Vierailija

Olen äitiyslomalla ja gradua pitäisi alkaa tekemään. Seminaari alkaa vasta syksyllä. Voisin nyt jo alkaa tekemään gradua (aihe on melko varma). Gradua ei siis ole ollenkaan aloitettu. Mitäs sanotte? En yleensä tarvitse kovin paljoa ohjausta, esim 30-sivuisen proseminaarityön tein itsenäisesti ilman ohjausta (opettaja huomautti muutamasta muotoseikasta).

Kommentit (10)

Voithan aloitella gradua, kasata aineiston, kirjoitella tutkimushistoriaa ja teoriaa (jo sellaset tulee). Sittenhän sulla on semma valmiina :)

Mun semma oli gradun 3 ekaa lukua (tutkim. hist., terminologia, teoriaa) ja siitä oli kiva jatkaa. Mutta voihan sitä tehdä itsekseen ja esittää sen sitten seminaarityönä.

Voithan alkaa jo tekemään sitä, vaikka seminaari-istunnot alkavatkin vasta syksyllä. Istunnoissa saat sitten ohjeita ja vinkkejä, miten voit työtäsi muokata ja olet jo paljon pidemmällä muita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos mahdollista, varmista proffalta tuo aihe, ennen kuin alat kirjoittaa. Muuten voit tehdä turhaa työtä, jos hän ei jostain syystä aihettasi hyväksykään tai haluaa jotenkin sitä muuttaa.

Jos sinulla on gradusi aihe selvillä, niin mene juttelemaan seminaaria ohjaavan professorin kanssa työstäsi. Hän voi ohjata sinua ihan hyvin halutessaan myös seminaarin ulkopuolella.

Mistä seminaarityöstä sä oikein puhut?Minä olen ainakin tottunut puhumaan proseminaaritutkielmasta joko prosemmana tai seminaarityönä ja Pro gradu -tutkielmasta graduna. Kenties tässä keskustelussa olisi tosiaan pitänyt selventää käsitteitä heti alusta alkaen.Oman Pro gradu -tutkielmani tein Helsingin yliopiston Soveltavan kasvatustieteen laitokselle ja siellä seminaari-istunnoissa tuli käydä kahden lukukauden ajan. Istunnoissa ei suoranaisesti työstettu tutkielmaa, vaan ensisijaisesti esiteltiin seminaarilaisten tutkielmia ja keskusteltiin niistä. Suurimman osan ohjauksestani sain henkilökohtaisissa tapaamisissa professorin kanssa tai keskusteluissa ennen ja jälkeen seminaari-istunnon.

Vierailija:

Lainaus:


Jos mahdollista, varmista proffalta tuo aihe, ennen kuin alat kirjoittaa. Muuten voit tehdä turhaa työtä, jos hän ei jostain syystä aihettasi hyväksykään tai haluaa jotenkin sitä muuttaa.

Joillain aloilla lopputyön tekeminen edellyttää vain muutamia istuntoja SEMINAARIRYHMÄSSÄ, ja muuten työ tehdään itsenäisesti. Omalla oppialallani taas käytäntö on, että graduSEMINAARIRYHMÄ kokoontuu n. kerran viikossa kokonaisen vuoden ajan. Tästä saa 3 opintoviikkoa syventäviin opintoihin ja gradua siis työstetään tuon vuoden aikana, kun semimaariryhmässä istutaan. Sehän on jokaisen oma asia, työstääkö gradun muutamassa kuukaudessa, hissukseen tuon vuoden aikana vai yli vuodessa. Seminaariryhmä on erillinen opintotuoritus, josta saa arvosanan, vaikka toki sen on tarkoitus tukea gradun tekoa ja optimi on, että gradu väännetään samaan aikaan kun siellä istutaan.Proseminaarityö on taas meillä aineopintoihin kuuluva erillinen työ, johon puolestaan kuuluu proseminaariryhmässä istumista (yhteensä 5 ov). Gradu ja proseminaarityö eivät liity välttämättä mitenkään toisiinsa, vaikka tietysti on itselle edullista, jos ne ovat samasta aihepiiristä tai ainakin käsittelevät alan samaa osa-aluetta ja teoriaa. Olen ymmärtänyt, että joissain tutkinnoissa ensin väännetään seminaarityö, joka sitten laajennetaan graduksi? Tätä en usko ap:n tarkoittaneen, vaan nimenomaan tuota graduun liittyvää ryhmäistunto-osiota...Sinuna ap kävisin graduryhmää vetävän proffan vastaanotolla esittelemässä aiheesi (sehän on muutenkin suotavaa ennen ryhmään hakemista), ja kun hän on sen ja materiaalit hyväksynyt, voit alkaa huoleta tehdä graduasi. Sitten syksystä eteen päin istut siellä istunnoissa, ja vain viet loppuun, hiot ja muuttelet tekstiä saadun palauttteen pohjalta. Tuohan on vain järkevää, että aloitat etukäteen. Mutta käy nyt keskustelemassa suunnitelmastasi (aiheen käsittely, tausta-aineisto), ettet tee turhaa työtä...(ei todennäköistä, mutta mahdollista).tsemppiä!

Ota nyt ennen lomia yhteyttä siihen proffaan, joka pitää seminaarin. Kerro tilanteesi. Ainakin meidän laitoksella olivat vain innoissaan kun joku halusi aloittaa jo ajoissa gradun teon. Sehän on laitokselle rahaa kun joku valmistuu!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat