Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lastentarhanopettaja olisi luontevin vaihtoehto mutta olen kyllästynyt päiväkoteihin työpaikkana. En ole kielellisesti enkä matemaattisesti lahjakas, paitsi suomen kieli laudatur.

Kommentit (19)

mutta sun täytyy päästä pääsykoekiintiössä eli olle 15 parhaan joukossa pääsykokeessa, koska sun yo-tutkinnosta lienee jo niin kauan, ettei sillä enää saa pisteitä.

Turun yo:

http: //www. med. utu. fi/hoitotiede/opiskelu/haku/index. htmlTampereen yo:

http: //www. uta. fi/opiskelu/oppiaineet/hoitotiede. htmlJyväskylä: Terveystieteiden laitos

http: //www. jyu. fi/sport/laitokset/terveys/(jälkimmäisessä oppiaineina fysioterapia, toimintaterapia, gerontologia ja kansanterveys sekä terveyskasvatus)Stadiassa on hoitotieteen aineopintoja tarjolla 30OP avoimina yliopisto-opintoinen http: //www. stadia. fi/aikuiskoulutus/taydennyskoulutus/hoitotiede_perusopinnot. asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta sosiaalialaa voi lukea (esim. sosiaalityö, sosiaalipsykologia). Miksi et lukisi itseäai aikuiskoulutuksella sairaanhoitajaksi? Töitä olisi hur mycket ja koulutus lyhyempi. Mitäs sanot ap?

Mä ajattelin yliopisto-opintoja lähinnä huvin ja mielenkiinnon vuoksi. Jonkin verran olen jo avoimessa yliopistossa opiskellut ja aion jatkaa. Se oli sen verran kivaa ja antoisaa! Minusta on mukavaa kun voi paneutua mielenkiintoisiin asioihin. Maisterin papereista en varsinaisesti haaveile mutta ehkä saan ne ennen eläkeikää hommattua. Työllistymistä en ajattele mutta ei kai tästä haittaakaan ole jos vaikka työelämässä jotakin hyötyisikin.

Ei kai ap sun ikäinen ihminen enää ajattele, et kunhan vaan joku yliopistotasoinen koulutus! Kai nyt pitää opiskelu/ammattilinja hakea sen mukaan, mikä sua KIINNOSTAA.

Tsemppiä, et ole mitenkään ylivanha, minulla oli opiskelukavereina monta vanhempaa alanvaihtajaa, ja hienosti pärjäsivät. Kyseessä kasvatustiede ja sosiaalityö.

Vierailija:

Lainaus:


Mutta sosiaalialaa voi lukea (esim. sosiaalityö, sosiaalipsykologia). Miksi et lukisi itseäai aikuiskoulutuksella sairaanhoitajaksi? Töitä olisi hur mycket ja koulutus lyhyempi. Mitäs sanot ap?
t mahdollisuudet päästä. Nykyinen työni on pätkää pätkän jälkeen ja tavoite olisi saada vakituinen paikka ennen eläkeikää ja muutama satanen palkkaa lisää. ap

Tunnen erään, joka luki juuri päälle nelikymppisenä aineenopen pedagogiset FM-tutkintonsa päälle ja työllistyi heti aineenopettajaksi. Aineenopettajista alkaa olla suurien ikäluokkien eläkkeelle siirtymisen myötä iso pula, eikä sillä alalla ikä ole rasite. Tietynlainen kypsyys ja elämänkokemus on jopa toivottavaa opettajalta, toisin kuin mediaseksikkäillä hype-aloilla, joissa nuoruus, ajanhengenmukaisuus, hektisyys ja nopea urakehitys on valttia.Humanistinen FM-tutkinto aineenopettajan pätevyydellä ei vaan ole ihan sieltä köykäsimmästä päästä. Itse lähtisin opiskelemaan mieluummin sosiaali- tai kasvatustiedettä.

esim. voipi lukea ja sitten on kansanterveystiedettä, jossa siis kyse koko väestöä koskevasta terveyspolitiikasta, erilaisista ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä, terveydenhuoltopalvelujen järjestämisestä, erilaisista kustannusmalleista jne., jne.Kannattaa tosiaan huolella miettiä työllistymistä ja valita melko spesifi ala. Tuonikäisenä ei jollain yleisellä yhteiskuntatieteellisellä tai humanistisella tutkinnolla tee yhtään mitään.

Kyllä tuon ikäisenä koulutukseen lähtiessään on pakko miettiä vähän taustoja ja taipumuksiakin, ei voi enää valita vaan ihan mitä tahansa ammattia.Hammaslääkärin opinnot ovat raskaammat ja venyvät varmasti pidempään kuin esim. sosiaalialan tai kasvatustieteen opinnot (joihin sinulla on kaiken lisäksi pohjaa). Tsemppaan kyllä lähtemään koulutuksen ja uuden ammatin perään, jos siitä unelmoit, mutta tosiasiatkin on otettava huomioon. Olet aika vanha vaihtamaan ammattiin, johon vaaditaan korkeakoulututkinto. Teet nyt päätöksen nopeasti, sitten luet vimmalla pääsykokeisiin, että pääset ensi kevään hauissa sisään. Ennen sitä suoritat jo mahdollisimman paljon kursseja avoimessa yliopistossa (tämä edesauttaa niissä pääsykokeissakin). Ja sitten teet todella tiukan opintosuunnitelman, valitset mahdollisimman helppoja kursseja vapaina opintoina ja pidät aikataulusta kiinni. Ehdit hyvin olla yli parikymmentä vuotta uudella alalla, joten kyllä siihen kannattaa panostaa...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat