Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

kamala olo -flunssa ja olen raskaana.. uskaltaako ottaa buranaa?!?tuli vaan mieleen se, että laitoksellahan annettiin ainakin heti synnytyksen jälkeen buranaa ja eikö se imeydy äidinmaitoon?!?eli onko ohjeistus tältäosin muuttunut?!?

Kommentit (13)

lääkepaketin pakkausseloste.

Buranaa (tai muutakaan ibuprofeiinilääkettä) ei, ellei lääkäri jostain syystä määrää.

Panadol, paramax ja muut sellaiset ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siispä nyt tämäm mamma helpottaa oloaan ottamalla buranan, ilman omantunnon tuskia. Jotta jaksaisi olla pystyssä vielä muutaman tunnin ennen mihen kotiin tuloa. (kahden pienen kanssa.)Kiitos kiitos ja kiitos!!t. mamma rv. 27+

Eri asia sitten, jos jatkuvasti käyttäisi.

Alkuraskaudessakaan ei todellakaan tarvitse kärvistellä, kyllä silloin voi pahimpaan oloon parasetamolia annostusohjeen mukaan ottaa.-kätilöopiskelija

Buranaa VOI tilapäisesti (eli niinkuin normaalistikin käytetään tilapäisesti) käyttää raskausaikana. Sen EI ole todettu aiheuttavan epämuodostumia, keskenmenoja tms. Sitä ei kuitenkaan suositella käytettäväksi raskauden viimeisenä kuukautena, koska voi pitkittää synnytystä ja lisätä verenvuotoa. Imetyksen aikana saa käyttää.sh

Miksikö? Käyttö alkuraskauden aikana lisää keskenmenon, sikiön sydämen epämuodostumien sekä gastroskiisin (suolet sijaitsevat vatsan ulkopuolella) riskiä. Sydän- ja verisuoniepämuodostumien riski lisääntyy.

Raskauden ensimmäisen ja toisen kolmanneksen aikana ibuprofeenia ei pitäisi käyttää ellei ehdottoman välttämätöntä. Jos raskautta yrittävä tai ensimmäisellä/toisella raskauskolmanneksella oleva nainen käyttää ibuprofeenia, tulisi käyttää mahdollisimman pientä annosta ja mahdollisimman lyhytkestoisesti.

Käyttö viimeisen raskauskolmanneksen aikana altistaa sikiön:

sydän ja hengityselimistöön kohdistuvalle toksisuudelle (ennenaikainen valtimotiehyen sulkeutuminen ja keuhkovaltimopaineen nousu)

munuaisten toimintahäiriölle, joka voi johtaa munuaisten vajaatoimintaan ja lapsiveden määrän vähenemiseen.Prostaglandiinisynteesi-inhibiittorin käyttö raskauden loppuvaiheessa altistaa äidin ja vastasyntyneen:

verihiutaleiden aggregaation estoon ja mahdollisesti vuotoajan pitenemiseen, mikä voi liittyä pieniinkin annoksiin

kohdun supistusten heikentymiseen, mikä voi johtaa viivästyneeseen tai pitkittyneeseen synnytykseen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat