Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän nuorelle ja hiukan raisulle koiranpennulle ollaan ostamassa kuonokoppaa, koska pureskelee tavaroita ympäriltä poissa ollessamme. Ei auta lenkit, ulkoilut, leikit ennen lähtöä, silti on aina jotakin tuhoutunut kun palaamme kotiin. Mutta nyt tuo penikka on myös haukkumaan. Vaikka asumme omakotitalossa, niin en kuitenkaan halua, että koira haukkuisi poissaollessamme. Estääkö kuonokoppa haukkumisenki, vain kannattaako ostaa sitruunapanta haukkumisen estämiseksi?

Kommentit (6)

Ei ole kuitenkaan kysymys 8h/pvä , vain satunnaisista tunnista silloin tällöin. Olen hoitovapaalla, joten periaatteessa aina kotona. Eli koiralla on melkein aina seuraa. Mutta esim. jos lähdemme kaikki kauppaan tai kylään jonnekin, koira jää yksin kotiin. Ja minusta on hyväkin, että koira oppisi olemaan myös joskus yksin, haukkumatta!

Olemme aina jättäneet paljon luita, leluja ja kaikenlaista " virikettä" koiralle, kuitenkin tuhoaa ja haukkuu. Ja luultavasti se saa myös paljon ulkoilua. Mieheni vie aamuisin 20-30 min lenkille. Aamupäivisin se ulkoiee joko takapihalla tai lenkille minun ja lapsien kanssa parikin tuntia. Iltapäivällä joku koululaisista vie lenkille ja iltaisin minä.

mutta hurtta vaan ei kestänyt että lauma hajoaa..



kun asuttiin vuokralla, koiralla oli kuonokoppa, pakko oli, kun pisteli IHAN KAIKEN menemään, minkä hampaisiinsa sai.



työpäivä on pitkä aika, osta ehdottomasti sellainen, minkä kanssa koira voi juoda!!



muutettiin sitten omaan huusholliin.

no, yhteen makuuhuoneen oveen laitettiin portti, ja koira on siis siellä portin takana päivät, kun me ollaan pois, ei tee enää tuhoja, vaikka siellä olisi myös silputtavaa.

kuonokoppaa ei olla tarvittu sittemmin, eikä mitään oikeastaan ole portin satunnaista pureskelua lukuun ottamatta neljään vuoteen tuhonnut.

ei ole koko huushollia vahdittavana, vaan se oma paikka.

parempi noin, kuin esim häkki, mitä jotkut käyttää.. (nyt sentään 12m2 tilaa)



illalla koiralla sit normaalit lenkit ja leikit, ja saa olla koko asunnossa meidän kanssa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta ennemmin suosittelisin ostamaan vaikka kong-lelun ja täyttämään sen esim riisi-liha-juustoseoksella tms. Kong annetaan koiralle kotoa lähtiessä. Siinä riittää koiralle pitkäksi aikaa puuhaa kun yrittää nuolla ruokamössöä.



Puruluitakin kannattaa antaa koiralle vain kun lähtee itse pois kotoa. Silloin ne kiinnostavat koiraa enemmän (niitä ei ole koko aikaa tarjolla) Halpa " aktivointiesine" on limupullo jonka sisälle laittaa aamuruokanappulat. Koira saa sitten pulloa pyörittelemällä ja kallistelemalla metsästää niitä.



Kaikki muutkin aktivointijutut vain kehiin (lue koirakoulutuskirjoja, niistä saat vinkkejä). Kuonokoppa päässä yli 8 tuntia päivässä ei kuulosta reilulta koiraa kohtaan

koira tuhosi seinän ollessaan yksin. Aktiivinen nuori koira. Ostivat kasvattajan kehoituksesta häkin, missä koira oli silloin, kun ketään ei ollut kotona. Nyt koira osaa olla yksin tuhoomatta mitään ja häkistä on luovuttu.

Joten sitruunapantaa ei tarvitse välttämättä ostaa? Paljonko muuten sellainen maksaa? Entä kuonokopat?



-ap ( ap oli nro4 kans, muistaakseni)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat