Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ongelmana siis on lapsen kuskaaminen taxissa ulkomailla. lähdemme lomailemaan, kohteeseen, jossa joudutaan myös kulkemaan taxissa, ja liikenne on aika kaaottista. Huolena mulla on muksun 2,5v turvallinen matkustus taxissa.

Olisikohan korokejakkara ja siihen turvavyönohjain alentamaan turvavyön oikeaan kohtaan turvallinen ratkaisu. Mies myös ehdotti "pikkuvauvan" turvakaukaloa, jossa painoraja 12kg ja neitonen painaa 13kg. Jalat tulevat paljon yli, mutta muuten neitonen siihen kyllä mahtuisi..... on kyllä aika hullunkurisen näköinen siinä kaukalossa=).

Normaalia turvaistuinta ei ole mahdllista raahata mukana ja taxilla matkustetaan tietysti vain aivan pakolliset matkat, mutta ilman mitään "turva" ratkaisua en kyllä uskalla neitosen kanssa auton kyytiin mennä.Auttakaa!! Miten itse kuskaisitte, jos olisi pakko taxilla matkustaa!!

Kommentit (21)

että maassa maan tavalla ,Jos hirvittää lähteä matkaan, niin ei kannata lähteä ollenkaan. Ja kyllä, lapseni matkustaa kotimaassa aina turvaistuimessa, mutta maailmalla matkaten milloin mitenkin. Joskus avolavataksissa, joskus tuktukissa, joskus ihan tavallisessa taksissa turvavöissä. Ja ei, en todellakaan ala raahamaan turvaistuimia tuhansien kilometrien päähän.

Ja miten niin esim. 4 vuotias ei tarvitse enää istuinta? Tarvitseehan. Ehdottomasti kaukalo mukaan, koska tuonikäisen pitää olla selkä menosuuntaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

... ollaan siellä käyty monta kertaa ja viimevuonnakin neidin ollessa 1,6v meillä oli mukana kaukalo....

Otan edelleen vinkkejä ja kokemuksia vastaanT:ap

Suomessa ollaan niin tarkkoja että on asianmukainen istuin ja vielä että ei edes Anttilan istuin kelpaa mutta sitten kun mennään ulkomaille niin ei ole asialla mitään väliä...Jos olet Suomessa tarkka turvaistuinasioista, miksi et sitten myös ulkomailla? 2 vk matkan aikana ulkomailla esimerkiksi Dubaissa on suurempi riski joutua liikenneonnettomuuteen kuin 50 vk aikana Suomessa...

ajettiin yksi 20 min taksimatka ja lapset 1v10kk ja 2v2kk olivat sylissämme ilman vöitä... Vähän hirvitti, mutta onneksi ei mitään tapahtunut.!

Olisko koroke parempin vaihtoehot siksi jos ko maan turvavyöt ei vaikka joka autossa yllä turvakaukalon ympäri? Suomessakin olen törmännyt joskus taksissa siihen ongelmaan ettei joidenkin autojen vyöt riitä meidän kaukalon ympäri.Eli koroke ainakin toimisi autossa kuin autossa jos vaan vyöt on!

...ollaan siellä kolmekertaa oltu saman kaukalon kanssa ja silloin reissattu tosi paljon taxilla, joten taxien vyöt kyllä riittää tuohon meidän kaukaloon....Vaikeaa=(Mutta hyvä tietää että respasta saa tilattua taxin istuimella. Mutta kadulta kun taxia nappaa niin silloin ei tietysti istuinta saa, tai kun ottaa taxin ostareista....Ehkä otetaan kummatkin mukaan ja korokkeen voi ainakin jättää sinne, jos ei mahdu enään matkalaukkuun kun palataan.

Tuolloin käytti vain auton vöitä niiden parin matkan aikana mitä taksilla kuljettiin. Hiukan hirvitti, mutta hyvin se onneksi meni. Siellähän on mahdollista käsittääkseni tilata etukäteen taksi turvaistuimella. Muistaakseni sanoivat hotellilla, että pitäisi tilata ainakin tunnin verran etukäteen.

Jos sellainen on mahdollista aina mukana kuljettaa. Me ollaan jouduttu turvautumaan myös pelkkään keskipenkin vyöhön, vaikkei se varmaan paljoa mitään auttaisikaan tosipaikan tullen, joten ehdottomasti koroke, jos mahdollista.

Vauvalle kaukalon ymmärrän jotenkin, mutta massiivinen turvaistuin? Höh. Kannattaa olla ajamatta taksilla matkalla, jos riski on liian iso ilman turvaistuinta. Parempi sekin kuin kantaa pitkin kaupunkia isoa rotkiskoa.Lainaus:

Ja miten niin esim. 4 vuotias ei tarvitse enää istuinta? Tarvitseehan. Ehdottomasti kaukalo mukaan, koska tuonikäisen pitää olla selkä menosuuntaan.

ja siellä ei todellakaan ihmisillä ole varaa ostella mitään turvakaukaloita, lastenistuimia sun muita autoihinsa, jos niitä edes sieltä löytyisi suurkaupunkien ulkopuolelta. Meillä on siis istunut autossa ilman vöitä 1-vuotias, 2 x 2-vuotias ja 3,5-vuotias (lastemme iät hakumatkoilla :) eikä mitään ole käynyt.Dubaista en tiedä, mutta muistakaa, että jos autoja on paljon (kuten juuri Kiinassa) niin nopeudet ovat paljon pienempiä. Kunhan tosiaan pitää järjen päässä lapsen kanssa matkatessa, niin että lapsi on sylissä ja pidät koko ajan kunnon otteen. Ei siinä 20-60 km/h vauhdissa muuta vaaraa ole kuin että lapsen nenä kolahtaa pahasti ikkunalasiin töyssyissä tms.

Jos jaksatte raahata kaukalon mukana, ottakaa se. Korokkeelle tyttö on vielä vähän liian kevyt oikeas suojan saamiseksi.Me olle matkanneet ihan tavallisissa vöissä, kun matkalla on ollut vain 1-2 lyhyttä automatkaa. Esim Saksassa takseissa on korokkeet omasta takaa, mutta ilmeisesti olette menossa jonnekin vähemmân jaärjestäytyneeseen paikkaan.

"Ei siinä 20-60 km/h vauhdissa muuta vaaraa ole kuin että lapsen nenä kolahtaa pahasti ikkunalasiin töyssyissä tms."Törmäyksessä, joka tapahtuu

50 km/h:n nopeudessa, turvavöihin

kiinnittämätön matkustaja

jatkaa matkaansa törmäyksen

jälkeenkin vielä 14

metrin sekuntinopeudellaTurvavyö suojaa parhaiten

alhaisilla nopeuksilla

Intiassa ei autoissa ole yleensä vöitä edes aikuisille! Ihmiset valittaa, että pienten lasten kanssa on hankala matkustaa, kun ne kiipeilevät ajon aikana penkkien yli :O

Me vaadimme turvavyöllisen vuokra-auton, mutta siinäkin oli ommeltu kankaat penkkien päälle (ja vyöt jätetty käyttämättöminä kankaiden alle!) Lopulta firma joutui ratkomaan reiät päällysteisiin, että vyöt saatiin esiin :) Meillä lapsi oli tuollon jo 4 v, eli ei onneksi tarvinnut muuta istuinta (sellaisesta ei siellä olla ikinä kuultukaan...).

taidan kallistua kaukalon puoleen. Kaukalo mahtuu rattaiden alle, joten kaupungillla liikkuessa ei tarvitse kaukaloa raahailla mukana, normaali istuin olisikin mutkikkaampi juttu. Koroke mahtuu myös rattaiden alle, mutta olisikohan se kaukalo sittenkin parempi.

kokeilin neitosta kaukaloon ja pää tuli kuin tulikin kaukalosta mutaman sentin yli=(... uskaltaakohan sitä sitten käyttää?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat