Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vuosi sitten kesällä sain papakokeesta huonon tuloksen. Tämän seurauksena olin vuosi sitten kolposkopiassa, jossa poistettiin laajasti kohdunkaulan kudosta.Vastauksessa oli, ettei näissä poistetuissa alueissa ollut huonolaatusta kudosta, vain siinä papa-kokeessa oli ollut.Kävin maaliskuussa uudessa papassa, jolloin tulos oli normaali, mutta jotain epämääräistä oli edellen havaittavissa, josta ei patologi ollut saanut selvää.Elokuussa oli uusi papa taa ja sen yhteydessä maaliskuun lausuntoon viitaten gyne poisti myös isoja palasia kudosta kohdukaulan ympäriltä ja lähetti ne tutkittavaksi.

Tänää tuli vastaus: paloissa ei ollut edelleenkään mitään, mutta papa oli jälleen huono, joten joudun taas viikon sisällä uuteen kolposkopiaan...Onko kohtalotovereita?!? Mitä tämä tarkoittaa?? Miksi se on taas huono, vaikka lääkäri sanoi, että on tosi harvinaista, että kolposkopia tai looppi (mikäsennyt on ) joudutaan tekemään useamman kerran.

Kommentit (6)

no, ilmeisesti siis mulle on vuosi sitten tehty tää loop (kun en oikeita nimiä toimenpiteille tiedä), koska jouduin 3 vkoa sen jälkeen välttämään saunaa, yhdyntää jne..nyt olen siis menossa uudestaan siihen kun vieläkin papa oli pahalaatuinen (en tiedä mikä lukema, mutta ei kuulema syöpää)masentaa...Siis tehdäänkö toi looppikin vielä neljä kertaa ennenkuin poistetaan esim. kohtu??

Ja se ei todellakaan ole harvinnaista että se tehdään useamman kerran :-).Loop = sähkösilmukkahoito jolloin poistetaan osa kohdunsuuta. Sekin voidaan joutua toistamaan, mutta ei kai esim. enä yli 4 krt vaan silloin poistetaan jo jotain enemmän (jos ei siis auta).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kohdun kaula ja kohtu ovat eri asioita, kirurgi ja gynekologi ovat nekin hieman eri asioita (kirurgi tekee loopit), jos koepala on pahalaatuinen, kyse on syövästä, jos se ei ole pahalaatuinen eli luokat 1-4 kyse on esiasteesta, joka on sinänsä vaaratonta, mutta vaatii hoitoa. Koepalan otto ei ole hoitoa vaan tutkimusta.Sä oot ihan pihalla oman hoitosi ja terveydentilasi kanssa. Konsultoi sinua hoitavaa lääkäriä

ja selvisin yhdellä sähkösilmukkahoidolla.

Kontrolleissa toki käyn säännöllisesti.Mutta mitä tarkoitat isoilla paloilla? Niitä koepaloja vai? Eli onko sulla siis mitään hoidettu vai otettu vain koepaloja?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat