Vierailija

Koulussa kaikki pyörii jalkapallon ympärillä. Jos ei pelaa välkällä jalkapalloa niin silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin leikkiä tyttöjen kanssa ja tulla kiusatuksi tai istua möllöttää yksin. Miten olette ratkaisseet tämän? Poika kertakaikkiaan ei tykkää pelata jalkapalloa kun ei koskaan saa palloa ja jos pallo tulee viereen niin ei osu siihen. Ymmärrettävää ettei koko laji kiinnosta. Tämä vain alkaa muodostua jo ISOKSI ongelmaksi.

Kommentit (18)

mutta on kaveri myös niille, jotka eivät pelaa tai jopa vihaavat tuota mahtavaa joukkuepeliä. Muuten, miksei 3-luokkalainen poka voi leikkiä tyttöjen kanssa? Roihkaiskaa kuitenkin poikianne ja tyttöjänne liikkumaan vaikkei jalkapallo kiinnosta. On olemassa muitakin kivoja lajeja...ja liikkukaa lastenne kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kärsii kauheasti tilanteesta, koska kaikki kaverit pelaavat -ja ovat aivan eri tasolla pelissä. Ja tilannetta ei helpota yhtään se, että asutaan Briteissä, jossa futis on kansallisurheilua...

kaksi vaihtoehtoa:

a) ryhtyy treenaamaan, ei ne muutkaan sitä pelitaitoa ole synnyinlahjanaan saaneet, jos ei heti onnistu, uudestaan vaan. Luovuttaminen ei ole maailman paras elämäntapa missään muussakaan hommassa.

b) keksii porukalle muuta tekemistä: kirkkis, väri, mustaa miestä, polttopalloa, haamua(peiliä), maanvalloitusta.. onhan noita pihapelejä. Pyytäkää opelta vähän vetoapua, joka päivä yhdellä välkällä koko luokka pelaa jotain pihapeliä, opettelee säännöt ja harjoittelee.. äkkiä osaa porukasta alkaa kiinnostaa muukin kuin futis.

Meidän kolmasluokkalaisen luokan pojat ovat jakautuneet niihin, jotka pelaavat ja niihin, jotka vihaavat jalkapalloa. Onneksi vihaajia on muitakin, kuin meidän poika. Olen miettinyt, että miksi futis on pojille näin iso asia nimenomaan sosiaalisessa mielessä ja miksi sitä pitää todella vihata, jos ei satu tykkäämään pelistä.

Jossain vaiheessa tajusin, että meidän poika ei todennäköisesti pidä futiksessa siitä, että se on niin kontaktilaji ja monet pojat ovat niin tosissaan kentällä. Hän sitten innostui pesiksestä. Olen iloinen, että poika saa kokemusta joukkueessa pelaamisesta.

Pelaako siellä välkällä tosiaan ihan kaikki sitä jalkapalloa? Tietysti voisihan sitä mennä mukaan, jos vaikka innostuisi? Hirveetä treeniä vaan kotona ettei nyt ihan naurunalaiseksi joudu.

Nyt vaan poika pihalle ja heittelette sille sitä palloa. Ja siitä on syytä oppia nauttimaan kuten siitä että maalin jälkeen hikiset pojat juoksee halaamaan. Muuten teillä on siellä kotona joku ihme sisustussuunnitelija viidentoista vuoden päästä ja se nyt ei ole ihan raamatun sanan mukaista...

Siellä on paljon muitakin hyviä lajeja. Voisiko poika innostua rugbysta, kriketistä tai vaikka poolosta. Kriketissä ei tule edes mutaiseksi ja harvemmin sattuu.

Se on poliittisesti epäkorrekti ollut jo pitkään. 90-luvulla kuuluikin jo huutaa "kuka pelkää VäyrysPaavoo...". Nykyään pidättäydytään muodossa "kuka pelkää tummaa, ethnieltään vierasperäistä miespuolista henkilöä, joka on ihan ihminen kyllä, vaikka hänen ihonsa pigmentti onkin hiukan tummempi..."

Siis hiukkasen vaikea noita on siellä yksin ruveta touhottamaan kun muut pojat pelaa innokkaasti jalkapalloa. Vapaa-ajallehan noi ovat ihan ok ehdotuksia, mutta esim. meillä pojalla ei ole mitään ongelmia vapaa-ajalla tai harrastuksissa (poika harrastaa uintia, kalastusta ja partiota)

Myös 3-luokkalaisen ei-jalkapalloapelaavan pojan ulkosuomalainen äiti, jota melkein itkettää se kuinka ulkopuoliseksi lapsi itsensä tuntee välitunneilla

Aivan ihan lapsi, mutta ei le pätkääkään kiinnostunut kaikkien muiden luokkalaistensa poikien tavoin jalkapallosta.Yksin nojailee aitaan välkillä tai leikkii muita leikkejä. Säälittää ihan hirveästi, muutoin ei kyllä ole mikään reppana, mutta jokainen välitunti on hänelle kurjuutta :(En tiedä mitä tekisi?

Otan tämän sarkastisena heittona...t. äiti, jonka poika ei pelaa futista mutta tykkää hulluna liikunnastai]Nyt vaan poika pihalle ja heittelette sille sitä palloa. Ja siitä on syytä oppia nauttimaan kuten siitä että maalin jälkeen hikiset pojat juoksee halaamaan. Muuten teillä on siellä kotona joku ihme sisustussuunnitelija viidentoista vuoden päästä ja se nyt ei ole ihan raamatun sanan mukaista...

[/quote]

Mutta ei siitä mitään ongelmaa ole tullut. Osa pojista pelaa ja toiset tekee jotain muuta. Ei ainakaan ole mitään valittanut etteikö olisi kavereita.

Murto-osa koulun oppilaista pelaa jalkista. Ja suurin osa niistäkin 5-6 -luokkalaisia. Joten meidän tokaluokkalainen ei ainakaan vielä ole kärsinyt asiasta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat