkimukset on tehty aikana, jolloin herpesenkefaliittidiagnoosi perustui aivobiopsiaan, ja nykyisin saatetaan diagnosoida lievempiä taudinmuotoja PCR:n avulla. Asikloviirihoidolla kuolleisuus on vähentynyt 20-30 %:iin. Suomalaisessa aineistossa asikloviiri-hoidetuista työikäisistä herpesenkefaliittipotilaista alle 10 % kuoli ja noin puolet palasi työelämään. Herpesenkefaliitin ennusteeseen vaikuttavat potilaan ikä, alkuvaiheen tajunnantaso (Glasgow coma scale 6 tai alle huonon ennusteen merkkinä), taudin kesto (alle 4 päivää hyvän ennusteen merkkinä) eli se kuinka nopeasti asikloviirihoito päästiin aloittamaan. Muissa enkefaliiteissä ennuste vaihtelee taudin aiheuttajan mukaan: VZ-virusenkefaliitissä kuolleisuus on 5-20 %, ja neurologisia jälkiseurauksia jää 15 %:lle, puutiaisenkefaliittissä on 0.5-1 % kuolleisuus ja 40 %:lle potilaista jää erilaisia neurologisia jälkiseurauksia. Japanin enkefalittiin liittyy 30 % kuolleisuus.Noin 15 % enkefaliittipotilaista tarvitsee pysyvän epilepsialääkityksen. Erilaisia kognitiivisia häiriöitä jää isolle osalle, tyypillisiä herpesenkefaliitille ovat muistihäiriöt ja nimeämisen vaikeutena ilmenevät puhehäiriöt. Masennus on toipuneilla yleistä. Joillekin kehittyy selkeä persoonallisuuden muutos. Enkefaliittipotilaille suositellaan järjestettäväksi jälkikontrollia 1- 3 kuukauden kuluttua. Tällöin keskeistä on työkykyarvion tekeminen, neuropsykologiset testaukset sekä tarvittavien kuntoutustoimenpiteiden suunnittelu.

hoitajat. net sivuilla sanottiin että kaikki ns. erityisrokotteet tilataan KTL: stä eli kansanterveyslaitoksesta... mm. munattomat rokotteet...

Päänsärkyä on edelleen, mutta hellittää levossa. Viruslääkitys jatkuu. Poika vaikuttaa kuulemma normaalilta, paitsi on todella väsynyt. Diagnoosi on varmistunut herpesenkefaliitiksi.app. s luin netistä, että hoitamattomana kuolleisuus jopa 80% ja hoidettunakin jopa 30%, mutta eiköhän tämä santeri selviä =)

faktatietoja olen laittanut en muuta, linkki ja ennuste.Totta on että suurimmalle osalle jää neurologisia ongelmia noin rajusta taudista, parempi tietää totuus, itse ainakin haluaisin vastaavanlaisessa tilanteessa kuulla realistisen näkemyksen asioista.Jopas on mielenkiintoista. Ja tämä tapahtui siis Lopella.Hmm. täytyy ruveta ottamaan selvää asioista jos löytäisin jostainkautt amunatomia rokoteita viimeistään täytyy kysyä Hämeenlinan sairaalassa kun menee lisä allergia testeihin. tosin sieltäkin viimeksi sanottiine ttei ole muuta kuin tuota munapohjaista???? omituista kerassaan.

Unohtavat pahat jälkitaudit, kuten vesirokkoenkefaliitin ja keuhkokuumeen. Vajaalle kolmannekselle enkefaliitin sairastaneista lapsista jää kuitenkin pysyvä neurologinen vajaus/vamma. Yksi 3000-10000 vesirokkoon sairastunutta lasta kohden saa myös enkefaliitin.

Luin tuosta linkistä että epäilyttävissä tapauksissa tulisi tuo lääkehoito aloittaa heti jo ennen kokeiden valmistumista.Tiedätkö ap tästä enemmän jos tiedät niin kerro.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat