Vierailija

Vaan jouduttaisiin kuskaamaan nykyisen päiväkodin eskariin, jonne matkaa 15-20km tai sitten jos vaihdetaan päiväkotia niin saattaa silti joutua jonnekin eri alueelle.

Kyllä tää on niin peestä....

Kommentit (24)

mutta enpä ole joutunut selvittelemään. Ei ollut tarkoitus aloittaa tappelua tai kuulostaa omahyväiseltä, vaan kertoa että minusta on tärkeä että nämä asiat hoidetaan hyvin ja niin kuin on lapselle parasta - ja että tämä myös onnistuu ainakin meilläpäin Länsi-Helsingissä.Ja taas mä unhdin mun numerot.

ainakin Helsingissä lapsi pääsee aina oman alueen kouluun! Muihin kouluihin sitten sen mukaan onko koulussat tilaa ja luulisi sen olevan näin joka puolella.Mutta kiva että kouluasia ratkesi teillä kuitenkin hyvin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ikävää että teillä on huonompi tuuri, mutta ei kai muiden tarvitse alistua samaan vain " koska tekään että saa kaikkea palvelua mitä teille kuuluu" ?

että Helsingissä asia on hoidettu lain määräämää paremmin... Täällä on joka koululla oppilaaksiottopiiri, jonka sisällä asuvalla lapsella on oikeus päästä k. o. kouluun. Esiopetuksessa on oikeus päästä oppilaaksiottoalueella sijaitsevan päiväkodin esikouluun. tsekkasin kaupungin sivuilta.Mutta tehän ette kai asu Stadissa, joten teidän kunta noudattaa omia säännöksiään.12, 14 jne.

Ala-asteellakin epäilen. Ja pakko myöntää, että itse ainakin mieluummin haluaisin lapseni (myös ala-astelaisen) kouluun, jossa mahtuu ihan oikeisiin tiloihin kuin hätäapu parakkiluokkaan.Eri alueilla eri ikäluokat ovat erikokoisia. Alueen koulut ja päiväkodit mitoitetaan enemminkin keskimääräisen kuin huippuvuosien mukaan. Yhtä helposti se koulu voi olla liian täynnä, kuin että se on niin tyhjä, että lopetetaan.Vierailija:

Lainaus:


Miten voi koulu olla täynnä niin ettei omat lapset mahdu? Meillä ainakin lisätään luokkia, jos lapsia tulee enemmän, ja onhan niitä parakkikoulujakin siellä täällä.
Me muutamme kesällä ja vanhempi lapsista aloittaa uudessa kaupungissa seitsemännen luokan. Kyseisessä kaupungissa kuudesluokkalaiset ovat hakeneet yläastepaikkojaan jo tammi-helmikuussa. Me emme silloin vielä olleet edes varmoja muutosta. Kyllähän lapselle toki koulupaikka järjestyy nytkin, mutta se, että mistä sen saa, on ihan toinen asia. Meille on nyt vasta varmistumassa alue, johon muutamme ja ilmeisesti sen alueen yläaste on aivan tupaten täysi, joten sinne tuskin pääsee.Toisaalta ilmeisesti nyt sitten pääsee yhteen kaupungin keskustan tuntumassa olevaan yläasteeseen, johon muutenkin tulee lapsia ympäri kaupunkia ja jolla on hyvä maine, joten ei se nyt niin huono ratkaisu ole. Mutta olisi ollut todella ikävää, jos poika olisi sijoitettu johonkin kaupungin vastakkaisen puolen lähiön yläasteelle, jonka kaikki muut oppilaat asuvat koulun ympäristössä ja johon olisi pitänyt mennä parilla eri bussilla ja koulumatkaan olisi kulunut tunti suuntaansa. Niinkin olisi voinut käydä.

että ei se ole katastrofi, vaikka lapsi olisikin jossakin ihan muussa eskarissa. Kun ei kaikki ekan luokan muutkaan oppilaat välttämättä samasta paikasta sen kummemmin tule eli koulutyön saa kaikki kuitenkin aloittaa suht tasavertaisesti ja uusiin ystäviin on hyvä mahdollisuus.En usko että meidän alue on mitenkään poikkeus, koska esim. Käpylästä ja Viikistä olen kuullut myös aika sekavista viritelmistä...13

samanlainen oikeus kuin kouluun. Tosin en tiedä, vaikuttaako siihen se että hakuaika on jo mennyt umpeen. Mutta yrittäkää nyt kuitenkin saada lasta siihen omaan eskariin ja selvittäkää onko hänellä siihen jopa lakisääteinen oikeus.Miten voi koulu olla täynnä niin ettei omat lapset mahdu? Meillä ainakin lisätään luokkia, jos lapsia tulee enemmän, ja onhan niitä parakkikoulujakin siellä täällä.


Onko laissa muuten oikeasti joku pykälä, jonka mukaan lapsen pitää päästä oman alueensa kouluun? Erityislapsethan eivät esimerkiksi pääse. Toki kuljetus pitää järjestää, jos matkaa on enemmän kuin ne kilometrirajat tai jos reitti on vaarallinen, mutta onko oikeasti joku subjektiivinen oikeus päästä lähikouluun? Lähipäiväkotiinhan ei ole mitään oikeutta.

Vierailija:

Lainaus:


Ikävää että teillä on huonompi tuuri, mutta ei kai muiden tarvitse alistua samaan vain " koska tekään että saa kaikkea palvelua mitä teille kuuluu" ?
ainakin pitäisi päästä, omaan eskariin vaikka olisikin eri päiväkodissa. Tiedän monta, jotka ovat vaihtaneet kun lapsi on tullut esikouluikään. Pk:n johtaja mulle totesi kun omani tilannetta kyselin, että " pakkohan sille on paikka löytää" . Mutta jos vanhemmat eivät halua lasta ähieskariin, ei tietenkään tarvitse vaihtaa. Minä halusin, koska siellä tutustui tuleviin luokkakaverieihin.No joo, ei niitä parakkeja tietenkään heti aleta rakentaa ja usein se toinen koulu voi olla ihan hyvä ratkaisu. Mutta silti minulla on se käsitys, että omaan kouluun pitäisi aina päästä, vaikka vieressä olisi tyhjempikin koulu. On meilläkin kävelyetäisyydellä neljä ala-astetta, mutta jokainen niistä tekee omat luokkajakonsa itsenäisesti vaikka johonkin kouluun sitten tulisi kolme 15 lapsen ekaa luokkaa ja toiseen kaksi 16 lapsen luokkaa. Ei siis yhdistetä niin, että selvittäisiin kolmella luokalla viiden sijaan.En muista numeroani mutta vastasin jo kerran aiemmin

Tällaisen pätkän löysin perusopetuslaista:6 §

Oppilaan koulupaikan määräytyminenOpetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti sekä liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. Esiopetusta järjestettäessä tulee lisäksi ottaa huomioon, että opetukseen osallistuvilla lapsilla on mahdollisuus käyttää päivähoitopalveluita. (23.12.1999/1288)Kunta osoittaa oppivelvolliselle ja muulle tässä laissa tarkoitettua opetusta saavalle 1 momentin mukaisen lähikoulun tai muun soveltuvan paikan, jossa tämän lain 4 §:n 1 ja 2 momentin mukaisesti annetaan opetusta sellaisella oppilaan omalla kielellä, jolla kunta on velvollinen opetusta järjestämään. Esiopetusta saavalle oppilaalle voidaan opetuksen järjestämispaikaksi osoittaa myös vastaavat edellytykset täyttävä 4 §:n 1 momentissa tarkoitettu päivähoitopaikka tai muu soveltuva esiopetuksen järjestämispaikka. Kunta voi perustellusta opetuksen järjestämiseen liittyvästä syystä opetuskieltä muuttamatta vaihtaa opetuksen järjestämispaikkaa. (23.12.1999/1288)Ja neljännessä pykälässä puhutaan, että kunnan itsensä tai kuntayhtymän pitää järjestää esi- ja perusopetus ja pidennetyn oppivlevollisuuden opetus ja jos kunnassa on suomen- ja ruotsinkielisiä asukkaita, se pitää järjestää molemmilla kielillä. Mutta tosiaan siinä mainitaan, että opetus voidaan järjestää myös kuntayhtymänä.Minä ymmärtäisin tämän kyllä niin, että mitään subjektiivista oikeutta lähikouluun ei ole, vaikka matka pitääkin " ottaa jhuomioon."

Asutaan alueella, jolla koulutilanne on tällä hetkellä niin sekava, ettei kukaan edes kunnolla tiedä, mihin koulupiiriin me kuulutaan. Lähikoulu piti lakkauttaa, ei pitänyt, piti jne. Nyt meidät siirrettiin toiseen koulupiiriin, puuttuu enää koulurakennus. Ja sen uuden koulupiirin eskariin ei pääse, koska varsinaisesti ei oikeastaan sinne kuulutakaan ja päiväkoti, jossa se on, on muuttumassa ympärivuorokautiseksi. Mahdollisesti. Tai sitten se menee remonttiin. Jos löytyy rahat.7


Ei sinne varmaankaan muilta alueilta ole lapsia tulossa (ihan tavallinen yläaste), mutta juuri nyt yläasteella olevia ikäluokkia alueella vain on enemmän, kuin mihin koulun tilat venyvät. Ilmeisesti jonkun verran muitakin alueen tulevia seiskoja on sijoitettu tähän samaan keskustakouluun, mihin meidänkin oma sitten pistetään. Osa on varmasti sinne hakenutkin, on kuitenkin hieman lähiyläastetta " erikoisempi" koulu ja tosiaan ihan hyvässä maineessa.Meillä oli tiedossa, että oman alueen yläasteelle ei välttämättä pääse, sillä asiasta oli jo maininta kaupungin nettisivuilla. Siis alueella asuvat ovat etusijalla alueen yläasteelle, mutta jos eivät mahdu, niin sijoitetaan muualle.Ap:n tilanne on hankalampi, kun kyse on eskarista. On ikävää käydä eskari ihan eri alueella kuin mihin menee kouluun, kun monet tulevassa koulussa tuntevat jo toisensa eskarista. Ja tietysti kuskaaminen on rasittavaa.taata. Ja tässä tapauksessa se ei-lähikoulu vaihtoehto ei ole ollenkaan huono, joten hätä ei ole tämännäköinen. Ja pienempi ehtinee käydä tässä kaupungissa eskarin, joten jos se sitten olisi lähipäiväkodissa tai jos on ruotsinkielinen eskari tarjolla, niin siellä, missä päiväkodissa se nyt sitten sattuukaan olemaan (todennäköisesti mahdollisimman kaukana.)

lapsi voidaan laittaa niistä sinne, missä on tilaa (toki ilmoittavat pyrkivänsä laittamaan lähimpään.)Vierailija:

Lainaus:


yleensä haetaan erityiskouluun tai erityisluokalle usein vanhempien toivomuksesta.
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat