Vierailija

Kuukautiset alkavat viikon päästä ja rinnat ovat kipeät. Sitä en ihmettele, mutta en ole varma, vuosiko toisesta rinnasta eilen tippa maitoa. Varma en ole siitä syystä, että yöpaidassa oli suurinpiirtein nännin kohdalla märkä läikkä enkä muista kuolemaksenikaan, olisiko siihen voinut roiskahtaa vettä kylpyhuoneessa vai ei. Rinnan pää ei kuitenkaan ollut märkä, kun sen katsastin ja kun rutistin rintaa, siitä ei tullut mitään nestettä. Paniikki on kumminkin päällä. Imetyksestä on aikaa hiukan yli 2 vuotta. Onko sillä mitään merkitystä, missä kuukautiskierron vaiheessa käy mammografiassa?

Kommentit (13)

Useimmilta naisilta (ainakin joskus imettäneitä) voi tulla tippa nestettä rinnasta, varsinkin jos puristaa. Maidon tuleminen rinnasta voi tietysti olla merkki jonkinlaisesta hormoniepätasapainosta, mutta yhden tipan perusteella en rintasyöpää vielä epäilisi ollenkaan.Jos olet tosi paniikissa, mene gynelle. Sieltä saat asiantuntevan arvion.

soittaa minnekään terveysneuvontaan tai mennä paikalliselle terveysasemalle. Täällä palstalla saat varmasti tarkan ja aina oikean diagnoosin kaikista vaivoistasi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

aiheuttama eritys rinnoista. Muutamia vuosia synntyksen jälkeen minulta erittyi rinnoista maitoa pisara silloin, toinen tällöin. Pian sitten todettiinkin kilpparin vajaatoiminta.

Maitovuoto rinnoista eli galaktorrea on melko tavallinen oire synnyttäneillä naisilla, synnyttämättömillä sen sijaan harvinainen. Maitovuoto voi aiheutua hormonaalisista syistä, joista aivolisäkkeen liiallinen prolaktiinieritys on tavallisin. Muut aivolisäkkeen sairaudet ja kilpirauhasen toimintahäiriöt voivat myös olla maitovuodon syynä.Multa tulee veristä tavaraa tippa silloin, toinen tällöin. Rinnat on juuri tutkittu ja terve kuin pukki. Hormoonit on ok myös.

Älä panikoi. Jos olet huolissasi, niin voit ihan rauhassa joku päivä soittaa terkkariin ja kertoa huolesi. Jos sulla olisikin rintasyöpä, niin se ei nykyään ole automaattinen kuolemantuomio. Tietysti väheksymättä asiaa yhtään.Maitoa voi roiskahtaa synnyttäneeltä naiselta myös mammografiassa, kun puristus on tosi kova (yli 40-vuotiaalta ystävältäni jonka ainoa lapsi on teini-ikäinen).

Imetyksestä on kohta 11 vuotta. VIelä pari vuotta sitten nestettä tuli melkein aina kun vähän puristi. Tiettävästi ei ole rintasyöpää. Muutama vuosi sitten löysin itsestäni pienen kyhmyn. Kävin sen tutkituttamassa ultralla, mutta ei siinäkään kuulemma mitään ollut.Jos pelottaa niin genelle tai vielä mieluummin syöpäyhdistyksen lääkärille, nii juttu selviää.

Ajattelen nimenomaan sitä, että pitäisikö sitä nestettä tulla puristettaessa myös? Siis voisiko tulla todella vain omia aikojaan tippa ja sitten ei mitään? Siksi en ole varma, tuliko rinnasta, kun väriltään ihan veden väristä ja sitten kuivui paidasta niin, ettei jäänyt mitään jälkeä. Voi kunpa se olisikin ollut vain roiskunutta vettä!!!

Luulisi että jos se on oikeesti maitoa, niin ei tulisi vain yhtä tippaa vaan monia ja useana päivänä.Ei kuulosta syövältä tuo. Mutta opettele toki tutkimaan rintojasi ja pyydä gynekologia opettamaan rintojen tarkkailua.

Odottele jotain oikeaa oiretta ennenku huolestut.

Menkat ainakin ensin, rintojen kipu ja pinkeys varmaan helppaa jo siitä.Opettele tuntemaan rintasi, tutki ne keran kuussa. Huolestu sit ku tunnet uuden myhkyrän. Pagetin tautimuoto rintasyövässä on tosi harvinainen. Eritettä pitäisi tulla kyllä enemmän ja selvästi näkyy, että nännistä tulee. jos epäilet jopa muuksi tahraksi, niin odota seuraavia selkeämpiä juttuja.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat