Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (8)

*Aikuisen painelu-puhalluselvytys: 30 painelua ja 2 puhallusta. Aikaisemmin 2 alkupuhallusta, 15 painelua ja 2 puhallusta.

* Lapsen painelu-puhalluselvytys: 5 alkupuhallusta, 30 painelua ja 2 puhallusta. Aikaisemmin 2 alkupuhallusta, 5 painelua ja 1 puhallus.

* Sykkeen etsiminen tai verenkierron merkkien löytäminen elottomalta näyttävältä henkilöiltä ovat menetelminä vaikeita ja epävarmoja sekä maallikoille että ammattihenkilöille, siksi niistä on luovuttu. Uusien ohjeiden mukaan paineluelvytys aloitetaan heti, jos henkilö ei ole herätettävissä eikä hengitä normaalisti.

* Paineluelvytyksen painelupaikka on rintalastan keskellä. Aikaisemmin käytössä olleen kahden sormen mittaustekniikka ei ole enää käytössä, sillä paineluelvytys pitää aloittaa heti eikä painelupaikan etsimiseen saa kulua aikaa.

* Jos aikuisen ja lapsen elvytystilanteessa on useampi auttaja, elvytys toteutetaan aina kuitenkin yksin elvyttäen 1-2 minuutin ajan, jonka jälkeen elvytysvuoro siirtyy toiselle henkilölle.Elvytystapahtumaan kuuluviin tajuttoman, hengittävän henkilön ensiapuun ja vierasesinettä hengitysteissä koskeviin ensiapuohjeisiin ei ole tullut muutoksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuoden 2005 elvytyssuositusten keskeiset muutoksetPeruselvytys¿ mahdollisimman keskeytyksetön painelu koko elvytysjakson aikana¿ painelupaikka on keskellä rintaa¿ painelu¿puhallussuhde on aikuisella 30:2 elvyttäjien lukumäärästä riippumatta¿ alle murrosikäisellä se on 15:2Lapsipotilaan elvytys ¿ lapsi on alle murrosikäinen¿ maallikoille voidaan opettaa PPE-suhde 30:2, ammattilaisille opetetaan 15:2¿ lapsipotilaan elvytys alkaa 5 alkupuhalluksellaumohdin ton alkupuhalluksen lapsilla

Eli 30: 2.

Elvytystä jatketaan AINA kaksi minuuttia kerrallaan, jonka jälkeen tarkistetaan syke yms. Tämä johtuu siitä, että kestää yli minuutin ennenkuin veri alkaa kiertää suurissa valtimoissa painelun tuloksena eli jos keskeyttää kokoajan/ liian aikaisin verenpaine ei ehdi nousta eikä elvytyksellä ole mitään virkaa!ea sh

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat