Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

maitohammas on osittain jäänyt kiinni, ja se pitää poistaa.Miten valmistelen lasta toimenpiteeseen? Puudutuspiikki varmaankin sattuu kovasti. Lapsi on muutenkin herkkä.

Kommentit (5)

oikomishoitojen takia.

Laittavat ensin sellaista mansikan makuista puudutusainetta ennen kuin laittavat itse puudutuspiikin. Piikki itsessään ei sitten enää tunnu, mutta se puudutusaineen meneminen tuntuu kuulemma pahalta. Sitten hampaan veto ei tunnu miltään. Meillä kestettiin se reippaammin kuin luulin, mutta lapset tietty on yksilöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

samalta lapselta poistettiin jo 5 v. heiluva maitohammas niin se ei tarvinut kuin sen mansikanmakuisen tupolla laitettavan puudutuksen. Ei kannata ainakaan etukäteen pelotella lasta piikillä.

Ei se piikki välttämättä satu juurikaan. Ja maitohammas lähtee helposti. kerrot lapselle mitä tapahtuu ja että se piikki voi sattua, mutta kipu menee ohi. Jokin pieni palkkio voi auttaa jonka saa sitten kun homma on ohi ja menette kotiin/tai minne menettekin. Puudutepiikki on tosi ohut ja jos se ei osu hermoon niin ei tunnu pahalle.

lapselle voit vaatia esilääkitystä tai homma voidaan hoitaa nukutuksessa. Tänä päivänä mielellään hammasoperaatiot lapsilla hoidetaankin em. keinoja käyttäen hl-pelon estämiseksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat