Vierailija

Yksi kaukomatka saastuttaa saman verran kuin omakotitalon lämmitys vuodessa, ja tämä siis per nuppi.

Näin väitettiin Ajankohtaisen kakkosen ilmastonmuutosillassa.

Sivut

Kommentit (123)

Vierailija:

Lainaus:


Voi asua hieman pienemmässä asunnossa (talvisin säästyy monta lämmitettävää kuutiota) kerrostalossa (säästää taas lämmityksessä, käytetyssä maa-alassa ja rakennustekniikassa). Autoilee mahdollisimman vähän (kaupungissa ei tarvitse ollenkaan). Kulkee pitkät matkat junalla. Ostaa lähellä tuotettua ruokaa, luomua. Kierrättää. Korjauttaa. Vuokraa... Keinoja on vaikka kuin paljon.
Sinulla ei ole näköjään mitään käsitystä ilmastonmuutoksesta. Lopeta tuo lässytys ja mene vaikka kirjastoon opiskelemaan.Vierailija:

Lainaus:


mutta en halua nurkkapatrioottia lastakaan. Mikään ei ole niin itsekäs ja ahdasmielinen, kuin kerran Mallorcalla ja risteilyllä käynyt aikuinen...Think global, act local. Se ei ole mahdollista, jos ei ole käynyt Mallorcaa pidemmällä, eikä ole koskaan käynyt kehitysmaassa.Ekoilen toki muuten paljon!
Sitä paitsi minusta tuo ajatus, ettei _voi_ olla suvaitsevainen jos ei matkusta, on aika pelottava. Sehän tarkoittaisi, ettei köyhä voi koskaan tulla suvaitsevaiseksi, kun ei ole varaa " nähdä maailmaa" .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ne kylpyläthän on tosi ekologinen vaihtoehto.Jossain oli neuvo, että ekologisinta on matkustaa harvoin ja kauas. Eli pahin jengi on nämä joka kuukausi jonnekin Keski-Eurooppaan pyrähtelevät.Mua ahdistaa oikeasti ilmastonmuutos tosi paljon, mutta olen silti sitä mieltä että ne isot ratkaisut tehdään jossain muualla. Se, että minä jätän kaukolomani väliin, ei tätä palloa pelasta. Jos lentomatkustus kielletään, niin se voi jo pelastaakin. Ja sitten tottelen kiltisti muiden mukana.

matkustaa Kiinaan.Vierailija:

Lainaus:


Olen käynyt Kiinassa junalla. Näkee matkalla " koko" Venäjän ja Mongolian. Ei vain turistirannikkoa ja länkkäribaareja.
Ihan yks hailee montako kerrostalokämppää meidän talon energialla lämmittäisi. Me maksetaan se käytetty energiamme, joten mitä se muiden napoja kaivaa. Jos joku haluaa kerrostalossa, niin suotakoon se heille, itse en halua.

Laki laahaa monesti perässä kaikesta kehityksestä. Noissa asioissa ei ole verotuksessa vieläkään mitään järkeä. Yhtäpaljon pitäisi käyttää rahaa vahinkojen torjumiseen/vahingon minimoimiseen ja ehkäisyyn, kuin käytetään siihen hurvitteluun, mikä on niin " kivaa" . Mua oikeesti vituttaa, kaikki nää vastuuttomat taulat saa tuhota minunkin lasteni ilmaston.

Ja mitä saastuttamiseen tulee, vedä ap sähköjohdot poikki ja laita päre huoneen nurkkaan palamaan niin olet mukana pelastamassa maailmaa.

Tuo sinun netissä roikkuminenkin saastuttaa.

" Älkää nyt vauhkoontuko vaan annettakoon rahvaan nauttia niin kauan kun voi."Ei voi olla totta! :):):) Kuolen nauruun kun luen näitä juttuja!!! :)Totaalinen repeäminen! :)

Mikä oikeus kenelläkään on saastuttaa meidän kaikkien ilmastoa, kun juuri hänellä on vain kaksi viikkoa lomaa? Jos haluat lomasi lyhyinä, tee ne sitten lähistöllä. Jos haluaa mennä kauas täytyy varautua matkustamiseen. Mene talvella vaikka bussilla/junalla slovakiaan laskettelemaan. Siellä on jo paljon valoisampaa, lämpöä saa muustakin kuin auringosta ja sielläkin on kylpylöitä. Voit mennä junalla vaikka vieläkin etelämmäs. " Pakettimatkat vaan on niiiiiin halpoja ja helppoja" , mutta tarviiko pistää meidät kaikki niistä maksamaan?

Nykyään on netti ja sen kautta näkee helposti millaista toisella puolella maailmaa on. Juuri eilen seurasin erästä seremoniaa Nepalissa netin kautta.

Vierailija:[i

Ensinnäkin, miksi pitäisi asua ahtaassa kerrostalokämpässä, kun on mahdollisuus asua tilavassa omakotitalossa ? Ilman autoa en pääse mihinkään, siis välttämättömyys. Sellasia matkoja ei ole, jossa voisin junaa käyttää. Luomu on vain rahastustapa, ei muuta, viherpiiperoiden hömpötystä. Kierrätän lehdet, pullot.... Mitä vuokraisin ? Ei tule nyt heti mieleen mikä olisi sellainen.

[/quote]
No olisiko juuri sen takia se kerrostalokämppä, että se ison ok-talon lämmitys vie aika paljon energiaa? Samoin ok-talot on usein alueilla, joilla asuessa on pakko olla auto, väestöpohjaa ei ole tarpeeksi kannattavan joukkoliikenteen luomiseksi (olisi tietysti, jos useampi päättäisi käyttää joukkoliikennettä, mutta...). Sen vuoksi tiiviimpi asuminen kuten kerros- tai rivitalo (ei kai niidenkään kämppien tarvitsisi olla pieniä?) on ekologisesti järkevämpi vaihtoehto.Vuokraamisesta, monella se auto voisi ehkä olla sellainen. Jos esim. tarvii sitä vain mummolamatkaan toiselle puolelle Suomea muutaman x vuodessa, lienee rahallisestikin halvempaa vuokrata kuin pitää omaa.Musta näitä asioita pitäisi toden teolla miettiä ennen kuin kaavoitetaan asuinalueita johonkin huitsin korpeen, jossa ei ole lähellä mitään. Yhteiskunnallakin olisi vastuunsa kyllä...

Kun entisistä eliitin harrastuksista (autoilu, matkailu, huumeiden käyttö jne) tulee tavallisen kansan harrastuksia, niin silloin ne kuormittavat ympäristöä eri tavoin ja ongelmia syntyy. Sama juttu, jos nyt vaikkapa se Kiinan keskiluokka vaurastuu ja rupeaa kuluttamaan kuten peruslänsimaalainen.Mitä pitäisi tehdä? No, tiukalla energiaverotuksella voidaan ohjailla ja rajoittaa tavallisen kansan kulutustottumuksia, mutta demokratiassa kukaan valtaapitävä ei uskalla sellaista tehdä, niin kauan kun tavallisella kansalaisella on äänioikeus.Tulevaisuus näyttää synkältä maapallon kannalta.

Vaan ihmisiin ja luontoon.Europassa on käyty jo niin paljon ja haluan lämmintä myös talvella ja sitä lämpöähän löytyy Aasiasta talvella.

Mutta tarkoitin sitä Hesarin juttua niistä Thaimaanmatkoja jonottavista ihmisistä.Vierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:


.
Luit lehdestä jutun Thaimaasta ja sait siitä käsityksen...? Etkä ole ilmeisesti koskaan siellä käynyt ja arvostelet silti?Kukas tässä on juntti?


Varsinkin niiden, jotka puolustavat oikeuttaan tehdä ihan mitä vain, muusta maailmasta piittaamatta. Kirjoitustyylistä päätellen heidän älynlahjoillaan ei liene voi tasokkaampaa keskustelua edes odottaa....Vierailija:

Lainaus:


Pakko nostaa! Tää on tyhmin ketju aikoihin =D
Lisäksi inhoan lentämistä muutenkin kun siitä on tehty kiristyneiden turvatoimien vuoksi niin pirun vaikeaa. Pitää olla tosiajoissa lentokentällä, jonottaa milloin minnekin ja sitten istua ahtaasti kuin sillit purkissa tuntikausia pahaa lentokoneruokaa syöden. Siksi lennän vain jos on pakko (työmatkat, ja silloin hyvällä tsäkällä bisnesluokassa) tai jos mies saa suostuteltua lomamatkalle.Luin tuon Hesarin tämänpäiväisen jutun Thaimaan matkoista ja siitä sain käsityksen, että siellä matkatoimistojen oven edessä jonotti yötämyöten aika yksinkertaista ja hyvin tavanomaista väkeä - saman tyyppisiä, jotka 80-luvulla rynnivät Kanarialle. Tämä siis perusteluna tuolle äskeiselle juntti-heitolleni.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat