Vierailija

eivät ole omassa kotimaassaankaan käyneet juuri missään. Se on vaan niin hienoa olla kansainvälinen ja käydä rantalomalla Thaimaassa. Ihan kuin 60-luvulla oli superhienoa käydä Kanarialla.

Suomessa on upeita paikkoja, kauniita luontokohteita, joita tullaan ihailemaan kaukaakin. Suomalaiset itse vaan eivät vaivaudu kotimaassa matkailemaan. (Tämä oli yleistys; tietenkään kaikki eivät kuulu tähän ryhmään, mutta tosi monet kuuluvat).

Sivut

Kommentit (38)

täällä on kauniita paikkoja paljon, 2. Oletko käynyt

Mathildedalin luontopoluilla ? Billnäsissä, Fiskarsissa, Ahvenanmaan saarilla? Helvetinjärven luonnonsuojelualueella ja Helvetinkolussa?

Koli ja Punkaharju ovat tietenkin tuttuja paikkoja ja Runoilija reitti, kesäkaupungeista Savonlinna, Tammisaari, Porvoo, Hanko, Turku ja Naantali puhumattakaan. Oletko ollut myös Kristiinankaupungissa?

Lappia ei tarvitse kai mainita, siellä olet tietenkin käynyt, vaikka lienet kulkenut silmät kiinni, koska et ole missään päin Suomea nähnyt mitään kaunista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä täältä löytyy vaikka mitä jos vähän vaivautuu katselemaan ympärilleen. Yhtenä kesänä vaan ajoimme paikasta toiseen, yövyttiin perusmukavissa Sokos-hotelleissa (edulliset kesätarjoushinnat) ja käytiin paikallisissa kotiseutu- ym museoissa, toreilla maistelemassa paikallisia herkkuja ja muuten vaan hengailtiin ja nautittiin eri alueiden erilaisesta tunnelmasta, murteista jne. Kyllä Suomessakin on hauskaa kun ottaa sellaisen turistiloma-asenteen.

Eläimiä ovat molemmat, kenguruja vaan ei ole Suomessa. Olen muuten matkustellut myös ulkomailla. Jopa kerran siellä Thaimaassakin, vaikkakin enimmäkseen Euroopassa.

(Muuten, Keski-Euroopassakin voi olla joskus tosi kylmä. Kerran olin heinäkuussa Saksassa ja koko vierailuni ajan satoi ja oli n. 13 lämpöastetta.)

MUTTA hinnat ovat todella kalliit sekä majoitus että liikkuminen esim. bussilla. Ei ole minulla köyhällä niihin varaa. Halvemmaksi tulee lentää etelän lämpöön ja siellä katsella nähtävyyksiä ja nauttia lomasta. Talvella en taas halua matkustaa Suomessa, koska inhoan kylmyyttä.Suomessa on kivoja paikkoja, kunhan vain olisi varaa niihin :(

On siellä kaunista ja siistiä ja hienoja paikkoja. Ja historiallisia nähtävyyksiä olen myös käynyt katsomassa, mm. niitä roomalaisia raunioita. Ei se sitä tarkoita, että jos haluaa tutustua kotimaahansa, ei koskaan kävisi misään muualla.

Mutta aika paljon on niitä, joille matkailu tarkoittaa täyteentupattuja hiekkarantoja, joilla turistit makaavat kuin hylkeet hiekalla. Jos ei muuta näe, kuin rantakohteen, ei ole paljon nähnyt. Rantalomapaikat

ovat aika lailla toistensa kopioita.

Jos Suomessa vaivautuu poikeamaan pääteiltä ja nousemaan autosta voi nähdä jotain muttakin kuin peltoa ja metsää.

En ole itsekään oikein älynnyt etelän hiekkarantojen pointtia, kun esim. Järvi-Suomi on niin kaunista katseltavaa kesällä ettei vastaavaa ihan heti näe..! Puhdasta luontoa, uimavesiä ym. kaikkialla. Mahdollisuus oppia seutujen historiasta, suomalaisista kuuluisuuksista jne. Ehkä olen sitten yksinkertainen, mutta...oma maa mansikka, muu maa mustikka ;).

Matkustetaan kyllä myös Suomessa, mutta ymmärrän hyvin, että jos ei ole tapana joka vuosi johonkin kauemmas lähteä, niin menee silloin kun pääsee mahdollisimman eksoottiseen paikkaan. Suomessa matkustaminen on myös aika kallista, jos ei ihan telttameiningillä ole liikkeellä.

Tuskin mistään kiven altakaan löytyy sellaista kansaa joka niin häpeää omaa maataan, kulttuuriaan ja perinteitään...Ymmärrän kyllä ulkomaan matkat, itsekin haluaisin käydä maailmalla kunhan aikaa ja rahaa saadaan. Mutta sitä en ymmärrä että joku ei edes voi harkita Suomessa matkustelua koska " täältä ei löydy mitään ja kuinka kauheaa täällä on"

Todellista tekopyhyyttä. Kyse on enemmän mielentilasta. Jos kaikki on hyvin omassa mielessä niin hauskaa ja erikoista voi viettää ihan missä tahansa!Säälittävää että joku kokee Suomen huonoksi matkailumaaksi...

Vaihtoehtoja kun olisi pilvin pimein. Vaellus ja patikointi, telttailu, kalastus, retkeily, veneily, huvipuistot, museot, vanhat rakennuket, kaupungit, ravintolat, käsityöt, oopperat, teatterit, baletit, mökkeily, talviurheilut, kesäurheilut, pelit, erilaiset maisemat kuten lappi, rannikko, saimaa jne...

Noissa kaikissa voi viihtyä aivan mahtavasti jos oma mielentila on hyvä ja se onni ja ilo löytyy olotilasta.Ainoa miinus Suomen matkailussa on, ja se on kalliit hinnat.

ränstistynyttä metsää, metsää metsää, hajoamispisteessä oleva punanen tupa potenssiin 100.Oletteko oikeasti reissanneet samaan tapaan esim. Saksassa? Joka kylä on erinnäköinen, joka kylässä on omat kivat juttunsa ja eroavat toisistaan. Maatalotkin ovat siistejä ja niissäkin on eroja.Suomen luonto on ihan tappavan tylsä. Kaikki värit puuttuvat jopa keskellä kesää (vrt. UK)!Ja sitten nämä " huvipuistot" . Voi auta armias - taitaa Särkänniemi olla ainoa oikea kelvollinen paikka.

Vihaan hyttysiä, siksi kesämatkailu lapissa ei oikein kiinnosta.

Joskus lapsuudessa olin lapissa kesällä, puistuttaa vieläkin, mäkäräistä ja hyttystä oli aivan järkyttävästi. Ei kiitos.

Mielummin ulkomaille tai sitten ihan kotona. Mutta talvella Aasiaan...kaipaan sitä lämmintä ilmaa ja hiekkarantaan.

Jos olisit matkaillut ap paljon ulkomailla ymmärtäisit miksi meitä on niin paljon jotka matkustavat ulkomaille. On eri asia nähdä kenguru kuin poro.

Taikkulassa on kaikki eläminen ja oleminen halvempaa, kunhan ensin saa itsensä raahatuksi paikan päälle. Siksi suuret massat sinne rynnivät.

ja osaan luultavasti luetella ulkoa kaikki kaupungin ja kunnat sijaintijärjestyksessä ja kaikki matkailukohteet ja leirintäalueet yms kustakin paikasta. Omia lapsia on nyt 2 kappaletta ja heidän kans olemme lomailleet vain ulkomailla ja käyty Suomessa vain huvipuistoissa ja sukulaisten asuinpaikoissa. Mulle kotimaanmatkailu tulee jo korvista ulos enkä löydä mitään positiivista matkailukohdetta Suomesta. Nautin ulkomailla matkatessa eksoottisista ja erilaisista jutuista mitä ei löydy Suomesta.

Me olemme varmaan niin metsäläisiä kun rakastamme matkustaa suomessa? Suomi on niin kaunis maa, kun ajelemme kesällä pitkin suomea tulee ihan tippa linssiin, kaikki ne upeat pellot, vaarat, järvet, maatalot...wau!Meillä on vankka suunnitelma, ensin näytämme lapsille kotimaan, sitten pohjoismaat, eurooppaan jne.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat