Seuraa 

Mikähän voisi olla syynä, kun 3,5v tyttö aloitti yökastelun uudelleen? Yövaippailu lopetettiin viime kesänä ja muutamia vahinkoja lukuunottamatta tyttö on pysynyt yöt kuivana, mutta nyt jostain syystä on kastellut lähes joka yö muutaman viikon ajan. Olen jo aivan väsy märkiin lakanoihin ja päätin, että ensi yönä laitetaan taas vaippa. Siis mistähän moinen taantuminen voisi johtua ja miten siihen pitäisi reagoida? Onko muilla samanikäisillä samanlaista ongelmaa?

Kommentit (2)

päiväkastelija ja sitä ennen oli puolivuotta jo päiväkuiva. Yöisin vielä kastelee myös eikä yö vaipoista ole luovuttu. Päivävaippaa en silti ole käyttänyt.

Puhuin asiasta viimeviikolla neuvolassa 4 v tarkastuksessa että mistä moinen uudelleen kastelu johtuu. Yleensä lapsilla uhmakausi ja huomionhakuisuus lisää kastelua. Me oltiin tänään asian tiimoilta myös lääkärissä ja pissi näytekin vietiin joka oli puhdas. Lääkäri lupaili ottaa minuun yhteyttä kun on lastenlääkärin puolelta kysyny pitäsikö alottaa jotain lääkitystä vai seurataanko vielä meneekö ohi. Odottelemme siis lääkärin yhteydenottoa. Esinahan tutki joka oli normaali.

Meidän pojalla voimakas uhmakausi meneillään mutta ei sitä puoltavuotta ole kestänyt niinkuin kastelua.

Suosittelen että otat yhteyttä neuvolaan ja pyydät ensin lähetettä että voisitte tehdä virtsakokeet ja sen jälkeen jatkotsuunnitelma. Viertsatietulehdus saattaa aiheuttaa kastelua.

Meidän pojalla pissiä tulee useita keetoja päivässä housuun. jopa puolentunnin välein. Poikaa ei haittaa edes märät housut ja silti näitten kasteluiden välissä myös käy vessassa. Malttaa ei meniaa vessaan mennä joten osittain senkin takia kastuu housut useesti, mutta joskus vaikka malttaakin käydä esim tunnin välein vessassa niin silti kastuu tällä välillä housut. kyllähän tuon ikäisen virtsaamisväli luulisi olevan jo apaut 2 tuntia ettei puolentunnin välein tarvi käydä.

Meidän poika ei edes juo paljoa päivänmittaan. ilmeisesti on huomannut senkin vaikuttavan että pissattaa useammin.

Empä nyt muuten osaa neuvoa mutta kun että pyydä sitä virtsanäytteen tutkimista ensin. Mekin nyt odotamme lääkärin yhteydenottoa mitä aiotaan tehdä.

Meillä on ollut joitakin lyhyitä kausia myös, että lakanat saa vaihtaa joka toinen päivä, myös 3,5 vuotias. Sellaista oli mm. syksyllä päiväkodin alkaessa ja nyt n. kuukausi sitten viikon tai pari. Se loppui sen myötä, kun lapsi alkoi illalla raahata äidin tyynyn omaan sänkyynsä turvaksi - joka ilta. JOku turvan tarve kuitenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat