Vierailija

... onko todennäköistä, että muutkin kehitysaskeleet tulevat aikaisemmin? Eli onko teillä, joilla vauva on kääntynyt jo näin aikaisin, myös ryömitty, kävelty jne. etuajassa?

Kommentit (10)

Joo, luultavasti lapsi puhuu sujuvasti jo 6 kk iässä ; )

Vauva kääntyy siis luultavasti mahalta selälleen eikä päinvastoin, mikä on täysin normaalia koska pää painaa sen verran paljon....

Ja kääntyminnkin taisi olla sitä, että painava pää veti vauvan ympäri. Huomasin sitten kun n. 44 kk iässä oppi kääntymään käsien ja pepun avulla.käveli 1v1kk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Ja kääntyminnkin taisi olla sitä, että painava pää veti vauvan ympäri. Huomasin sitten kun n. 44 kk iässä oppi kääntymään käsien ja pepun avulla.käveli 1v1kk.
4 kk iässä siis !!

Ja vauva tosiaan kääntyy selältä mahalleen ja useita kertoja päivässä. Toisinpäinkin on kääntynyt muutaman kerran, mutta niiden tiedän johtuneen vain siitä, että pään paino on kiepsauttanut ympäri.Tiedän, että tämä ei ole kovin yleistä, mutta enhän minä ole tähän voinut mitenkään vaikuttaa. Halusinkin kuulla kokemuksia niiltä, joilla kääntyily on myös alkanut näin aikaisin.

joka siis voi olla ihan erilainen kuin teidän tuleva, on tämmöinen.Poika kääntyi alta kaksikuisena, oppi ryömimään kolmikuisena, konttasi viisikuisena ja veti itsensä tukea vasta pystyyn 6 kk 2 päivää vanhana. Seitsenkuisena mentiin jo puita pitkin ja ekat itsenäiset askelet otettiin vähän reilu kahdeksankuisena. Nyt vajaa kaksivuotiaana kiipeilee kuin apina, menee siis isojen kanssa kiipeilytelineissä ja äiti perässä :)Juoksee todella lujaa ja polkee kolmipyöräistään vimmattua vauhtia. Ui käsipohjaa, sukeltaa, ja ui kellukkeilla ihan itse. Hyppää altaan laidalta veteen ja räpiköi isin syliin metrin päähän. On onnettomuusaltis, totta kai, mutta parempaan suntaan on menty koko ajan eikä onneksi ole mitään pahempaa sattunut. On vanhemmille aika raskasta näin aikainen liikuntakyky -- vaarantaju ja harkinta kun tuppaavat puuttumaan kokonaan.Kielen kehitys menee ihan ikätasossa, poika puhuu siis kahden, kolmen sanan lauseita ja sanavarasto on normaali, joitakin kymmeniä sanoja. Ei siis sillä saralla ole mitenkään tavallista kehittyneempi. Hienomotoriikkakin menee " keskikäyrällä" -- poikaa on vähän tutkailtu, kun oppi joitain juttuja niin alyttömän aikaisin.Itse epäilemme alun nopean lähdön osittain johtuneen suolioireisesta maitoallergiasta joka diagnosoitiin kun poitsu oli 4 kuukautta. Oli epämukava olo ja liikunta helpotti. Ylipäätään allergia on näkynyt levottomuutena ja kärsimättömyytenä ennen suolioireita ja poika on aina rauhoittunut kun " pahis" on saatu pois ruokavaliosta. Nyt kun ruoka-asiat ovat aika selvillä, on poikakin rauhallisempi.Onnea ja jaksamista vauhtivauvan kanssa :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat