Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

wc remppaa suunnittelen ja mietin tuota lattiaa et laittaisin kaakeleiden päälle maton. Mut miten on onnistuuko, onko kellään tietoa/kokemusta?

Kommentit (7)

Ensinnäkin alustan pitäisi olla todella tasainen ennen kuin maton voi siihen liimata. Tämä tarkoittaa että laatat pitäisi käytännössä ylitasoittaa ennen maton liimausta.Toisekseen laattojen saumat hengittävät, eli niistä menee vesi sisään ja kuivuu myös samaa kautta. Sinun täytyy olla todella varma, että saumoissa ei ole yhtään kosteutta kun matto laitetaan.Mutta älä laita laattojen päälle. Laatat irti, uusi vesieristys ja siihen sitten matto.

ja lisään, että jos sinulla on lattialämmitys, sen teho tulee selvästi heikkenemään, jos lisäät ylimääräisen kerroksen pintaan.Entä jos vaihtaisit sauma-aineen värin tummaksi? Ei sekään ihan nopeaa, mutta kokoremppaan verrattuna silti helpompaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä mätto hyvä valinta on, se on helppo puhdistaa ja ne matot on nykyään sekä laadultaan että ulkonäöltään ihan eri tavaraa kuin 1980-luvulla. Sitä paitsi matto on varma kosteuseriste )kunhan et tee siihen viiltoja), toisin kuin laatat, joissa se eriste VOI aina pettää.Mutta se on oikeasti helpompi asentaa sillain, että pudottelette ensin ne vanhat laata alas ja tasoitatte tarpeen mukaan, kuin jos yritätte tasoittaa laattojen päälle. Lisäksi on aina olemassa mahdollisuus, että jonain vuonna y ne maton alla olevat laatat alkavat irtoilla ja sitten se matto putoaa kyllä niiden mukana.

Jos kaikki vesieristeet yms on kunnossa, ei tietenkään kannata niitä ruveta rikkomaan. Mutta oletko ihan varma että haluat muovimaton???

Saumat on vihon viimeinen homma pitää puhtaana, varsinkin lapsiperheessä. Ja eikös nykyään ole ihan siistejä mattojakin lattiaan laitettavaksi? Pinnoite laitettiin sauna-kylppäri-kodinhoitohuoneeseen muutama vuosi sitten, mutta tuota wc:tä olen miettinyt jo todella kauan.-ap-

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat