Vierailija

Meillä isovanhemmat hoitavat lasta yhtenä päivänä viikossa. Olemme sanoneet päiväkotiin, että lapsi on pääsääntöisesti poissa perjantain. Ennen vapaapäivän vaihtaminen toiseen onnistui joustavasti, mutta nyt ryhmän uusi lastentarhanopettaja sanoi, että päivää ei voi vaihdella, vaan sen on aina oltava perjantai. Tämän seurauksena lapseltamme jäävät monet kivat perjantaille ajoittuvat päiväkotitapahtumat kokematta, vaikka isovanhemmat voisivatkin usein järjestää menonsa niin, että hoitaisivat jokin muu päivä. Esim. huomenna lapsi ei pääse päiväkodin naamiaisiin.

Sivut

Kommentit (31)

henkilökuntamäärän suhteen. Tässä maassa ei ainakaan. Käyttöpäivät lasketaan kuukausittain, näin saadaan oikea luku tilastoihin vaikka joka päivä puuttuukin yksi hoitaja ja lapsia on enemmän kuin pitäisi. Ap, ota nyt yhteyttä siihen johtajaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ERIKOISTAPAUKSESTA ELI JUHLISTA! Ottaisin kyllä välittömästi yhteyttä johtajaan. Ei ole mitään perusteita sille että kielletään tuomasta juhliin, voihan lapsen hakea sitten pois juhlien jälkeen, ettei vaan arvoisa lto rasitu liikaa. Varmaan tämä lto kieltäisi osallistumasta kevätjuhliinkin jos ne sattuisi olemaan perjantaina.

Laki määrää lasten/henkilökunnan määrän! Täällä sitte valitetaan kun pvkodista lapsi karkaa ja syy on vanhemmissa jotka ei noudata sovittuja asioita.


Jos laittaa lapsensa päiväkotiin, pitää hyväksyä se, että lapsi kollektivisoituu, häntä hoidetaan niin hyvin kuin voidaan, mutta ei siten, että muut lapset jäisivät vähemmälle huomiolle.Ystäväni oli todella tuohtunut, kun hän halusi poikansa olevan ilman vaippaa, ja että häntä vietäisi potalle (alle 1v) Tällainen voi hyvin onnistua kotioloissa, mutta minusta on väärin, että yhden hoitajan pitäisi sitoutua pojan kanssa vessassa olemiseen ja vahinkojen siivoomiseen siten, että tämän pottailun takia olisi poissa muiden lasten hoidosta. Ryhmässä kun ei ollut ylimääräisiä hoitajia.Ystäväni mielestä kyseessä oli pikkujuttu, minun mielestäni aika kohtuuton vaatimus sen ryhmän OLOSUHTEISIIN nähden.ap:sta oma vaatimus tuntuu aivan kohtuulliselta, mutta jos yksi saa muutella päiviä lyhyellä varoitusajalla, niin silloin muidenkin erityistoiveet pitäisi huomioida, vai mitä?

siis sen 4pvä /kk minkä ap:n lapsi ei ole siellä ja hän on hoidossa vain perjantaisin. sitten jos ap viekin oman muksunsa hoitoon perjantaina niin silloin on lain mukaan liikaa lapsia paikalla....lapset joutuvat elämänsä aikana olemaan varmasti monesta juhlasta/konsertista/kaverin synttäreiltä pois...mulla ei ainakaan riittäisi mielenkiinto kinata moisista asioista.... meidän sälli on monesti jäänyt " paitsi" jostain hoidon järjestämästä retkestä yms. koska on alle kouluikäinen niin lyhyen aikaa.... ei siis kaada lapsen maailmaa jos kuulee että toisilla ollut naamiaiset ja jos toiset lapset kysyyvät että miksi sinä et ollut voi vain klapselle sanoo että sulla oli silloin mamma/pappa päivä tai vapaapäivä miten olettekin päivää lapselle nimittäneet...toki jos samaa hoitopaikkaa ei käytä toinen lapsi niin tuntuu aika mielenkiintoiselta kuulla miksi päivän vaihto ei onnistu... minkäikäisestä tässä kyse jos alle 3v niin usein pelkäävät vain koko päiväkodin juhlissa musiikkia, naamiais asuja, ja isompien kovaa menoa.... näin ainakin meillä töissä siis....

Koskaan ei ole mitään ruikutettu ja vuorot kerrotaan viikko kerrallaan. On vielä tarhasta sanottu, että jos heillä jotain ekstramukavaa, niin voi lapsen tuoda vapaapäivänäkin. Toki kuukausittainen hoitopäivien määrä pitää pysyä sovitussa.

Ei se lastentarhanope niitä hoitopäiviä päätä - vaan tietysti te vanhemmat. Tehän tiedätte, milloin se lapsi sitä hoitoa tarvitsee. Voihan olla, että isovanhemmilla olisi joskus pe, tärkeä meno ja olisi syytä vieldä lapsi tarhaan joku toinen päivä.

Meillä samantapainen pulma ja moni muu pulma ratkesi päiväkodissa, kun kysyin johtajalta asioita. Meillä kaikki mahdollinen oli mahdotonta. Tyyli oli että olisi hyvä, jos kaikki lapset olisivat joka päivä 8-16 paikalla, kukaan ei toivoisi mitään erityistä, kaikki olisivat reippaita ja omatoimisia - ovathan he jo 1-3 vuotiaita!

Me saadaan ilmoittaa aina minkä päivän viikosta lapsi on poissa. Yleensä perjantai, mutta saadaan vapaasti muuttaa esim. omien menojen mukaan. Tai esim. ensi vko toivoivat etä olisi poissa maanantain (tätit lomailee vappuna...)

Päivähoitoikäiset ovat 2- ja 5-vuotiaat. Ja tähän asti on aina vanhempien kanssa vietetty aika voittanut päiväkotipäivät mennen tullen.Meillä pojat ovat poissa perjantait, aiemmin päivien vaihtelu oli helpompaa, enää ei onnistu, ja syy on yksinkertainen. Ennen päiväkodissa oli oma keittiö, nyt ruuat tulevat kunnan yhteiskeittiöltä ja ruuat pitää tilata kuukautta etukäteen, joten on tiedettävä montako lasta on paikalla.Lisäksi lasketaan kuormitusta, päiväkodissa on muitakin osaviikkoisia lapsia, jopa päivän kaksi hoidossa olevia, ja heille tarjotaan näitä muilta vapaita päiviä.Päiväkodin naamiaiset eivät ole vielä kovin kummoinen juttu, mutta päiväkodin retket tai päiväkotiin tuleva esiintyjä on. Näihin tilaisuuksiin on päästy mukaan siten, että vanhempi osallistuu lapsen kanssa, jolloin vastuu lapsesta on vanhemmilla. Vastuukysymysten vuoksi esim. pelkästään juhlaan osallistuminen voi olla vaikeaa.Lisäksi päiväkodin toiminnasta voi esittää toivomuksia esim. että juhlat järjestettäisiin esim. torstaisin, jolloin mahdollisimman moni niihin voisi osallistua.Kun lapset ovat osittain kotihoidossa on tietenkin hyväksyttävä se, ettei päiväkoti tarjoa kaikkea sitä mitä siellä tapahtuu, myös sinun lapsellesi. Niin ja minulla on kokemusta tästä jo 9 vuoden ajalta, myös esikoinen on tehnyt osittaista viikkoa ja hän on nyt 10-vuotias.

Kysyin pari viikkoa sitten vanhemmilta,pitävätkö vapun vapaata. Sanoivat tuovansa hoitoon. No suunnittelin toisen hoitajan kanssa vappuriehan (omalla ajalla ollaan tehty valmistelut). Tänäänpä vanhemmat kertoivat,etteivät tuo lapsia ma. Koskaan enään en järjestä lapsien iloksi mitään erikois kivaa.

En usko, että kellään lto:lla on ainakaan ilman oikeasti pätevää syytä (esim. että siellä on joku lapsi vastaavasti vain perjantaisin paikalla) pokkaa kieltää lastasi osallistumasta vappupirskeisiin. Pidä lapsi vaikka toisella viikolla useampi päivä poissa, jos voit.Itse pähkäilin, onko lapsi PAKKO päästää vappujuhliin, kun pystyisin järjestämään vapaata töistä pe-ti... Jotenkin ajattelen, että lomapäivä olisi aina lapselle kivempi kuin tarhapäivä. Toisaalta olen saanut huomata (sekä töissä että omien lasten kanssa), että ainakin 4-5-vuotiaita ylimääräiset lomapäivät voi jopa harmittaa, kun päiväkodissa kavereiden kanssa on niin hauskaa. Onneksi harmitus yleensä unohtuu mukavan kotipäivän aikana :D Päätin siis olla päästämättä päiväkotiin, järjestetään omat pirskeet kotona (vaikka eihän se sama ole, kun ei ole niitä kavereita juhlimassa mukana).

puhallatte ilmapalloja ja serpentiiniä ja saippuakuplia. juotte simaa ja syötte munkkeja, ja teette jotain muuta kivaa. ei ole kallista, ja varmasti kivaa

Minä ainakaan en alkaisi valehtelemaan jonkun vittumaisen lto:n puolesta vaan sanoisin suoraan että lto kielsi. Selittäköön lto sitten lapsille lakipykäliään.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat