Vierailija

tässä yksi linkki aihetta koskien:

http://info.stakes.fi/kouluterveyslehti/FI/Uutisarkisto/2005/turvataito.htmMeillä kotona tämä käytössä erityislapsen kanssa, toimii upeasti.

Aijon ottaa pienempien, ei vielä koululaistenkin kanssa tämän käyttöön.

Vanhemmilla on vastuu lapsen turvallisuudesta, mutta lastenkin on hyvä oppia turvataitoja.Tässä ohjelmassa (kirjan saa esim stakesilta tilattua) lapsi nostetaan esille älykkäänä yksilönä, ja hän voi lempeällä ja viisaalla tavalla oppia luottamaan vaistoihinsa turvattomuustilanteissa. Lisäksi kirjassa on todella lapsilähtöisesti paneuduttu vaiheisiin asioihin, ja pohdittu lapsen näkökulmasta esim sitä, mikä on vihreän valon kosketus, ja mikä on punaisen valon kosketus. Ja kerrottu siitä, että mikään kosketus ei voi koskaan olla salainen.Itselleni nämä ovat ainakin niin vaikeita asioita käsitellä aikuisenakin, että kirja on tuonut todella paljon apua asioiden käsittelyyn lasten kanssa.Turvataito-ohjelmassa on myös kouluttajia, pyytäkää heitä kouluillenne ja päiväkoteihin puhumaan! Ohjelman takana vaikuttaa moniammatillinen tiimi sekä mm. stakes ja opetushallitus.SUOSITTELEN!

Kommentit (6)

oletteko kokeneet hyväksi?Miksi nostin tämän aiheen juuri nyt esiin?

Siksi että turvataito-ohjelmassa on tosi hyvä koulukiusaamis-osio, jossa annetaan ohjeita tilanteiden varalle. Lisäksi nuo kuvat on tosi hyviä, auttavat lasta helpommin ymmärtämään, mikä kaikki voi toisesta tuntua pahalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat