Vierailija

En ole vuosiin tehnyt simaa, kun ollan oltu vapun tienoo usein reissussa. No nyt sitten tein sillä fariinisokeripaketin ohjeella. Samalla tein tietysti myös kaikkea muuta (päivällistä perheelle ja vieraille mustikkapiirakkaa), kuten kunnon kotiäidit tekee...myös kaksi apukokkia oli mukana touhussa. Tänään luin sitten terkemmin sitä ohjetta ja tajusin laittaneeni hiivaa 1/4 pakettia kun piti laittaa vain 1/4 teelusikallista!!! ARGH! Simasankko oli yön pöydällä huoneenlämmössä. Heitin sinne sekaan rusinoita ja ne pomppas tosi nopeesti pinnalle. Maistoin sitä, mut se maistu ihan tavalliselta. Siirsin siman jääkaappiin, että käyminen loppuisi. Eli onko sima jo valmista? Uskaltaako sitä juoda, vai kannattaako kaataa viemäriin?

Kommentit (10)

ja pidät pullot huoneenlämmössä etkä jääkaapissa, ne ehtii vielä vapuksi.



heitä veks se vanha, siitä tulee erittäin pahanmakuista kiljua

jäädä maku, mutta ei paljon muuta. Käymiskelpoinen sokeri käy niin pitkälle kun annat sen käydä. Sokeri on se joka määrää sen alkoholiprosentin, ei hiiva. Hiivahan lisääntyykin sokerisessa nesteessä, niin ettei sillä alkuperäisellä määrällä ole niin valtavaa merkitystä. Tietty jos nyt laitoit AIVAN liikaa niin joku maku siitä jää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siis aivan kamalaa.. Mutta jos joku harastaa postikan keittoa niin siinä on hyvä pohja sille... Eipä se kmuuhun kelpaa.. Meillä isännä simat lensi hatelikkoon...

En heittäis pois, laittaisin kuitenkin uuden tulemaan vielähän se ehtii.



Pullota ja laita kylmään. Voi olla että korkit lentelee



Voi olla että kun vappuna maistat simaasi

sanot " ei pysty, on niin hapokasta "

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat