Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (21)

1alaasteella ja yksi leikkiikäinen. Se on vasta kun ne ovat yli 10v kun alkaa rahat rullaamaan. Ei leikkiikäinen oikeastaan kuluta mitään, kunhan on puhtaat vaatteet, vähän leluja ja rattaat. Mut sitten, huh, en olisi voinut kuvitella. Kiva esim on nyt maaliskuu

pojat kampaajalle 2 x 20e

tyttö kampaajalle (raitoja PITI saada) 50e

pojan futiskausimaksu 130e

pojan uudet pelivaatteet 45e

tytön futiskausimaksu 180e

vanhin pojan mopovakuutus 90e

+ bensat n 30e

kännykkälaskut 3 x 15e

uuden farkut vanhemmalle pojalle 69e

jotain vaatteita yht n 80e

leirikouluun kerätään rahaa 50e

vanhin käynyt leffassa 8e

ja pizzalla tai maccarissa 2 kertaa n 20e

2 keskimmäiset diskoon 10e

uimahallireissu 25e

hmmm - nyt ei tule enää mieleen, osan näistä oli ehkä helmikuun puolella mut silti. Oisko tuossa nyt n 900e?3v on saanut vähän vaatteita, yht ehkä 70e.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kierrätän paljon vaatetta ja tavaraa sisarusten kesken. Aika vähän tarvii ostaa kaikkea kolme, kyllä joku aina perii isommalta, esim. sukset, luistimet, pyörät.

Itse olen se kolmas lapsi, ja täytyy sanoa että harmitti aina periä kaikki isosiskojen vanhat vaatteet ja tavarat.Muistan vieläkin, kun sain uudet kengät. Olin varmaan 9-vuotias, kun sain ensimmäiset uudet sandaalit. Viime vuonna ostin itselleni ensimmäiset uudet luistimet, voi että ne on hienot!!Sen sijaan isosisko sai aina kaikki vaatteet uusina ja hienoina. Vanhemmat ajattelivat tietysti, että kannattaa ostaa esikoiselle laatukamaa, niin sitten voi käyttää samoja kaikilla kolmella lapsella.Mutta ei ole kiva olla aina se kolmas, joka saa vaatteet kuluneina, rähjääntyneinä ja paikattuina.Minusta tasapuolisuuden vuoksi myös kolmannen lapsen vaatteisiin ja harrastustarvikkeisiin tulee satsata jotain. Eli ei se siinä siivellä mene.

6kk, 2-v, 4-v kaksoset ja sitten 14 ja 16 vuotiaat teinit. Vaatteet ja oikeastaan kaikki muutkin (lelut, mopot) periytyvät vanhimmalta nuoremmalle, tai jos jotain on pakko ostaa, ostetaan aina käytettyinä.Ei meidän muksut ole ikinä itkenyt uusien vaatteiden perään tai mankunut, että pakko saada, kun kavereillakin on.

Kirppareita kolutaan tosi usein ja varsinkin teinityttömme rakastaa niitä, sieltähän löytyy aarteita!

Harrastuksetkin ovat halpoja, teinit harrastavat ratsastusta(kotona omilla hevosilla) ja perheen pienemmät satunnaista eläinten hoitoa.

Tämän kokoisella perheellä ei kertakaikkiaan ole varaa mihinkään kertakulutukseen.9 jatkaa taas (mielenkiintoista) - harvinaista että saadaan keskustella jostain. Vaikka mulla poika,tyttö, poika ja tyttö todella vähän ovat käytetty samoja vaatteita. Ei edes paljon isompia tavaroita ole käytetty uudestaan. Pojat ovat niin erilaiset, nuoremmalle ei käy ollenkaan isomman pojan vaatteet, heillä aivan eri maku ja tyyli ja paljon hoikempi (laiha) ja 13v tytön vaatteet myytiin kauan sitten ja sit pikkusisko tuli yllättäen 10v myöhemmin.

Meillä neljä lasta,joista kyllä vanhinkin vielä ala-asteella,mutta molemmilla ala-asteelaisilla on omat crossimopot ja niihin varusteet,ja muutenkin uusia vaatteita joita on nyt kevään mittaan hommattu,ja silti ei ihan tuon hintaisia vaatteita (70e kipale) ostella....

Me halutaan, että lapsilla on mahdollisuus harrastaa monipuolisesti ja käydä koululaisina kesäleireillä jne. Meillä nyt kaksi lasta ja heidän harrastuksiin - lukukausimaksuihin ja välineisiin - ja leireihin menee nyt kun kummatkin koululaisia noin 1500 euroa vuodessa. Eli jos 3 lasta, niin vuodessa menis 4500 euroa harrastuksiin. Jossain perheissä on periaate, että lapset harrastaa halpoja juttuja, joihin voivat itse kävellä/mennä pyörällä. Sillon tietty lasten määrä ei juurikaan lisää kustannuksia.Vaatteissa ja yleisurheiluvälineissä on sama juttu. Me kierrätetään jonkin verran, mutta tykätään myös, että lapsilla on uusiakin vaatteita - kouluikäsille on kyllä vaikeetakin löytää kivaa käytettyä kamaa. Halutaan myös, että urheiluvälineet - monot, sukset, luistimet, pyörät jne. - on hyväkuntoisia eli käytettynä ei aina löydy. Kaikki ei katso tarpeelliseksi hommata esim. talviurheiluvälineitä, joten niihin ei sitten mene rahaa.Matkailu tosi paljon kalliimpaa, jos perheessä 3 lasta. Monissa hoteilleissa esim. saa kaksi lasta edullisesti vanhempien kanssa samaan huoneeseen, mutta jos 3 lasta, niin pitää ottaa kaksi huonetta. Lennot tulee kanssa kalliimmaksi tietysti.Ruuassa ja vaatteissa ei nyt varmaan niin hirveitä eroja ole, onko 2 vai 3 lasta. Iso kustannuserä tulee tietty siitä, jos haluaa, että kaikilla lapsilla on oma huone ja pitää sen takia muuttaa isompaan. Jotkut mahtuu isollakin porukalla pieneen kämppään.Eli ihan teidän elämäntyylistä riippuu paljon maksais kolmas. Tyylistä riippumatta selvää on se, että taaperot ei maksa juuri mitään. Isommat lapset, isommat kulut.

kommentoi: totta,että tulee harvakseltaan just nuo kulut mutta lähes joka kuukausi on eri kuluja jotka tulevat harvakseltaan. Esim koko mopon hankinta, uuden pyörän pitäisi ostaa yhdelle, futiskengät toiselle, vakuutukset tulee nyt toukokuussa (150e), kirjoituspöytä hajosi viime viikolla, tietokoneen pelejä jatkuvasti, pienemmän pojan kännykkä ollut jo epäkunnossa 4kk, tänään pitäisi lähteä katsomaan uutta, vanhin poika tarvitsee kevättakin ja se maksaa n 70e (nyt ajaa mopolla vielä untuvatakki päällä) ym ym.... Että sulle joka meinasi että tämä oli harvinainen kuukausi - he - ei se ikinä lopu, tulee JATKUVASTI uusia juttuja. Kesällä tyttö lähdössä ulkomaille futisturnaukseen (on niitä parhaimpia joukkueita ja saaneet kutsun) ja se matka maksaa 522e, että näin....

siinä ratkaiseva asia ole, vaan ihan se, että äidille/perheelle tulee paljon enemmän ansionmenetystä kolmannesta äitiyslomasta ja hoitovapaasta. Samaten tulee taas uusia sairastelupäiviä.varmaan vauva ja leikki-ikä menee samoilla vaatteilla ja leluilla, mutta sittem kun alkaa harrastus ikä ja teini vuosi niin ei tarvitse miettiä minne rahat laittaa..

sit on tietysti jokaisen oma valinta mihin suostuu mutta mun mielipide on että lasten täytyy saada harrastaa, olla mukana, olla kaveriden kanssa ja tehdä heille kivoja juttuja. Kyllä sanotaan EI myös joka viikko, mutta täytyyhän heidän saada kans olla niin kuin muut. Esim tuo juttu kun tyttö 13v piti saada raitoja hiuksiin, ensin ajattelin että ei mutta sit päätin että se on hänelle tärkeetä ja jos muillakin on niin mitäs nyt siitä niin isoa juttua tehdä. Ei sekään ole oikein että lapsia hankitaan mutta sitten ei ole varaa satsata mitään, että heillä on kavereiden kanssa hyvät oltavat koska sehän on hirmu tärkeää varsinkin kun lähestyy teiniikää. Jos ei pääse mukaan esim uimaan, pizzalle, diskoon ym niin helposti jää ulkopuoliseksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat