Vierailija

Täällä aina vouhotetaan kuin jokainen perhe matkustaa monta kertaa vuodessa ulkomailla jne. Miten teillä on varaa tollaseen matkusteluun? Vai oletteko tosiaan kaikki jotain raharuhtinaita?

Itsekin haluaisin jonnekin matkalle, mut ei vaan yksinkertaisesti ole rahaa.

Sivut

Kommentit (43)

kumpikaan ei polta, alkoholiin ja biletykseen menee tosi vähän ja harvoin rahaa. Vaatteita hankitaan silloin tällöin, eikä sitä kalleinta vaihtoehtoa. Meillä on vain yksi auto ja lainanlyhennys pidetän suht pienenä. Näin sitä rahaa kertyy joka kuukausi muutama satanen tilille niin että kerran vuodessa voi jonkun matkan tehdä (tosin ihan vain euroopassa, mihinkään kaukolomiin ei ole meilläkään varaa)

Vierailija:

Lainaus:


Viestistäsi tuli lähinnä säälittävä olo.

Miten ihmeessä yksi matka voi olla noin tärkeä, että on valmis tinkimään kaikesta sen vuoksi?No, arvonsa kullakin...


En mä näe tuossa mitään säälittävää. Jos jotain haluaa, on valmis tinkimään muusta vähemmän tärkeästä. Mutta jos ei kerta kaikkiaan voi tinkiä vaikka merkkivaatteista, shoppailusta, ei voi säästää ruokamenoissa, niin sitten voi pysytellä kotomaassa...Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko pakko lähteä Thaimaahan? Jos ajattelee, että lentoliput (meno-paluu) saa vaikkapa 200¿/perheenjäsen jonnekin Euroopan pääkaupunkiin ja asuu perheenä siistissä hostellissa tai kivassa hotellissa, vaikkapa yhteensä majoitus satasen per vrk. Jos siis nelihenkinen perhe matkustaa näin 5 päivän lomalle, matkakustannukset ovat 800¿+500¿=1300¿.Tietysti ruuat päälle tuohon summaan jne, mutta jos nyt ajatellaan, että matkakassaa ois tonni, niin silti ei ylletä edes puoleen tuosta kuudesta tonnista.Elämä on arvovalintoja. Asun mieluummin kerrostalokolmiossa ja lomailen pari kertaa vuodessa, kuin omakotitalossa syrjäisessä kolkassa ja aina vaan kotona.

kannattaisko ap:nkin vaikka lopettaa se kaljankittaaminen, tupakanpoltto tms johon rahaa menee?

normaali perhe, jossa edes toinen aikuinen on työeläässä pystyy varmasti matkustamaan kerran-pari vuodessa ulkomaille.

Kuinka moni teistä aikuisten oikeesti pääsee jollekin äkkilähtölähdölle?Minulla ainakin on sellainen työ, että lomaa pidetään pidemmällä varoitusajalla, mieluiten useampi kk aikaisemmin neuvotellaan, koska pitäisi lomaa. Sitten sovitellaan onnistuuko se miehenkin työpaikalla ja käykö se exällekin. Koska lomaa on vain 30 päivää vuodessa äkkilähtöjä on vaikea jäädä väijymään, viikon rantalomaa varten tarvitsisi ainakin 9 päivän loman, jotta on varaa joustaa lähdöissä.Lisäksi meitä on 5, ja pieninkin on jo yli 2-vuotias, tosi harvoin on äkkilähdöllä mitään vapaana meille sopivaa. Usein pitää varata vielä etukäteenkin, että reissun saa.Kesällä ollaan menossa 4 päiväksi Legolandiin, ja tämä reissu nyt halpis-lentoineen ja leirintäaluemökkimajoituksineen on tullut maksamaan jo 1200 euroa, päälle tulee vielä auton vuokraus, legolandin liput ovat jo tuossa hinnassa mukana.Itse räätälöimällä tulee usein halvemmaksi, joskus vaan lennon jälkeen kuljetuksen järkkääminen jo tämän lauman kanssa on liian raskasta.Ja meidän perheen matka matkaoppaasta varattuna maksaa n. 3000 euroa + käyttörahat. Eikä ole mikään ökyreissu, ja siksipä siihen ei ole edes kertaa vuodessa.Tähän asti on käyty reissussa n. joka toinen vuosi, + sitten pari risteilyä vuodessa päälle (viime vuonna nämä maksoivat 230 euroa, tänä vuonna on mennyt 60 euroa) ja nyt sitten tulee tuo legolandin reissu n. 1500 euroa + käyttörahat.

Me säästimme mieheni kanssa kahden hengen Brazilian matkan (matkoihin yht. 3000 euroa) ja käyttörahat (yht. 2000euroa) vaikka mieheni oli opiskelija (opintotuki 200 euroa kk) ja minä olin äippälomalla (1200 euroakk ja miinus verot). Meillä oli pieni vauva ja joitakin pieniä lisätuloja 100-200 euroa kk. Talo- ja autolaina maksettavana.Kummasti saatiin raha kasaan ja velkaa ei tarttennut ottaa. Oli se sen säästämisen arvoista!!! :) Ei vaan käyty baareissa, ei ulkona syömäss, ei ostettu kalliita vaatteita, ei kenkiä, ei käyty parturissa (onneksi osaan nekin hommat), syötiin halvasti ym.Eli mahdollista on! Se on vaan niistä omista valinnoista kiinni..mitä haluaa eniten?

Emme kuitenkaan näe siinä mitään järkeä.Mielummin laitamme rahaa arkipäivän luksukseen ympäri vuoden, kun kituutamme vuoden sen vuoksi, että pääsemme lomailemaan yhdeksi viikoksi johonkin ulkomaille.

Ei matkaan mene aina 6000¿, esim meillä 7 henkeä kesällä 2vkoa etelä Ranskaan ja kulut 3900¿ (sis lennot, majoitukset ja auton vuokralle). Käyttörahaa menee sitten kolmisen tonnia.Mutta reissuun pääsee halvemmallakin, alle 6 tonnia viikolta reilusti.

Viestistäsi tuli lähinnä säälittävä olo.

Miten ihmeessä yksi matka voi olla noin tärkeä, että on valmis tinkimään kaikesta sen vuoksi?No, arvonsa kullakin...

avopuolison kanssa. Lapsemme on 2v 6kk eikä hän tule matkustamaan ulkomaille ainakaan tänä vuonna vielä.Tuon yhden matkan lisäksi-joka on usein yhdistetty työ-ja lomamatka-voi avopuolisolla olla ulkomaille työmatkoja n.3-5 vuodessa. Työmatkat maksaa työnantaja usein osittain tai kokonaan. Seuraava pidempi on ilmeisesti Yhdysvaltoihin (kuukausi). Silloin majoitus on ilmainen määräpaikassamme. Liput maksamme itse rahalla tililtämme.Mutta siis idea oli tämä: emme matkustele usein, koska olemme matkustaneet paljon aikaisemmin. Ei huvita välttämättä lähteä ja rahaa säästyy. Pakettimatkat ovat usein pettymyksiä.

Vierailija:

Lainaus:


asioiden arvottamisesta. Mun vanhemmat esim. aina hokivat, että meillä ei ole varaa matkustaa. Silti säännöllisin väliajoin uusittiin sohvakalustoa, autoa, isonnettiin taloa jne. Ei varmaan riitä rahat kaikkeen, mutta monet valitsevat matkustamisen em. hankintojen sijaan.
Kyllä se on tasan siitä kiinni, mihin rahansa käyttää. Meilläkin on yksi tuttavapariskunta joka haaveilee matkustamisesta mutta eivät koskaan lähde, kun " ei puhettakaan, että olisi varaa" .Mutta jostain sitä rahaa löytyy sisustamiseen, ravintoloissa käyntiin, uuteen autoon...Siellä oli ihana ranta ja muutenkin tykkäsimme. Just sopiva matka. Jonain kesänä mennään sinne uudestaan, vuokrataan talo tai mökki tms.Sinkku-lapseton-hyvätuloinen työkaverini matkustaa noin 4 kertaa vuodessa ulkomaille. Kukin tilanteensa ja massinsa mukaan...

sama täällä! Meillä myös 4 lasta ja se aiheuttaa sen, että esim. hotellihuoneita pitää ottaa 2, jolloin hinta tuplautuu! Hyvin harvassa hotellissa pääsee 6 henkeä samaan huoneeseen!

mutta siis nuo matkat ei paljoa maksa. katsotaan aina lennot tai laivaliput edullisemman mukaan ja majoitus löytyy periltä.Muuten reissataan jonnekin lämpimään kerran vuodessa. Sitä varten laitetaan veronpalautusrahat erilliselle tilille, johon menee myös tietty summa joka kuukausi. Sen perus-summan lisäksi tehdään miehen kanssa ekstrahommia jokunen päivä kuussa, vähän tilanteen mukaan ja nuokin menee matkakassaan.Tuo pitää paikkansa että jokainen päättää itse mihin on varaa. Omassa lapsuudessani ei matkusteltu juurikaan, mutta meillä oli iso talo pihoineen ja tehtiin muuta kivaa. Käytiin lomilla huvipuistoissa ja kierreltiin kotimaata, saatiin harrastella ja pitää lemmikeitä. Niin, meillä ei ollut varaa matkusteluun, mutta moneen muuhun asiaan taas oli.Nyt tuntuu hassulta kun joku ihmettelee miten meillä lapsiperheenä jossa toinen on kotona, voi olla varaa matkustella kauemmaskin. Usein kuitenkin näillä perheillä on sitten varaa johonkin muuhun. Esim. oma talo tai isompi/kalliimpi asunto, auto johon meillä ei taas ole " varaa" .

Ap, onhan se asuntolainan määräkin valintakysymys. Me arvioitiin alunperin, että ei ole hirveästi varaa matkustella, koska remontoidaan, mutta kyllä se vaan on yllättäen hyvinkin onnistunut - ja nimenomaan valinnoista on kysymys. Meille on syksyksi laskettu lomabudjetti eli 4-henkinen perhe - matka maksoi noin 2500 (sis. puolihoidon 4* hotellissa eikä mennä kanarialle) ja käyttörahaa tällä hetkellä varattuna 1000¿ - käytännössä menee varmasti enemmänkin.Sanoisin, että maksimissaan menee rahaa noin 4500 ja silloin ei todellakaan ole tarvinnut pihistellä. 6000 on kyllä aika paljon (varsinkaan jos en ole kiinnostunut kaukomatkailusta jonka huonoja puolia on pitkät lennot ja aikaero, kova kuumuus erityisesti pienten lasten kanssa).Huomattavasti pienemmälläkin budjetilla pääsisi matkaan; ilman puolihoitoa, 3* riittää jne. Matkoja varatessa pitää vaan olla suht. ajoissa liikkeellä, koska kohtuuhintaiset (ts. hinta-laatusuhteeltaan hyvät) matkat menevät tietysti ensimmäiseksi.Ekaluokkalaisen kanssa on vaan huono omatunto kun nyt keväällä oltiin neljä päivää pois, syksyllä viikko ja 08 alkuvuodesta viikko. Sen jälkeen taidetaan pitää vähän pidempi tauko että lapsi saa rauhassa käydä koulua.

pitää olla aika tarkka taloudessa. Pidän aina kirjaa kaikista tuloista ja menoista. Ja pitää vähän miettiä mitä ostaa, onko tärkeetä että lapsilla on aina vimpan päälle Reimatecit ja merkkivaatteet ja muut mitä haluavat, vai kelpaisko välillä edullisempikin. Ruokaan meilä kyllä menee aika paljon rahaa nyt 5h perheessä.

Ja varmaan joutuu matkustelua rajoittamaan siitä mitä ennen.Mutta matkustelussakin voi hyödyntää esim. äkkilähtöjä, jos ei ole kauhean iso perhe / niin väliä mihin lähtee. Ja tehdä omatoimimatkoja, esim. autolla Eurooppaan, ja olla vaikka retkeilymajojen perhehuoneissa yötä - niin mekin ollaan joskus tehty. Tai olla edullisemmissa pensionaateissa/majataloissa yötä.

Rahaa riittää ihan kohtuullisesti matkusteluun, välillä lasten kanssa ja välillä ilman. Valintakysymyksiä, kaikkea ei tarvii hankkia uutena, kotiruoka on halpaa ja arki" huvituksien" ei tarvitse olla kovin kalliita.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat