Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Siis Lionel Shriverin kirja. Mitä ajatuksia herätti?

Kommentit (8)

että Kevinistä tuli mitä tuli. Se ummisti silmänsä koko lapsen persoonalle ja kieltäyty näkemästä mitä ympärillä tapahtui. Tuliko Kevinistä paha sen takia mitä äiti tunsi häntä kohtaan vai tunsiko äiti negatiivisia tunteita lastaan kohtaan sen takia että poika oli niin vaikea. Kirjan loppu oli kyllä kauhea. Olisin toivonut, että äiti olisi Kevinin täysi-ikäiseksi tultua vapauttanut itsensä ja hylännyt pojan.


Mielenkiintoinen kuvaus ihmisen (myötäsyntyisestä?) pahuudesta.Vahvisti jo ennestäänkin vahvaa vakaumustani siitä, etten aio koskaan hankkia lapsia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerrankin äitiys näytettiin hieman erilaisessa valossa. Kirjan luki melkeinpä yhdeltä istumalta, tarina oli hyvin rakennettu. Kirjan loputtua mun oli hyvin vaikea aloittaa seuraavaa romaania, kun en tiennyt, millainen kirja sen jälkeen sopisi.Mulle ei tullut sellaista tunnetta, että Kevinin tekosiin ei olisi puututtu laisinkaan. Vanhemmathan eivät voineet tietää, miten vakava tilanne oli ennen kuin oli todellakin liian myöhäistä.JA kyllä, se on käännös kirjasta We need to talk about Kevin.Vierailija:

Lainaus:


Ei mitään rajoja vaikka teki aikamoiset temput pikkusisarelleen. Arrgg!!! Mielestäni Kevin oli " paha" koska kukaan ei välittänyt pistää sille rajoja.
Mies ei missään vaiheessa puuttunut pojan kummallisiin oikkuihin, vaan piti niitä tavallisina lapsen kepposina. Syytti vaimoaan vainoharhaisuudesta yms. Tosiaan melkein ärsytti se, ettei kukaan puuttunut tilanteeseen ajoissa. Lopussa kaikki - tietysti - laitetaan äidin syyksi, ja äiti itsekin syytti itseään siitä, ettei pystynyt rakastamaan poikaansa. Mikä on syy ja mikä seuraus? Eikö äiti tosiaan pystynyt rakastamaan lastaan, osittain siki, että lapsi oli kummallinen ja täysin tunnekylmä, ja osittain siksi, että äiti koki lapsen vieneen häneltä työn, elämän, jopa miehen rakkauden?

Ei mitään rajoja vaikka teki aikamoiset temput pikkusisarelleen. Arrgg!!! Mielestäni Kevin oli " paha" koska kukaan ei välittänyt pistää sille rajoja.

Mulla on tuo kirja suunnilleen puolivälissä menossa. Todella oivaltavasti kirjoitettu, vaikka sillä kirjailijalla ei edes ole omia lapsia. Minusta Kevin vaikutti kyllä ihan syntyjään " pahalta" eikä vain siksi ettei pistetty ruotuun. Onkohan tuollaisia lapsia aikuisten oikeesti olemassa??? Poikahan tuntuis olevan huippuälykäs. Tosiaan kuten joku mainitsi, karmiva ja hauska kirja samalla kertaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat