Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Suunnitelmissa ollut vaihtaa suurempaan, ts. lisälainaa pitäisi silloin ottaa. Nyt viimeaikaiset melko usein toistuvat puheet talouselämän asiantuntijoiden parista korkojen noususta ovat todella panneet miettimään asiaa uudelleen, ja ostointo on siinä mielessä vähän laantunut. (Asuntokuume muuten kova!)Tuntuu, että viisainta olisi odottaa ja katsoa, mille tasolle korot nyt ovat pysyvämmin asettumassa, ettei lisälaina tulisi liian kalliiksi. Muutaman vuoden päästä, kun entinen laina on melkein maksettu, maksukykyä olisi tietenkin kovan paikan tullen (tuntuva korkonousu) enemmän.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palkathan eivät nouse samaan tahtiin, ja suomalaisten keskipalkka on 2000 euroa ja rapiat päälle. Joten joko:

-asuntomarkkinat hyytyy

-pankit venyttää laina-aikoja, keksivät erilaisia " joustoja"

-hinnat laskevatkoska siitä edellisestä saa myös suhteessa korkeamman hinnan. Sen sijaan ensiasunnon ostamista kyllä vähän toppuuttelisin tässä tilanteessa, tai jos on pakko, niin hyvin kohtuullisen hankkisin (lue: mahdollisimman pienen ja hyväkuntoisen ja hyvältä sijainnilta, jotta jälleenmyyntiarvo säilyy).

Ennemmin kannattaisi seurailla asuntojen hintakehitystä ja miettiä minkä suuruisen lainan kanssa on valmis elämään. Fiksu ostaa silloin kun hinnoissa tapahtuu notkahdus.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat