Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sivut

Kommentit (34)

tiedän että toisina päivinä postisa tosiaan saattaa olla plajon enenmmän kuin toisina. Suurin syy pitkittyneisiin päiviin ovat erilaiset mainokset. Omassa kaupungissani olemme huomanneet että ennenkuin viikossa oli n.2 mainosta nykyään tilanne on se että mainoksia on 3-10 joka viikko. Tämä lisäys johutnee siitä että täälläpäin mainosten jakajat ovat luistaneet hommista paljon ja tuupanneet mainokset roskikseen. Posti on luotettavampi ja nähtävästi myös hieman halvempi.

Jos omalla alueellasi jaetaan postit autosta kovana päivänä postijakaja saattaa joutua ajamaan jakelu pisteeseen hakemaan autoonsa täydennystä koska auton kantavuutta ei saa ylittää. Olemme punninneet että joinain päivinä yhteen talouteen tulevien mainosten määrä saattaa olla jopa 800-900g! ja tähän voidaan laskea vielä se oikea posti päälle eli n.200g per talous. Jokaisella jakajalla on keksimäärin 500 taloutta joten voitte tästä laskea postin työ määrän kun jokainen kirje/lehti lajitellaan käsin hyllyyn.

Monet kuvittelevat postin työn olevan helppoa ja kevyttä mutta menkää jokus tutustumaan postinne jakelupaikkaan niin näette mitä siellä oikeasti aamulla tapahtuu.

Yksi mielenkiintoinen työn lisääjä on väärät osoitteet. Tuntuu että ihmisille on sama onko jossain lehtitilauksessa/kortissa osoite vaikka satakunnankatu 3b12 vai satakunnankatu 3a12. Tämä on vielä pieni virhe, mutta on paljon myös ihmisiä jotka eivät tiedä että jos muuttaa kaupungin sisällä saattaa postinumero vaihtua.. vaikka ei muuttaisi kuin viereiseen taloon saattaa kuulua eri postinumeron piiriin.

Sitten on erilaisia postilaatikoita ja luukkuja. On kunnollisia joihin saa tavarat helposti ja vaivattomasti tiputettua ja on niitä joihin joutuu kaikki kirjeet/lehde laittamaan yksitellen.



olkaa ystävällisiä ja tarkistakaa että omissa kirjeissänne ja posteissanne on oikeat osoitteet ja laatikkkonne/luukkunne on kunnossa. Ja ottakaa huomioon myös se että juuri sinä et ole ainoa jolla postia tulee vaan yhdellä jakajalla on keskimäärin 500 talouden(ei siis ihmisen) postit jaettavana. ja todellakin postilla on jako aikaa klo 16 asti, paitsi erikseen pikakirjeinä lähetetyllä on omat aikansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos postia on paljon, on myös esityötä paljon jolloin lenkille lähtö tapahtuu väkisinkin myöhemmin, ja siellä lenkillä kestää myös enemmän aikaa. Jakajan työ kun ei ole pelkästään sitä jakamista, vaan aluksi joutuu tekemään aika paljon esityötä että saa postit " jaettavaan järjestykseen" .

Postin jakoaika riippuu postin määrästä. Mitä enemmän sitä on sitä myöhemmin posti tulee. Ja valittaa saatte vasta sitten jos posti tulee klo 16 jälkeen, mihin mennessä sen pitää olla jaettu.

joka päivä kun ei ole saman verran jaettavaa....



tiistaina esim. voi olla niin vähän jaettavaa, että posti tulee jo 10. 00 ja keskiviikkona taas niin paljon että posti tulee vasta 15. 00....



ihme valituksen aiheet teilläkin...

Ennen hyvään aikaan posti tuli aina klo 9.00-10.00.

Nyt just maanantaina jakaja teki kyl oman ennätyksensä kun tuli vasta 17.30.

Ties ketä av-mammoja se käy tossa matkalla hoitelemassa...



Alkaa tympii, jos voisin vaihtaa, niin vaihtaisin Postin toiseen firmaan.

ensinhän posti lajttelee päivän positin ja jos on paljon jaettavaa se tietenkin kestää kauemmin sekä myös jakelu. Tietenkin voi tulla myö sairastumisia jolloin toinen jakelija saattaa jouta jakamaan myös sen sairastuneen piirin ym. Onhan tämä nyt itsestään selvää, ettei posti voi tulla joka päivä samalla kellonlyömällä.

Mainokset takas mainostenjakofirmoille! Niin nuoret saavat hommia ja oikea posti on taas oikeaa postia! Mainokset ja muut ilmaisjakelut kerkeää saada illallakin!

Hei haloo..ei postissa ainakaan tahallaan postin tuloa pitkitetä, hommia paiskitaan todella jo varhaisesta alkaen,MUTTA MUTTA!!! Postin määrä vaihtelee suunnattomasti vaikkapa maanantain ja loppuviikon välillä..Parhaana loppuviikon päivänä saattaa jaettavana olla muun postin lisäksi noin 5-7 erilaista mainosta ja ilmaisjakelua, lisäksi seiskat, katsot sun muut lehdet ilmestyvät loppuviikko painotteisesti. Postia on niin paljon, etteivät esim nelikerroksisen rapun postit tahdo mahtua jakajan mukaan. Huomioikaa arvoisat postin odottajat myös loppukuut, jolloin tulevat Me-lehdet, pirkat ja yhteishyvät lähes joka talouteen. Ja saataa todella se kantajakin sairastua, ja sijaisia ei noin vain saada, jolloin hommat jaetaan toisten kesken! Ei oikein ole oikeutettua, että kun on painanut noin 13 tunnin päivän juosten ja kantaen, niin sitten kantaja saa vielä syyteryöpyn niskaansa. Sinun ja monen muun tulisi ymmärtää, että kantohommaan kuuluu paljon muutakin ja mitä enemmän on postia aina päivässä niin muutakin on paljon. Vaikuttakaa asiaan! Laittakaa mainoskieltoja, jos ette mainoksia todella halua ja jos kannat ne suoraan roskiin!

Itse jaan pääasiassa varhaista, mutta myös päivää. 10-14 välillä jako, jos on paljon postia (yleensä ma,ke ja to) niin menen jo 9. (kellonaika siksi koska reitti on lajiteltu jo). Yleensä aina 14 mennessä on jaettu täälläpäin, mutta jos sattuu kunnon pakettipäivä niin menee kyllä pidempään. + riippuu jakajasta, joku jakaa hitaasti ja joku nopeammin ja monesta muusta tekijästä

Tyytymätön

Asiakas.
Kyllä mielestäni postia oli samatmäärät kun se jaettiin ennen tätä uudistusta mutta ei
se koskaan tullut 20,30 tai myöhemmin kuten nyt.
Tämä on tänäpäivänä Kuoponkin haja-asutus alueilla tosiasia.

Onko tulevaisuus sitten sitä että päivänlehdet jaetaan kerran viikossa ja yöllä?
Tämä uudistus on todella syvältä ja sieltä.

Terveisin tyytymätön.

Vierailija

Minusta Posti saisi edes yritää nopeuttaa toimintaansa.

Kuinka moni teistä muuten tietää, että Suomen posti on EU:n hitain? Esimerkiksi Isossa britanniassa, jossa on reippaasti yli kymmenen kertaa enemmän talouksia jonne posti pitää kuljettaa posti kulkee VITUSTI nopeammin. Pistät kirjeen skotlannista Edinbourghista Lontooseen klo 07:00 ja se on perillä klo 12:00 (kuljetusmatka on verrattavissa Torniosta Helsinkiin) kun Suomessa edes sisäinen posti (paitsi mainokset, laskut ja perintäkirjeet) eivät todellakaan tule edes 2 päivän sisällä perille (paitsi jos suostut maksamaan sen 150€ pikakuljetuksesta, jolloin toimitusaika lyhenee peräti 8 tunnilla.)

Posti sijoittaa miljoonia logoon, tuon sijaan rahat olisi voinut käyttää esim. työntekijöiden lisäämiseen, palkkoihin ja erilaisiin kehitysideoihin jolla saadaan motivoitua postinjakajia tekemään kunnolla työtä (Postinjakajat muuten tienaavat vähemmän kuin mitä sossuluukusta saa, eli ei ihme jos on vähän hidasta jakelua)

Ja jos muuta postipalvelua haluaa käyttää niin löytyy DHL express. Suunnilleen maksaa 20€ ja paketti on 24 tunnin sisällä perillä Helsingissä vielä samana päivänä jos tarpeeksi aikaisin aamusta lähettää paketin, eli posti ei ole ainoa postinjakelupalvelu suomessa, se on vain hitain ja halvin.

Vierailija

Meille tuli posti eilen1.6.2016 kello  20:18.  Aikeisemminkin posti on tullut  myös klo 19 jälkeen.

Mikä se klo 18 raja oikein on ?????????????????

On se kiva posti tule välillä klo 11 jälkeen välillä illalla klo 20 jälkeen.

Posti palvelee!!????????????????????????

Vierailija

3.6.2016  kävi normaali postinjakaja pyörällä noin klo 11 jälk.

Illalla samana päivänä 144klo 17:39 ilmestyi postinjakajia autolla 3-4 miestä ja jakoivat taas postia ????  Nytkö postinjakelu on niin tehokasta että jaetan 2 kertaa päivässä.

Tämä Espoon Leppävaarassa kerrostalo alueella.

Einari epätoivo

Haha! Ette ole kuitenkaan valmiita maksamaan siitä että jokainen saa postinsa samaan aikaan!
Siten ykkösluokan postimerkin hinta nousisi 500-600%
Työttömyyskin vähenisi mukavasti kun jokaista postin saajaa kohden olisi oma jakaja. Sitten sovittuun aikaan vaikka tasan 09:00 kuuluu kamala pamaus kun kaikkien ihmisten luukut kolahtaa samaan aikaan XD !!
Idiootit!
Vieläkö keksitte jotain typerämpää?!
Itse olin postimiehenä aina puolisen tuntia myöhässä kun kävin panemassa yhtä mammaa matkan varrella XD nyt muissa hommissa jo tosin..

arivihis

Meillä tulee posti päivän myöhässä ja laskut saattaa olla enemmänkin myöhässä. Osa postin nettisivuista ei toimi. Helsingin päässä kukaan ei ota kantaa asioihin.

kustipolkee

Aloittaja aloittanut vuonna nakki mutta vastataan nyt 😃 nykyään postin jakelumuuttunut uudistusten myötä eli postin pitää kolahtaa kllo 18 viimeistään jos tullakseen tässäkin poikeuksena puolisen tunnin myöhästymisiä posti työntekijälle tuo tarkoittaa ylitöitä

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat