Vierailija

Lapset tuodaan hoitopaikkaan yhteensopimattomissa vaatteissa, joissa jopa reikiä tai tahroja ja näyttävät siltä, että ovat olleet kierrätyksessä usealla lapsella. Jopa pelkät sukkahousut joskus nähty paidan kanssa, Yäk ! Ja sitten ulkovaatteet...Talvella takkeja ja haalareita, joiden lämpöarvo mitätön, kenkien kärjet kuluneet, kumisaappaat isoja.Ja nyt naamiaiasten aikaan. Kuinka tärkeitä nämä naamiaiaset ovatkaan lapsille. He odottavat niitä kovasti ja sitten jotkut vanhemmat eivät viitsi yhtään vaivautua panostamaan asuihin !Sitä varten on pilailukaupat, että ostetaan sieltä hienot asut tai sitten jos todella osataan ommella, niin tehdään itse. Lapselle on kärsimystä olla tällaisissa juhlissa jos oma asu on ihan hanurista ja muilla on hienot. Ja tiedoksi: naamiaiset on todellakin naamiaiaset, ei silloin kyhätä prinsessa-asua vakiovaatekaapin sisällöstä !

Sivut

Kommentit (85)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

en itse pukisi noin lapsiani, ikinä.Meillä on myös noita kaupan naamiaispukuja ja ne tosiaan ovat epäkäytännöllisiä, halvasti tehtyjä.

eikö myöskään ole aikaa ja rahaa pestä ja korjata todella risaisia vaatteita? Eikö kukaan voi tuoda teille talvivaatteita jos pyydätte kiireen ja rahapulan keskellä syksyn koittaessa? Jos lapsi on kokoa 130cm mutta ette ole ehtineet/ei ole ollut varaa ostaa vaatetta sitten hänen ollessaan 104cm, eikö kukaan voi niitä teille hakea?=D

varmaan kovin paljon lasten hyvinvointi kiinnosta =/

Kyllä talvella pitää olla lämmin haalari tai takki+housut, lämpöiset kengät jotka pitää kuivana, lämmin lakki ja lämpöiset käsineet. Vaatteiden ei tule olla liian suuret, koska suurissa on vaikea liikkua, eikä liian pienet koska ne ovat todella epämukavat. Rikkinäisistä kengistä tulee pikkukivet sisään.

Vanhemmat, jotka välittävät lapsistaan, pitävät huolen siitä että näillä on vaatteissaan hyvä olla.

Siitä tässä rakastamiskommentissa varmaan oli kyse, tai niin minä asian ymmärsin...

...ei siitä, että lapsella on vahingossa eripari sukat jalassa, ja tukkaa ei ole letitetty, koska aamulla tuli tosi kiire.Vierailija:

Lainaus:


Eiköhän se kerro paremminki siitä millanen kaaos sinä päivänä ollut.
Et ole AP lainkaan yksin! Harva vaan uskaltaa tuoda nämä asiat julki!Minunkin tuttavapiirissäni on sellaisia perheitä että lapset kulkevat jatkuvasti käytetyissä ja väärin pestyissä vaatteissa. Vaatteet ovat täynnän pesunukkaa, haalistuneita, kitsahtaneita, silittämättömiä ja RUMIA!!En ymmärrä miten tuollaisia vaatteita vielä tarjotaan eteenpäin, en ikinä kehtaisi pukea niitä lapseni päälle!

Pestä toki kerkiän, risat vaatteet heitän pois.

Ja ei, ei ole ketään, joka voisi hakea niitä vaatteita kaupasta. Eikä niihin rahaakaan olisi.

Onneksi olin kaukaa viisas ja ostin 140cm asti vaatetta, ennenkuin lapsi oli edes syntynyt.

Kas vaan, kun kaikilla ei ole sitä tukiverkkoa - ja vaikka alkuunsa olisi siltä näyttänytkin, niin hyvin se ratkesi lapsen synnyttyä.61 tai jotain..

Ja lapsille täytyy ostaa muutakin kuin vaatteita. Esim. ruokaa. Me nyt vaan satutaan olemaan pienituloisia resupellejä, mutta silti ihan onnellisia.

minä tunnen sellaisia ryysyläisiä kanssa, rahasta ei ole kyse vaan silkasta välinpitämättömyydestä.Värit ei sovi yhteen juu ja vaatteet on jostain 80-90luvuilta pääosin, kymmenen lapsen kautta kierrätettyjä RUTKUJA.Mutta ei se ole se pahin siinä lainkaan, vaan se että vaatteet eivät todellakaan ole tarkoituksenmukaisia. AP puhui risoista, likaisista (todella likaisista), liian suurista, liian pienistä, väärän vuodenajan vaatteista.Mua sattuu silmään rumat vaatteet, mutta se on jokaisen pukijan silmissä se kauneus, ja kunhan se vaate on oikeaan vuodenaikaan valittu ja riittävän puhdas sekä ehjä, ei siinä mitään. Ihan hyvin hoidetun ja välitetyn oloinen kuva siitä jää vaikka vaatteet olisikin " rumia" muiden joidenkin muiden silmiin.Mutta...Kun pojalla 7vee on talvella koulussa päällä pelkät collegehousut, joissa kolmen viikon ruuat ja liat, polvessa ISO reikä, housut kooltaan 140cm (parempi olis 128cm) ja väriltään vaaleanvioletit kukkakuvioin...Mikä on tässä tarkoituksen mukaisuus?

Takki on tuulipuvun takki (en enää edes mainitse kuinka likainen) jossa ei enää vetoketjua...alla t-paita.

Toinen hanska mukana ja sekin joku pikkuveljen rukkanen...

Kenkinä vuorettomat kumisaappaat, koko varmaan n 5 numeroa liian iso...No, rumat ne vaatteilla koreilee?Ei elämä, miten teistä tuo voi olla OK?Koululta ja iltapäiväkerholta soitetaan useaan otteeseen vanhemmille että poika ei tarkene, ei voi ulkoilla jne, vanhemmat ei ota mitään kantaa. Onko mielestänne nipottamista huomauttaa vanhemmille tästä?Tämäkö todella oikeasti on muiden paitsi APn mielestä ok...Ja nämä vanhemmat ovat ihan ns normikansalaisia muuten, suht hyvissä töissä jne eli ei ole rahasta kiinni. Eivät myöskään ole alkoholisteja tai mielenterveysongelmaisia josta laiminlyönnit voisivat johtua. Kyse on silkasta välinpitämättömyydestä. Ja talvella kesävaatteisiin pukeminen on mielestäni jo lähes heitteillejättö.Sääliksi käy vaikka miten selitätte mustan valkoiseksi. Kirpputorilta ja tutuilta saa käytettyä halvalla, mutta on sitä käytettyä ja halpaa ihan ehjääkin (tai paikattua tms) ja puhdasta, on oikean kokoista ja oikean sukupuolen vaatetta varmasti tarjolla. Jos yhtään välittää.Ja minusta sillä on väliä, todellakin, onko poika koulussa tai missä onkaan niin tyttöjen vai poikien vaatteissa. Ehkä se tyttöjen paita maksoi vaan 10snt ja poikien olisi ollut 50snt joten päätyivät halvempaan, mitä sitten vaikka vähän pieni ja pinkki. Voi että teitä.

puhua oppilashuoltotyöryhmässä ja hoitaa tämä perhe lastensuojelun piiriin. JOs sinä joka kirjoitit tästä pojasta olet opettaja ja tyydyt vain taivasteluun, niin et osaa hommaasi.T. sossu

Kun pojalla 7vee on talvella koulussa päällä pelkät collegehousut, joissa kolmen viikon ruuat ja liat, polvessa ISO reikä, housut kooltaan 140cm (parempi olis 128cm) ja väriltään vaaleanvioletit kukkakuvioin...Mikä on tässä tarkoituksen mukaisuus?

Takki on tuulipuvun takki (en enää edes mainitse kuinka likainen) jossa ei enää vetoketjua...alla t-paita.

Toinen hanska mukana ja sekin joku pikkuveljen rukkanen...

Kenkinä vuorettomat kumisaappaat, koko varmaan n 5 numeroa liian iso...pukeutumisessa tulisi ottaa huomioon värit, kausi, koko, puhtaus, ehjyys niin voisin vaikka vannoa,että lapsiraukkanne kulkevat juuri näissä rytkyissä.

Ja toisekseen en kaupan naamiaisvaatteet ovat pääosin täyttä sekundaa, tosi huononmallisia ja huonosti tehtyjä.Itse puen aina lapset siisteihin tavallisiin arkivaatteisiin ja harjaan hiukset, mutta samaan aikaan en voi sietää lapsilla vaateita, joita pitää koko ajan varoa.Samoin minua ällöttää ne vaaleanpunaiset liivimekot ja valkoinen poolo ja vitivalkoinen sukkahousu-yhdistelmät, jotka ovat harkitusti kaupungin kalleimmasta lastenvaateliikkeestä hankittuja..

tarhassa oli naamiaispäivä, poika itki jo etukäteen että ei saa mitään naamiaisasua. Ja ei sitten saanutkaan. On kuulemma turhaa rahanmenoa. Ja kotoahan ei voi tosiaan laittaa just esim lääkäritakkia tms koska se on turhaa ajanhukkaa väsätä niitä, tarha toimi kuulemma typerästi kun järjestää tuollaista mistä tulee vanhemmille ylimääräistä vaivaa.

Sama kuvio kaikissa ns erikoispäivissä, jos pitäisi tuoda jotain mukaan (kynttilänpäivä, nyyttärit tms).

Puhumattakaan ulkoilupäivistä tms joissa odotettaisiin edes talvivarustusta, suksia/luistimia nyt ei edes kuvittelisi että hänelle mukaan laitettaisiin vaikka pyydettäisiinkin. Tai uimavarustusta uintipäivänä.Mutta mikäs siinä, sehän on vain lasten joutavaa ilahduttamista sellainen.Ja muuten, meidän lapsilla on aina ollut ihan kota väsätyt naamiaisasut jos on tarvinnut, minustakin on turha laittaa 35e nalle pukuun joka on sen kerran päällä, kun söpö nalle tulee mielikuvituksella kotoakin :) Mutta en voisi ikinä jättää lastani naamioimatta kokonaan, vaikka olisi kuinka kiire ja rahasta tiukkaa.

He saavat leikkiä, piirtää, maalata, pyöräillä, juosta, liukua mäestä, tehdä ihan kaikkea mitä lapset yleensäkin tekee. Meillä on nääs pesukone, ja jos jotain rikkoontuu niin se joko korjataan (jos sen pystyy siististi tekemään) tai ostetaan uusi.

Lapsillamme on toki aina asianmukainen varustus: hiekkalaatikolle ei mennä vaaleassa pellavamekossa, eikä kesähäihin mennä collegehousuissa.Vierailija:

Lainaus:


Ja aina on ostettu kaikki vimpan päälle. Minäkin tunnen. On myös käynyt niin, että heidän lastensa kanssa ei ole voitu tehdä mitään, kun ne hienot vaatteet sotkeentuu. Lapset siis istuu hiljaa rivissä, kun muut touhuaa
Nyt on hiekkalaatikolla välillä märkää ja hiekka jää haalariin kiinni. En viitsi joka päivä sitä olla pesemässä. Ulkona ei kuitenkaan ole ollut niin märkää, että kannattaisi pukea kuravaatteet.Lapset nyt touhuaa ja tykkää pitää vaatteita, joissa saa olla vapaasti.Ota nyt sitä liian kireä pipo pois ap.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat