Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Meillä on tarkoitus lähteä ensi kesänä Pärnuun kolmeksi päiväksi. Mitä kivaa siellä on lapsiperheelle? Lapset meillä on alle 4v kummatkin.Pärnu on kuulemma punkkialuetta ja pahaa sellaista onkin. Meillä on kuitenkin tarkoitus lomailla rannalla, puistoissa ja kaupungilla. Kuinkahan tarpeen punkkirokotus tässä tapauksessa on?Kommentit (18)

Vierailija:

Lainaus:


kannattaako tuota punkkirokotetta ottaa? Miten te muut Pärnussa matkailleet lapsiperheet olette tehneet?Entä kuinka tarpeen on hepatiittirokote?
sinä, joka olet käynyt 7 vuotena Pärnussa? Meitä kiinnostais vähän metsissä samoilu, joten sen puoleen punkkiriski kasvaa.Mitä kivaa Pärnussa voi tehdä alle 4v lasten kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mieheltä yhden ja lapsilta kaks molemmilta. Että ei niitä nyt kovin montaa kiinni jää kunhan vaan välttää ihan pahimpia pusikoita ja ryteiköitä.

vain sitä, kun esim. Riikaan matkailijoita varoitellaan, että jos istuu puistossa niin punkkiriski on _huomattava_. Mä kun olen aina luullut, että punkit viihtyy parhaiten pitkässä heinikossa yms. Pärnussa riski saada aivokuume on 1:20 ja Suomessa 1:200. Tiedä nyt sitten mitä tehdä ja mennäkö koko paikkaan :P

borrelioosia voidaan hoitaa antibiootein. Kumlingen taudista jää usein esim. halvauksia, tuntohäiriöitä yms. Kumlingen tauti on yleistynyt vauhdilla punkkialueilla :/ Ja punkithan on nyt Suomessakin levinneet jo Rovaniemen korkeudelle.Kultuintopii:

Lainaus:
Rokote suojaa ainoastaan Kumlingen tautia vastaan. Yleisempi tauti, jota punkki levittää on borrelioosi. Sitä vastaan ei roketetta ole. Paras suoja siihen on vaatetus ja tarkka punkkisyyni joka ilta.


sen verran näistä punkeista tiedän jo ammattini puolesta, että ei tarvitse mennä pusikkoon asti hakemaan aivokuumetartuntaa. Sen voi saada ihan leikatulta nurmikoltakin tai hiekkarannalta, jos ei käytä alustaa. Viro kuuluu pahimpiin punkkialueisiin ja sairastuvuus aivokuumeeseen on paljon suurempi kuin Suomessa. Suomessakin punkit leviää, joten rokotus ei ole turha. Esim. Itävallassa väestöstä on rokotettu jo 80% aivokuumeepidemian estämiseksi.

WHO suosittaa punkkialueelle rokotusta, joten ei se punkkipelko ihan tuulesta temmattua ole. Harkitkaa ihmeessä, jos aiotte oleilla puistoissa, nurmikoilla ja jos muuten liikutte tai oleskelette enemmän punkkialueilla.

juuri kuulin, että joku infektiolääkäri (nimeä en muista) hiukan paheksui sitä, kun matkanjärjestäjät eivät yleisesti suosittele punkkirokotuksen ottamista Baltian maihin matkustettaessa. Että näin.Pärnun matkavinkkejä minäkin kaipailisin, kun olemme menossa sinne ekaa kertaa kesällä :-)

Ja PALJON halvempi kuin Tallinna. Itse en ole siellä lasten kanssa käynyt, mutta tervisparadisessa on kuulemma ihan ok kylpylä.

Punkkirokotusta ei tarvita, jos ette meinaa missään heinikossa rämpiä.

Oltiin kasi vuotta sitten juuri tuollaisella neljän päivän reissulla. Ranta on ihana, ihan kuin etelä-Euroopassa, mutta sinä kesänä tuuli ja vesi oli kylmää, ei ollut viime kesän kaltainen hellekesä. Vaikka aurinko paistoi, avoimella rannalla ei voinut edes riisua pitkähihaista (heinäkuussa). Siis erittäin sääaltis paikka. Ja kun rannalla ei voinut olla, ei kaupungissa minusta sitten muuta ollutkaan. Todella pieni paikka, yhdessä päivässä kävelty läpi.

kannattaako tuota punkkirokotetta ottaa? Miten te muut Pärnussa matkailleet lapsiperheet olette tehneet?Entä kuinka tarpeen on hepatiittirokote?


Rokote suojaa ainoastaan Kumlingen tautia vastaan. Yleisempi tauti, jota punkki levittää on borrelioosi. Sitä vastaan ei roketetta ole. Paras suoja siihen on vaatetus ja tarkka punkkisyyni joka ilta.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat