Vierailija


Kokoomus pyörsi lapsilisälupauksenKokoomuksen lupaamaa lapsilisän sitomista indeksiin ei toteuteta tällä vaalikaudella.TÄYSKÄÄNNÖS Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kertoi, ettei lapsilisää sidotakaan indeksiin. Ennen vaaleja kokoomus oli päinvastaista mieltä.Nyt kokoomus syyttää puoluesihteeriäEnnen vaaleja kokoomus lupasi Iltalehden kyselyssä lapsilisien sitomista, jotta niiden ostovoima säilyisi.Kysymykseen " lupaatteko korottaa lapsilisää" kokoomus vastasi näin: " Lapsilisät pitää sitoa indeksiin, jotta niiden todellinen arvo ei heikkene inflaation myötä. Lapsilisän yksinhuoltajakorotus on nostettava 45 euroon kuukaudessa."Samassa yhteydessä päähallituspuolue keskusta ilmoitti nostavansa lapsilisän maksamisen yläikärajan 18 vuoteen. Nyt lapsilisää maksetaan 17-vuotiaaksi asti.Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen myönsi indeksilupauksen pyörtämisen eduskunnan täysistunnossa tiistaina.Kataisen mukaan indeksiin sitominen oli kynnyskysymys, josta luovuttiin paremman tarjouksen edessä: hallitusohjelmassa luvataan parantaa muun muassa yksityisen hoidon tukea, lapsilisää kolmannesta lapsesta, kotihoidon tukea, äitiys-, isyys-, sairauspäivärahaa sekä esimerkiksi vanhempainpäivärahaa paljon muun ohella.Käytännössä Kataisen litania tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kolmannesta lapsesta maksettavaa lapsilisää luvataan korottaa 10 eurolla kuukaudessa vajaan kahden vuoden päästä. Korotus koskee noin 8 prosenttia lapsiperheistä.- Me kaikki saimme paremman paketin kuin yksin tämä indeksisidonnaisuus. Minusta tämä ostovoiman kannalta, lapsiperheiden vanhemmuuden kannalta, on paljon parempi kokonaisuus kuin yksinomaan toteuttaa indeksikorotus. Olemme tähän täysin tyytyväisiä, Katainen kertoi eduskunnalle.Hallitusohjelmassa lapsilisän yksinhuoltajakorotusta luvataan nostaa 10 eurolla ensi vuoden alusta. Tältä osin kokoomuksen tavoite ylittyy, sillä nykyinen yksinhuoltajakorotus on 36,6 euroa.Keskustan lupaamasta lapsilisän yläikärajan nostosta ei hallitusohjelmaan ole päätynyt pienintäkään vihjausta.

Sivut

Kommentit (43)

Demarit ovat aina syyttämässä muita omista virheistä:www . hs . fi/kotimaa/artikkeli/Vasemmisto+hy%C3%B6kk%C3%A4si+rajusti++perint%C3%B6veron+poistoa+vastaan/1135226790503" Kovinta kieltä käytti ehkä Matti Ahde (sd). Hän syytti uutta hallituksen veroaikeita perustuslain vastaisiksi.Ahde nimesi ¿Euroopan ennätykseksi¿ sen, että rikkaimmilta poistettiin ensin varallisuusvero ja nyt myös perintövero. ¿Rikkaimmat poistetaan kokonaan verotuksen piiristä. Se on oikeudenmukaisuuskysymys. Sitä me emme hyväksy¿, Ahde jylisi....Viime vaalikaudella Ahde oli muiden demarien tapaan mukana hväksymässä punamultahallituksen esityksen varallisuusvero poistamisesta. Mauri Pekkarinen (kesk) huomauttikin, että perintöveron poisto ' on pientä' arallisuusveron poistoon verrattuna."

Vierailija:

Lainaus:


ei lapsilisäkorotusta, mutta yrittäjiltä sentään poistetaan perintöverot! Rikkaat pääsevät rikastumaan ja köyhät ja normaalituloiset eivät saa mitään.
Oletko oikeasti noin tyhmä? Yrittäjät työllistävät. Mitä järkeä olisi pakottaa sukupolvenvaihdoksessa samalla panemaan lappu luukulle?Äänestä sinä vaan niitä demareita edelleen. Hehän tunnetusti viime hallituskaudella tekivät kaikkensa mm. hoitajien palkkojen nostamiseksi, tasa-arvotupon eteen ja lapsilisien ym. korottamiseksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kolmen vuoden päästä ja mitä tämä nykyinen hallitus on saanut aikaan siihen mennessä. Jos hallitus on nyt istunut kaksi viikkoa, ei voi vielä sanoa, että kokoomus olisi pettänyt. Mielenkiinnolla odotan, mitä tästä tulee...JA tosiaan, olisi demareilla ollut 12 vuotta aikaa itsekin korjata nuo vääryydet.

Vierailija:

Lainaus:


Siinä joku vielä yrittää mutista, että demarit olisivat nyhtäneet tyhjästä 2,4 miljardia. Kokoomus ajaa perintöveron alas rikkailta. Siitäkin saisi rahaa valtion kassaan, mutta köyhiltähän se kuuluu ottaa, ei rikkailta.
" Kataisen mukaan indeksiin sitominen oli kynnyskysymys, josta luovuttiin paremman tarjouksen edessä: hallitusohjelmassa luvataan parantaa muun muassa yksityisen hoidon tukea, lapsilisää kolmannesta lapsesta, kotihoidon tukea, äitiys-, isyys-, sairauspäivärahaa sekä esimerkiksi vanhempainpäivärahaa paljon muun ohella."Ja näissäkö ei sitten ole mitään mieltä?" Jostain nekin lapsilisän korotuksen rahat on otettava. Mistä? No hei, korotetaan verotusta! (demarit)"

ei lapsilisäkorotusta, mutta yrittäjiltä sentään poistetaan perintöverot! Rikkaat pääsevät rikastumaan ja köyhät ja normaalituloiset eivät saa mitään. No, syyttäköön itseään ken kokoomusta äänesti!Uskaltaako enää kunkaan tunnustaa äänestäneensä? Ennen vaalejahan palstalla ei muite kuin kokkareita vilissytkään.

niin eiköhän kohta nouse joku ääriliike mikä korjaa protestiäänet?... tai sitten se on Soinin Timpan puolue mikä korjaa sadon ens vaaleissa... jo nyt Perussuomalaiset oli vaalien todellinen voittaja!

Vierailija:

Lainaus:


...pitämässä Sosdemejä kurissa, jos he olisivat jotain halunneetkin uudistaa.
Sossut uudistaa??? HAHAHAHAHAHHAHAHAHAH!!! Nuo kaksi sanaa eivät sovi millään samaan lauseeseen. Sossuthan nimenomaan edustavat pysähtyneisyyden aikaa.Mutta ehkä siellä on ajateltu näin:- aluksi saadaan demarien sotkut korjattua edes jotenkin ja valtiolle enemmän rahaa ilman, että joka veroa nostetaan ja loputkin työpaikat katoavat- enemmällä rahalla voidaan sitten myöhemmin nostaa lapsilisiä ja vaikka sitoa ne indeksiin, jos se sitten osoittautuu paremmaksi vaihtoehdoksi - indeksisidonta ei välttämättä ole ainoa ratkaisuPerintö- ja lahjaverot voisi poistaa vähitellen kokonaan. Niillähän nimen omaan estetään se, että köyhä tai tavallinen kansalainen sattuisi saamaan varallisuutta!

Koska siihen otettiin huomioon ihmisten palkka ja siitä vähennettiin perittävät verot. Ja sitten verrattiin, kuinka paljon jää rahaa käteen.

No mutta sitten kun siihen olisi otettu vertailuksi vielä, että kuinka paljon sitä rahaa on jäljellä sen jälkeen, kun palkasta on verojen lisäksi poistettu terveydenhuoltoon ja koulutukseen menevät kustannukset, niin sitten Suomi pärjääkin niissä tilastoissa.Tilastoilla on helppo huijata ihmisiä.

OIkeasti ne ei niitä suuria perintöjä saavia edes kirpaise ne verot vaan tavallisia taaplaajia, jotka saavat perinnön talon tai asunnon muodossa. Ja siinä kämpässä eloon jääneen puolison hallintaoikeus. Hohhoijaa... äiti kuoli ja justiinsa pukkasi postilaatikosta 9900 euron perintöverolapun. Siskolle ja veljelle samanlaiset. Jipii.Onhan vanhemmillani omaisuutta, mutta kun se on kesämökin ja talon muodossa, ei paljon lohduta. Ja omaisuutta on vain siksi, että pääkaupunkiseudulla on just nyt asuntojen hinnat pilvissä.Eihän me nyt isän alta kotia voida myydä! Eli käytännössä emme saa mitään, mutta maksamme verot. Ne ketkä ajavat perintöveron poistoa, pystyvät kyllä verot maksamaan. Me tavalliset taaplaajat olemme lirissä.Kokoomusjohtoinen maa kaatuu.

Miettikääpä - erityisesti demarien äänestäjät - mihin kuntoon sossut jättivät mm. lapsilisät, opintotuen, vanhustenhoidon, hoitajien palkat...Miettikää!!! Ei näiden sotkujen korjaaminen onnistu yhdessä yössä. Sossuilla oli aikaa 12 v laittaa asiat kuntoon. Tähän vielä muistutus, että sdp:n viimeiset 4 vuotta hallituksessa oli ennätyksellisen talouskasvun aikaa ja rahaa olisi ollut enemmän kuin koskaan. Miksei näitä asoita laitettu aikaisemmin kuntoon?


Vierailija:

Lainaus:


että hallitusta tässäkin käsitellään niin kuin se olisi kokoomuksen täysin miehittämä. Keskusta on kuitenkin eduskunnan suurin puolue ja pääministeri on keskustasta. Kuitenkin vain kokoomus pettää? Mun mielestä tässä pettää logiikka!
Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat