Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Metsästystä harrastava mieheni toi koiran mukanaan yhteiseen kotiimme. Tilanne oli ihan ookoo vielä kun ensimmäinen lapsi syntyi. Koira vietti suurimman osan ajasta pihalla tilavassa ulkotarhassa, sillä on hyvin kärsimätön sisällä pidettävä. Toisen lapsen synnyttyä miehen yhtäkkiä tuli sääli koiraansa (vai itseään?) jolle ei enää riittänyt huomiota entisenlaisesti. Koira piti tuoda sisälle! Ja nyt eletään koiran ehdoilla ilman mattoja, muovit sohvissa. Koira on toki lutuinen mutta haisee tasaisesti koiralle ja potkuttelee levottomana huoneesta toiseen. Järkipuhe ei auta, miehen täytyy saada viettää laatuaikaa hauvelin kanssa joka ilta. Lapset tykkäävät halailla koiraa ja koira onkin tosi kiltti heidän kanssaan. Onko vika vain minussa kun en jaksa hajua, koirankarvaa ja askeettista sisustusta? koiraihmiset, neuvokaa please!!

Sivut

Kommentit (36)

Valkoiset sohvat ja aidot matot lattioilla. En ymmärrä, miksi himan pitäisi olla muovissa koiran kanssa...Minusta koira on lapsiperheelle rikkaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

voisitteko päästä kompromissiin, eli ottaisitte hauvan vaikka illaksi ja yöksi sisälle, sekä kylmillä ilmoilla, ja päivät se viettäisi ulkotarhassa, päivittäinen lenkki ja seurustelu myös siellä ulkona kuuluu tietysti asiaan?? Ikävä kyllä elävästä eläimestä jää elämisen jäljet ja hajut kuten meistä ihmisistäkin että siitä et täysin eroon pääse. Toivottavasti löydätte tähän ratkaisun joka olisi myös koiralle parhaaksi.

Voit ihan itse vaikuttaa siihen, mitä siitä koirasta teidän perheessä tulee. Eli jos miestäsi ei kiinnosta, otapa sinä koiran opetus mukaan. Kyllä vanhakin oppii. Minun ensimmäinen koira oppi 7-vuotiaana etsimään kanttarelleja.Haju: koiran voi ja saa pestä koirashamppoolla vaikka viikon välein. Joka päivä voi lenkin jälkeen huuhtaista takapuolen, mahanalusen ja tassut, jos kuraantuu. Ei ihminenkään viihdy likaisessa tukassa. Loppuu se lemu. Myöskin sen hampaat voi pestä koirien hammastahnalla. Toimenpide on koirieni keskuudessa jopa yllättävän odotettu. Eräs yksilö rakastaa saunomista ja lumikylpyjä. Juu, sillä on oma peffanalunen. (Nyt hygieenikot pyörtyy. Tosin otus lienee kulmakunnan puhtain viikottaisella saunomisellaan.)Koira tarvitsee oman pedin. Sitten sille pitää opettaa käsky " maate" ja " pedille" ja " paikka" . Sillä tavoin koira saadaan pois kintuista pyörimästä, kun on häiriöksi. Sen lisäksi käsky " väistä" tai " pois edestä" . Ja ota ne muovit pois sohvalta ja hommaa koirankestävät matot. Räsymatot voitkin unohtaa. Käytävämatot on hyviä ja pysyy hyvin paikoillaan.Koirat pitävät koppimaisista paikoista, joista kuitenkin näkee tapahtumia, joten peti voi olla vaikkapa kirjoituspöydän alla, jossain rauhallisessa paikassa. Sinne eivät lapset saa mennä häiritsemään koiraa. Peti ei saa olla missään nimessä olohuoneen pöydän alla, koska sieltä voi alkaa vahtimaan reviiriä ja näykkimään, kun ei saa rauhoittua.Voisit opettaa koiralle myös aivojumppaa eli noutamista ym. pikku tehtäviä. Ei pelkkä ulkoilutus ja metsästys riitä älykkäälle koiralle.Sukulaisellani oli suomenajokoiran ja walesinspringerspanielin risteytys. Kello 5 se ilmestyi keittiöön ja haukahti. Sai ruokansa kuppiin, söi vasta luvan saatuaan. Syötyään se toi astiansa tiskipöydälle (oppispa isäntäkin, tuumi emäntä), haki sanomalehdet ja osasi seistä kahdella tassulla ja pitää nenällään nakkia, kun laskettiin kolmeen ja vasta kun kuuli neljä, söi nakin + että se juoksi jäniksen toisinaan kiinni ja tappeli karhun kanssa....Lintumetsällä isäntä ampui pari sorsaa ja koira toi kymmenen. Minut nähdessään se muisti aina, että minulla on pallo taskussa, leikitään.Kyllä juttu on niin, että koira on sen mukaan riesa tai ilo, kuka sitä hoitaa ja opettaa. Eli vika on taluttimen ihmispäässä.terv. palveluskoirien kasvattaja

Normaalin lenkityksen ja talvisen metsästämisen lisäksi siinä pitäisi olla riittävästi touhua ja seuraa sekä ihmisille että koirille.

että alkaa kouluttamaan koiraansa. Nyt keväällä alkaa tai on alkanut jo taas koirakoulut. Estäkää riehuminen sisällä ja kieltäkää tulemasta sohvalle.

Miksi IHMEESSÄ suostuit ottamaan koiran? Älytöntä. Minust aihan perusjuttu koiranhankkimisessa on se että kaikki peheessä haluavat sen ja sitoutuvat hoitamaan sitä.

Koira on lyhytkarvainen eikä kestä kovia pakkasia. Se on eläinrääkäystä.Ymmärrän kyllä sinuakin. En koirarakkaana ihmisen kestäisi tuollaista elämää. Vaikka meillä on isohko koira, on meillä matot lattioilla, sohvat on ihan suojaamattomina ja koirakin on han rauhallinen sisätiloissa. Lisäksi koiramme on opetettu ettei se saa tulla makuuhuoneisiin ollenkaan.Minkä ikäisestä koirasta on kyse? Olisiko mahdollista tehdä selvät säännöt missä huoneissa koira saa oleskella ja kieltää sitä hyppäämästä sohville sotkemaan niitä?Toisaalta koirankin voi olla vähän vaikea sopeutua sisälläoloo kun se on ilmeisesti aina ollut ulkokoirana. Eihän se itsestään opi sisälläolon sääntöjä.Ikävä tilanne sekä sinulle että koiralle (muita sia ei taida häiritä).Toivottavasti pääsette johonkin ymmärrykseen asiasta.Muovit sohvilla??? Jos koiran mahanalustan ja jalat pesee lenkkien jälkeen niin miksi sohvilla pitäisi olla muovit? Ja koirallehan voi myös opettaa että sohvalle ei saa mennä. Eikä sängyille. Oppivat todella nopeasti. Ja jos mies haluaa päästää väkisin sohvalle, hanki siisti peite sohvalle. Helppo pistää pyykkiin. Mutta noin ison koiran ei mielestäni ole mikään pakko sohvalle tulla, rapsuttaa ylettää vaikka koira lattialla istuisikin.Matoiksi raskaampia mattoja, pysyvät paremmin paikallaan. Ja tiivistä kudosta jotta helpompi pitää siistinä.Onko koiralle osoitettu omaa nukkumapaikkaa? Saattaisi tuo huoneissa vaeltaminen vähentyä jos oma pehmeä makuupaikka löytyisi mieluistasta paikasta.Ja pese hyvä ihminen se koira jos haju käy pahasti nenään. Kyllä ajokoirankin voi pestä. Saat miedomman hajuisen koiran ainakin vähäksi aikaa.Matot lattioilla ja sohvat ilman muoveja. Mitään emme ole koirien takia pois laittaneet tai suojanneet, miksi pitäisi ? Jos koira nyt joskus juoksee niin että matot on rullalla, niin so ? Niinhän lapsikin tekee joskus.Lapsemme tykkäävät leikkiä koirien kanssa ja yksi niistä nukkuu vanhimman poikani sänkyssä peiton alla joka yö ja aamulla pitää oikein ravistella ulos pissalle.Meillä on 2 metsästyskoiraa. Matot lattioilla ja kaikki kuten huushollissa yleensäkin. Karvanlähtöaikaan joutuu imuroimaan usemman kerran viikossa, mutta tuleepa samalla imuroitua lastenkin sotkuja :)

Ap ei varmaankaan tarkoita että koiran kanssa on pakko elää askeettisesti, vaan että juuri tämä koira ei osaa olla sisällä rauhassa ja sotkematta.

Kuullostaa ihan oudolta että teillä on sohvat muovissa ja matot poissa. En minäkään viihtyisi tuollaisessa ympäristössä.Meillä on kaksi koiraa ja vauva. Kotonamme kaikki on niinkuin koirattomissakin perheissä.Tottakai koira alkaa " haisemaan" koiralta ajoittain, mutta sitten koira pestään. Jos miehesi harrastaa metsästystä koiran kanssa, sopikaa että hän pesee koiran sen jälkeen.Jos et halua sohviasi sotkea, opettakaa koira pois sohvalta. Oma paikka lattialla on koiralle mukava ja turvallinen järjestely.Karvanlähtöaikana harjatkaa koiraa useammin, lapsethan voisivat huolehtia siitä. Imuri nyt laulaa meillä lähes päivittäin karvanlähtöaikaan, mutta se on elämää!Matot meillä on muutenkin sellaiset helposti imuroitavat, sileät, ei mitään pitkäkarvaisia ryijyjä. Mattoja pestään ja niitä vaihdetaan. Tuskin se nyt maailmanloppu on jos matto likaantuu, niinhän ne muutenkin normaalista elämisestä' sotkeentuvat.Ei sinun tarvitse kärsiä askeettisesta kodista sen takia että koira olisi " ykkös" asukas talossanne.

Sopikaa keskenänne kaikkia osapuolia tyydyttävät pelisäännöt.nimim. Koira on kaveri! :)

Meillä on aina ollut suomenajokoiria ja kyllä ne kuuluvat ulos. Itse en todellakaan ottaisi niitä sisälle asumaan, varsinkaan jos perheessä on lapsia. Tietysti koiraa täytyy ulkoiluttaa paljon, ja voi käydä sisälläkin välillä leikkimässä lasten kanssa, mutta ei 24h.

eteistäpidemmälle kun on sisällä. Haisee ja ne karvat. Anoppi tekiminusta koiran vihaajan. 4v katselin mökillä kun heidän " vauvansa" otetiin ruokapöytään istumaan ja jos et pitänyt varaasi,vei tämä rakki evääsi.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat